Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους

Ο άγνωστος Χ ήταν το κεντρικό πρόσωπο τις χθεσινής μαραθώνιας ακροαματικής διαδικασίας που εκτυλίχθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου οδηγήθηκαν οι εννέα εκ των δέκα προσώπων που συνελήφθησαν για την απόπειρα φόνου εναντίον του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστού ως «Δημητρούι», που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 23ης Απριλίου 2024 σε κεντρικό δρόμο στην Ανθούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης

Μια απόπειρα που θα έλεγε κανείς πως δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Αστυνομία, αντιθέτως επρόκειτο για μια κατάσταση που όπως είχε γράψει ο REPORTER σιγόβραζε και ενώπιον Τμημάτων των Αρχών υπήρχαν διάφορες πληροφορίες και γεγονότα που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στον 34χρονο και άλλα πρόσωπα της νύχτας. Κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου ο ανακριτής αναφέρθηκε σε μέτωπα που είχε ανοίξει το «Δημητρούι», ο οποίος αντάλλαξε απειλές με συγκεκριμένο πρόσωπο, περί δολοφονίας ο ένας του άλλου.

Όπως είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι έρευνες των ανακριτών γυρίζουν τον χρόνο πίσω στην δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2023, καθώς ο 34χρονος ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του θύματος, με τον οποίο όμως, ήρθε σε ρήξη σε κάποιο διάστημα. Μετά τη δολοφονία του, και δεδομένου των ισορροπιών που άλλαξαν, ο 34χρονος είχε ανοίξει διάφορους λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας είναι με πρόσωπο, στενός συνεργάτης και φίλος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, η δολοφονία του οποίου παραμένει ανεξιχνίαστη και ο οποίος, όπως αναφέρθηκε από τον ανακριτή, ανέλαβε τα ηνία.

Στη σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου, όπως και των υπολοίπων, η Αστυνομία οδηγήθηκε στην βάση ισχυρισμών πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, ο οποίος απέδωσε στους εμπλεκόμενους ρόλους, τους οποίους οι ύποπτοι απορρίπτουν. Μεταξύ άλλων, ο άγνωστος Χ, αναφέρθηκε σε επικοινωνία που είχε ο 34χρονος με ένα εκ των υπόπτων, όπου εκατέρωθεν εκτόξευσαν απειλές περί θανάτωσης, κάτι το οποίο, όπως είπε ο ανακριτής, επιβεβαίωσε φίλος του 34χρονου.

Πέραν των πληροφοριών για απειλές, η Αστυνομία διενήργησε έρευνες στις οικίες των υπόπτων, από τις οποίες παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, ωστόσο οι δικηγόροι υπέδειξαν στον ανακριτή πως σε ότι αφορά τον πρώτο ύποπτο, στον οποίο στην ουσία αποδίδουν ρόλο ηθικού αυτουργού, είχα γίνει έρευνες και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και οι κάμερες ασφαλείας, χωρίς να εντοπίζεται οτιδήποτε. Περαιτέρω, ανέφερε πως μετά την απόπειρα φόνου, ο ύποπτος είχε μεταβεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου εκτός από τις απειλές που του καταλογίζουν πως εκτόξευσε κατά του θύματος, ενημερώθηκε από τους ανακριτές πως ο 34χρονος επίσης απειλούσε πως θα διαπράξει σε βάρος του εγκληματική ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα

Από την άλλη, ο ανακριτής ανέφερε πως από την οικία ενός υπόπτου εντοπίστηκε ένα κράνος, που φέρει κάποια χαρακτηριστικά που ομοιάζουν με το κράνος των δραστών, καθώς και ένα ζευγάρι παπούτσια, ενώ ο πληροφοριοδότης έδειξε δυο εκ των υπόπτων ως τους δράστες, οι οποίοι θα λάμβαναν χρηματικό ποσό.

Ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας αμφισβητήθηκε έντονα από όλους τους δικηγόρους των υπόπτων, οι οποίοι μεταξύ άλλων διερωτήθηκαν εάν πλέον θα συλλαμβάνονται πρόσωπα και θα καταλήγουν φυλακή στην βάση μόνο κάποιων ισχυρισμών χωρίς να προκύπτουν περαιτέρω στοιχεία, ενώ διερωτήθηκαν εάν δώσει κάποιος πληροφορία εναντίον του αστυνομικού διευθυντή ότι εμπλέκεται σε εγκληματική ενέργεια, αυτό θα συνεπάγεται με σύλληψη και προσαγωγή στο Δικαστήριο στελέχους της Δύναμης, χωρίς τη δέουσα έρευνα.

Πέραν του ότι υπήρξε αντίδραση σε σχέση με αναφορά του ανακριτή για την δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, με τον πρώτο ύποπτο να τον καλεί να απαντήσει εάν υπονόησε πως σκότωσε τον φίλο του και στη συνέχεια να του υποδεικνύει να προσέχει τα λόγια τους, κάτι που εν τέλει αποδόθηκε σε λανθασμένο συμπέρασμα με βάση τα όσα ειπώθηκαν, αντίδραση υπήρξε και σε ακόμη ένα γεγονός, που έχει τη σημασία του.

Ανάμεσα στους δέκα υπόπτους, βρίσκεται πρόσωπο το οποίο ανήκει σε αντίπαλο στρατόπεδο, που αποτελούσε στο πρόσφατο παρελθόν η αιτία όπου τόσο ο Αλέξης Μαυρομιχάλης όσο και ο φίλος του που συνελήφθη ως ύποπτος για την απόπειρα στο Δημητρούι, να παραπεμφθούν σε δίκη και να βρίσκονται υπόδικοι στις Φυλακές. Μάλιστα, αυτό υποδείχθηκε από τον ύποπτο σε ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας κατά την ενδιάμεση διακοπή της διαδικασίας, λέγοντας του «αυτός είναι άλλης φατρίας», αφήνοντας να νοηθεί πως δεν θα συνεργαζόταν με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»

Η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ήταν πολύωρη, με τους δικηγόρους να ασκούν σκληρό πρέσινγκ στο εξεταστή της υπόθεσης, τόσο για τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη που χαρακτηρίστηκε σε κάποια στιγμή από την πλευρά των υπόπτων ως το φάντασμα που ήταν ανάμεσα σε όλα τα στρατόπεδα και γνώριζε τα πάντα, όσο και για την μαρτυρία της Αστυνομίας, που κατά τη θέση τους, δεν δικαιολογεί όχι μόνο την κράτηση τους, αλλά δεν θα έπρεπε να εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα, τα οποία θα επιχειρήσουν να τα ακυρώσουν στο Ανώτατο.

Από την άλλη, η Αστυνομία θεωρεί πως έχει στα χέρια της στοιχεία, τα οποία επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη και θεωρεί πως οι ύποπτοι θα πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση, αφού υπάρχει κίνδυνος να επηρεάσουν μαρτυρία, την ίδια ώρα μάλιστα που ενδεχομένως ο κύκλος των συλλήψεων να μεγαλώσει. Περαιτέρω, όπως αναφέρθηκε, αναμένει τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που κατασχέθηκαν, ενώ συνεχίζει να ακολουθεί το παζλ από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Το Δικαστήριο, δεδομένου της προχωρημένης ώρας που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, επιφύλαξε την απόφαση του, την οποία θα ανακοινώσει νωρίς το απόγευμα, ενώ περίπου την ίδια ώρα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του και ο δέκατος ύποπτος που συνελήφθη χθες ενόσω η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Σε ότι αφορά το θύμα, σύμφωνα με τον ανακριτή, η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη, ενώ έχει υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις. Από το σώμα του, αφαιρέθηκε μια σφαίρα, ενώ στο σώμα του υπάρχει ακόμη μια, η οποία ωστόσο δεν έγινε κατορθωτό να αφαιρεθεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές

Δειτε Επισης

Με οδηγίες Ησαΐα καταβλήθηκαν οι οφειλόμενοι μισθοί στους μοναχούς Μονής-Ζητούν εκ νέου παύση των διώξεων
Ισχυρότερη των τελευταίων 165 ετών η γεωμαγνητική καταιγίδα που πλήττει τη Γη-Μοναδικές εικόνες από Βόρειο Σέλας
Υπό κράτηση οι τρεις για 20 υποθέσεις διαρρήξεων στην Πάφο
Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που ο πατέρας στη Βραυρώνα πετάει το βρέφος στα σκουπίδια
Στο κελί ο 82χρονος που έριξε πυροβολισμό με κυνηγετικό όπλο γιατί τον ενοχλούσε η μουσική
Καταδίωκε δυο πρόσωπα με ξύλα και πέτρες για οικονομικές διαφορές και κατέληξαν όλοι στο κελί
Άλματα της Κύπρου στις επιστροφές μεταναστών-Στην πρώτη τριάδα με Γαλλία και Γερμανία
Ογδονταδιαχρονος ενοχλήθηκε από μουσική σε κέντρο αναψυχής και έριξε πυροβολισμούς-Τέσσερις τραυματίες
Ανοικτά του Ασντόντ το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που αναχώρησε από Λάρνακα-Έτοιμες οι πλατφόρμες
Βίντεο εντός του λεωφορείου με τον οδηγό να προσπαθεί να αποφύγει την πτώση-Στους επτά οι νεκροί