Νέο διάταγμα Δικαστηρίου για τις αποζημιώσεις του ΡΙΚ στην Ευδοκία Λοΐζου-Αποδεσμεύονται 450,000 ευρώ

Μετά από πολυετή ταλαιπωρία, δικαστικές μάχες, κάθοδο στην Κύπρο γιατρών από το Λονδίνο, οι οποίοι παρακολουθούν και φροντίζουν την υγεία της Ευδοκίας Λοΐζου, για να πιστοποιήσουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, το νερό κύλησε στ’ αυλάκι προκειμένου να καταβληθεί στη δημοσιογράφο του ΡΙΚ μέρος της δεδικασμένης αποζημίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, παρά την ένσταση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, αναφορικά με το διάταγμα δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών, στις 20 Μαΐου 2024, εκδόθηκε νέο διάταγμα με το οποίο δεσμεύεται ποσό που αναμένεται να καταβληθεί άμεσα στην κ. Λοΐζου, ως μέρος της αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο, αφού μελέτησε όλα τα δεδομένα που τέθηκαν ενώπιον του, αποφάσισε την έκδοση δεσμευτικού διατάγματος, το οποίο προνοεί την δέσμευση ενός ποσό περίπου 450,000 ευρώ, χρήματα τα οποία, με βάση το διάταγμα, υποχρεούνται να καταβληθούν από συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, η αποζημίωση που εκδικάστηκε από το Δικαστήριο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο και για την ώρα παραμένει άγνωστο πότε και με πιο τρόπο θα καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό στην παραπονούμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ

Σε τοποθέτηση του στον REPORTER, ο δικηγόρος της Ευδοκίας Λοΐζου και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς, εξήγησε τους λόγους που η πελάτισσά του προχώρησε στην αίτηση για δέσμευση χρημάτων, λέγοντας πως «παρά το γεγονός ότι εξεδώθηκε η πρώτη απόφαση για αποζημίωση, το ΡΙΚ δεν προχώρησε στην καταβολή των χρημάτων, παρά το γεγονός ότι υπήρχε πρόταση προς το Ίδρυμα για εξόφληση του ποσού τμηματικά, ώστε να μην επηρεαστούν άμεσα τα οικονομικά του ιδρύματος, με την κ. Λοΐζου να αναγκάζεται να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για κατάσχεση του εξ αποφάσεως ποσού».

Εξάλλου, την ώρα που το Δικαστήριο μέσω της απόφασης του δίνει ελπίδα για καταβολή όλου του ποσού, η Ευδοκία Λοΐζου, εξακολουθεί να υποβάλλεται καθημερινά σε εξαντλητικές θεραπείες. Το κόστος των θεραπειών είναι δυσβάστακτο, μέρους αυτού πληρώνεται από το κράτος, ωστόσο τα έξοδα είναι μεγάλα και η πλευρά της δημοσιογράφου αναμένει την καταβολή του ποσού, ούτως ώστε να καλυφθούν κάποια από τα ιατρικά έξοδα. Παράλληλα, όπως πιστοποίησε και ενώπιον Δικαστηρίου ο Άγγλος καθηγητής Michael Hanna, οι θεραπείες της δημοσιογράφου θα πρέπει να συνεχιστούν για όλη της τη ζωή, κάτι που συνεπάγεται πέραν της ταλαιπωρίας και μεγάλο χρηματικό κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι, η ταλαιπωρία της Ευδοκίας Λοΐζου, υφίσταται πέραν των 17 χρόνων, καθώς το 2007, διεγνώσθη με ιογενή εγκεφαλίτιδα, λόγω του ανθυγιεινού εργασιακού περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ και έκτοτε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Στη συνέχεια, μετά τη διάγνωση ξεκίνησε μεγάλη δικαστική μάχη η οποία συνεχίστηκε μέχρι σήμερα, λόγω της άτεγκτης στάσης του ΡΙΚ για καταβολή της αποζημίωσης, παρά την Δικαστική απόφαση που λήφθηκε στις 8/2/2024, μέσα από την οποία δικαιωνόταν η δημοσιογράφος.

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού