Νέες αποκαλύψεις από τον θείο του χάκερ-Έψαχνε χώρους για να εφαρμόσει το σχέδιό του

Νέα στοιχεία, όσον αφορά στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χροου Άγγελου Περικλέους, φέρνει ο θείος του 25χρονου χάκερ, που θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε εναντίον του, φαίνεται να δολοφόνησε τον 31χρονο.

Ο 71χρονος θείος του 24χρονου οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής του, με την Αστυνομία να αναφέρει πως ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να υποδείξει χώρους, που του είχε υποδείξει νωρίτερα ο 24χρονος, στην προσπάθειά του, όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, να βρει το χώρο για να εξαφανίσει το πτώμα του Περικλέους.

Στο Δικαστήριο, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και ο 38χρονος, που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση και εναντίον τους εξετάζονται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης και εμπρησμό οχήματος. Σημειώνεται πως στις 10 Μαΐου εκπνέει το διάταγμα κράτησης του 25χρονου χάκερ, ενώ η Αστυνομία ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της υπόθεσης, ο ανακριτής της Αστυνομίας σημείωσε πως στις 21 Απριλίου, στις 7:45 το πρωί, λήφθηκε πληροφορία για φλεγόμενο όχημα, στο οποίο εντοπίστηκαν τεκμήρια όπως ψαλίδι, φτυάρι, κολλητική ταινία και μισοκαμένα ρούχα, ενώ τα ίχνη του Περικλέους είχαν χαθεί στις 6:45 της ίδιας ημέρας, συνοδευόμενος από το χάκερ, που αναχώρησε από τον Άγιο Τύχωνα με σαλούν όχημα, ενώ στη συνέχεια απενεργοποιήθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Το τελευταίο σήμα του κινητού του Περικλέους, λήφθηκε γύρω στις 8:06 στην περιοχή της Τόχνης.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με τον ανακριτή, εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες που υποδεικνύουν την εμπλοκή των δύο (σ.σ. 71χρονου θείου και 38χρονου). Μάλιστα, το ένα όχημα που φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, φαίνεται να είναι του 38χρονου και εντός του εντοπίστηκαν 69 σφαίρες, ναρκωτικά, μαχαίρι, κολλητική ταινία και γάντια. Το δεύτερο όχημα που εμπλέκεται στην υπόθεση, φαίνεται ότι το δανείστηκε από το θείο του, αφού του ανήκει, εντοπίστηκε στον Άγιο Γεώργιο, με σκασμένα ελαστικά, χτυπημένο με χώματα.

Όσον αφορά στα μισοκαμένα ρούχα που εντοπίστηκαν στο όχημα, το φούτερ ανήκε στον 25χρονο. Κατά την ημέρα σύλληψης του θείου του 25χρονου, από εξετάσεις στην οικία του, εντοπίστηκαν κολλητικές ταινίες, ίδιες με τη μάρκα που εντοπίστηκαν στα οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως στις 30 Απριλίου, ο θείος του 25χρονου έδωσε γραπτή κατάθεση, βάσει της οποίας ο χάκερ κατέθεσε τις κινήσεις του, σε σχέση με την υπόθεση, ότι ενώ ο 31χρονος κοιμόταν στην οικία του, τον ξύπνησε ο χάκερ, τον πυροβόλησε και τον έθαψε. Μάλιστα, ο 71χρονος, στην κατάθεσή του, ανέφερε πως στην παρουσία του, ο χάκερ κατέστρεψε τεκμήρια.

Ο ανακριτής της υπόθεσης σημείωσε πως από την ημέρα σύλληψης των δύο, λήφθηκαν αρκετές ανακρίσεις και καταθέσεις, ενώ έγινε επιθεώρηση καμερών. Όσον αφορά στις καταθέσεις, λήφθηκαν συνολικά 70 μακροσκελείς και δύσκολες καταθέσεις μέχρι σήμερα, ενώ διενεργήθηκαν δεκαεννέα στοχευμένες έρευνες και παραλήφθηκαν 180 τεκμήρια.

Αναφέρθηκε επίσης ότι γίνονται ευρείας κλίμακας έρευνες, ελέγχθηκαν δεκάδες κλειστά κυκλώματα και αναμένονται να ληφθούν άλλες 22 καταθέσεις, καθώς επίσης αναμένονται και εργαστηριακές εξετάσεις τεκμηρίων, όπως και τα τηλεπικοινωνιακά.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης, για τρεις ημέρες.

Δειτε Επισης

Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία