Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία της πρώην δημοσιογράφου του ΡΙΚ, Ευδοκίας Λοΐζου, η οποία πέραν από τα προβλήματα υγείας, έχει να αντιμετωπίσει και την άτεγκτη στάση των πρώην εργοδοτών της, καθώς το κρατικό κανάλι για την ώρα δεν καταβάλλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που επιδίκασε το Δικαστήριο. Προς αυτή την κατεύθυνση, η πλευρά της πρώην δημοσιογράφου προχώρησε σε νέα διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, ούτως ώστε να καταβληθεί η αποζημίωση μέσω της δικαστικής οδού, μη έχοντας άλλη επιλογή.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της αρνητικής στάσης του ΡΙΚ να καταβάλλει την αποζημίωση, ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο συνεδρίασε στις 17/04/2024, τέθηκε θέμα κατάσχεσης χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για να καταβληθούν απευθείας στην παραπονούμενη, με το Δικαστήριο να επιφυλάσσει την απόφαση του.

Πάντως, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, πριν η υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, έγινε πρόταση στον κρατικό κανάλι, όπως το οφειλόμενο ποσό καταβληθεί σταδιακά και με δόσεις, με το ΡΙΚ ωστόσο να μην απαντά στην πλευρά της πρώην δημοσιογράφου.

Εξάλλου, την ώρα που οι νομικοί της Ευδοκίας Λοΐζου, δίνουν δικαστική μάχη για καταβολή της αποζημίωσης, η ίδια, δίνει μια άλλη πιο σημαντική μάχη, καθώς βρίσκεται στο Λονδίνο όπου υποβάλλεται καθημερινά σε εξαντλητικές θεραπείες. Μέρος του κόστους των θεραπειών πληρώνεται από το κράτος, ωστόσο, τα έξοδα για την Ευδοκία Λοΐζου, είναι δυσβάστακτα και η αποζημίωση θα μπορούσε να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του κόστους, ωστόσο το ΡΙΚ για την ώρα, αρνείται να δώσει τα χρήματα. Ενδεικτική, των δυσκολιών που αντιμετωπίζει τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της, είναι και η αναφορά της κα.Λοΐζου στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά την δικαστική απόφαση, καθώς όπως είπε, για να καλύψει τα έξοδα των θεραπειών της, αναγκάστηκε να υποθηκεύσει όλη την περιουσία της οικογένειας της.

Υπενθυμίζεται ότι, η ταλαιπωρία της Ευδοκίας Λοΐζου, υφίσταται πέραν των 17 χρόνων, καθώς το 2007, διεγνώσθη με ιογενή εγκεφαλίτιδα, λόγω του ανθυγιεινού εργασιακού περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ και έκτοτε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ακολούθησε μεγάλη δικαστική μάχη για 13 ολόκληρα χρόνια, όπου εν τέλει στις 8/2/2024, το Δικαστήριο δικαίωσε την Ευδοκία Λοΐζου, με το ΡΙΚ να προαναγγέλλει έφεση, ωστόσο επενέβη ο Πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπά η Ευδοκία Λοΐζου για το ΡΙΚ-«Βίωσα ένα μαρτύριο, έτυχα άσχημης συμπεριφοράς»

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες