Ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους ο 25χρονος χάκερ για το φόνο του Περικλέους-Νέα αναβολή στη δίκη

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, παρουσιάστηκαν εκ νέου οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση φόνου του Άγγελου Περικλέους, τα ίχνη του οποίου, χάθηκαν το βράδυ της 20ης Απριλίου 2023 και εκ τότε δεν εντοπίστηκε πότε, με την Αστυνομία να θεωρεί πως δολοφονήθηκε, ανεξαρτήτως εάν η σορός του δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί από το ΤΑΕ Λεμεσού, παρά τις έρευνες που είχαν διενεργηθεί κατά τον ουσιώδη χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο 25χρονος χάκερ, ο οποίος φαίνεται να είχε διαφορές με τον Περικλέους αναφορικά με υπόθεση απάτης 200 χιλιάδων ευρώ σε βάρος Ρώσου επιχειρηματία, ο 71χρονος θείος του και 51χρονη μητέρα του, η οποία είναι ελεύθερη υπό όρους, ενώ οι πρώτοι δύο βρίσκονται ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.

Δεδομένου πως τόσο ο χάκερ όσο και η μητέρα του άλλαξαν δικηγόρους στην πορεία της ακροαματικής διαδικασίας, κατά τη σημερινή δικάσιμο, ο συνήγορος υπεράσπισης της 51χρονης ζήτησε αναβολή, καθώς όπως ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου, ακόμη δεν του έχει παραδοθεί το μαρτυρικό υλικό στην ολότητα του, σημειώνοντας πως ακόμη αναμένει όπως του παραδοθεί ένα USB, όπου καταγράφονται εικόνες και βίντεο. Επιπρόσθετα, είπε, ότι και το υπόλοιπο μαρτυρικό υλικό του δόθηκε πρόσφατα και δεν πρόλαβε να το μελετήσει, εξού και ζήτησε χρόνο.

Η Κατηγορούσα Αρχή, δεν έφερε ένσταση, με το Δικαστήριο να κάνει αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή της διαδικασίας, η οποία ορίστηκε για τον Ιούλιο, ωστόσο, ο δικηγόρος του 25χρονου κατηγορούμενου, έθεσε θέμα για την κράτηση του πελάτη του, λέγοντας ότι αυτή την χρονική περίοδο υπάρχει η δυνατότητα καταβολής εγγύησης ύψους 50χιλιάδων ευρώ σε μετρητά, ούτως ώστε ο πελάτης του να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Προς υποστήριξη του αιτήματος του, ο δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου, ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου, πως «έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα που κρατείται, χωρίς ακόμη οι Αρχές να εντοπίσουν κάποιο επιπλέον στοιχεία ή τη σορό, κάτι που αποδυναμώνει τη θέση της Εισαγγελίας».

Επιπλέον, αναφορικά με τον κίνδυνο φυγοδικίας, ο συνήγορος υπεράσπισης επεσήμανε, ότι οι δεσμοί του πελάτη του με την Δημοκρατία είναι ισχυροί και έτσι δεν εγείρεται θέμα φυγοδικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Νέες αποκαλύψεις από τον θείο του χάκερ-Έψαχνε χώρους για να εφαρμόσει το σχέδιό του

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, ανέφερε πως «παρά το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη η σορός, εντούτοις υπάρχουν τεκμήρια που δείχνουν την σύνδεση του κατηγορουμένου», ενώ υποστήριξε πως «όπως καταγράφηκε και σε προηγούμενες διαδικασίες, υπάρχει εύλογή πιθανότητα καταδίκης του κατηγορουμένου». Περαιτέρω σημείωσε πως εάν αφεθεί ελεύθερος ελλοχεύει ο κίνδυνος επηρεασμού μαρτύρων και καταστροφής τεκμηρίων, ενώ, όπως είπε, «πέραν από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, ο 25χρονος αντιμετωπίζει και άλλες σοβαρές κατηγορίες».

Το Κακουργιοδικείο, με ομόφωνη απόφαση, απέρριψε το αίτημα του 25χρονου χάκερ για να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν έχει ληφθεί υπόψη του Δικαστηρίου κάποιο νέο δεδομένο σε σχέση με την απόφαση που λήφθηκε κατά τις προηγούμενες δικάσιμους για κράτηση των κατηγορουμένων ένα και δυο, το οποίο να δικαιολογεί το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης».

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «ο χρόνος κράτησης που έχει παρέλθει είναι πολλής, ωστόσο, δεν εκ φεύγει των νόμιμων πλαισίων», ενώ σε ότι αφορά τη θέση πως ακόμη δεν εντοπίστηκε η σορός του θύματος, γεγονός που αποδυναμώνει την εκδοχή της, το Κακουργιοδικείο αναφέρει πως αυτό δημιουργεί κίνδυνο για επηρεασμό μαρτύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Δεν παραδέχθηκαν τις κατηγορίες για τον φόνο Περικλέους ο χάκερ, ο θείος και η μητέρα του

Υπενθυμίζεται, ότι, ο 25χρονος χάκερ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον φόνο, παράνομη κατοχή πιστολιού, παράνομη κατοχή και μεταφορά σφαιρών και εμπρησμού οχήματος.

Όσον αφορά τον 71χρονο θείο του, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και του εμπρησμού οχήματος, ενώ η μητέρα του 25χρονου, αντιμετωπίζει την κατηγορία για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αφού φέρεται να έδωσε ψεύτικο άλλοθι για τον γιό της, κατά την κατάθεση της.

Παράλληλα, όπως ακούστηκε σε προηγούμενη διαδικασία από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής, ο χάκερ φέρεται να είπε στον θείο του ότι «σκότωσε το θύμα, τον έκοψε σε κομματάκια και τον έθαψε σε λάκκο, τον οποίο είχε σκάψει πριν».

Πάντως, οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχονται τις κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας