Διακόπτονται οι εργασίες για τη Μονή στο Κάβο Γρέκο-Εν αναμονή των δικαστικών διαδικασιών

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα συνεχιστούν οι οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση του Μετοχίου του Αγίου Εφραίμ και της Αγίας Αικατερίνης στο Κάβο Γκρέκο, μέχρι την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών, έδωσε με επιστολή του προς τον Δήμο Αγίας Νάπας, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Στην επιστολή του, ημερομηνίας 4 Απριλίου, ο Μητροπολίτης απαντούσε σε επιστολή του Δήμου Αγίας Νάπας ημερομηνίας 20 Μαρτίου αναφορικά με το τεμάχιο στην Αγία Νάπα, στο οποίο άρχισε να ανεγείρεται Μετόχιο του Αγίου Εφραίμ και Αγίας Αικατερίνης στο Κάβο Γκρέκο.

Συγκεκριμένα στην απαντητική του επιστολή ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, αναφέρει ότι «σε συνέχεια της επιστολής αλλά και προηγούμενης τηλεφωνικής μας επικοινωνίας για το θέμα, ενημερώνουμε ότι έχουμε συμμορφωθεί πλήρως με το περιεχόμενο της επιστολής και έχουμε αναστείλει όλες τις οικοδομικές εργασίες εντός του πιο συγκεκριμένου τεμαχίου».

Εχουμε προχωρήσει, προστίθεται «με την καταχώρηση ιεραρχικής προσφυγής κατά της ειδοποίησης επιβολής στις 3 Απριλίου 2024. Η ιεραρχική προσφυγή μέχρι και σήμερα (4 Απριλίου) δεν έχει ακόμα εξεταστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αλαλούμ με τη Μονή στο Καβό Γκρέκο-Από τις καταγγελίες για παρανομίες στις υπογραφές για ανέγερση

Αναφέρεται ακόμα ότι «σε περίπτωση που η ιεραρχική προσφυγή δεν εγκριθεί θα προχωρήσουμε με την καταχώριση προσφυγής στο Διοικητικό Δικαστήριο. Αν η προσφυγή δεν επιτύχει και δεν εγκριθούν οι αιτήσεις για χορήγηση άδειας κατά παρέκκλιση που εκκρεμούν δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε με την κατεδάφιση όλων των οικοδόμων εντός του πιο συγκεκριμένου τεμαχίου».

Στην επιστολή του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου προστίθεται πως «μέχρι την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών δεν θα προβούμε σε καμιά οικοδομική εργασία στο τεμάχιο».

Σημειώνεται ακόμα ότι «ενόψει της δέσμευσης μας για κατεδάφιση των οικοδομών που αναγέρθηκαν εντός του τεμαχίου αν δεν εκδοθούν οι σχετικές άδειες στο πλαίσιο των εκκρεμουσών διαδικασιών, θεωρούμε παντελώς πρόωρο και κακόπιστο να προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα προκαταβάλει το αποτέλεσμα τους και επιφυλάσσουμε το νόμιμο δικαίωμα σε περίπτωση που λάβετε μέτρα πριν από την ολοκλήρωση των εκκρεμουσών διαδικασιών».

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Παναγή, ανέφερε ότι οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί του έργου θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό του ΕΤΕΚ, το οποίο εκτός του ότι δεν λήφθηκαν άδειες, η ανέγερση γίνεται σε περιοχή Natura.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Κωνσταντή, παρατηρείται αύξηση στις περιπτώσεις παράνομων αναπτύξεων, με αποτέλεσμα να προκαλείται το περί δικαίου αίσθημα και τόνισε ότι το ΕΤΕΚ θα επιδείξει αυστηρότητα έναντι των μελών του, που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις.

Νωρίτερα σήμερα εξ άλλου, η Μητρόπολη Κωνσταντείας εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία γνωστοποιεί την συλλογή υπογραφών για ανέγερση της Μονής.

Συγκεκριμένα αναφέρει, πως «οι πολίτες μπορούν να εκδηλώσουν τη στήριξή τους για το έργο ανέγερσης Μετοχίου Αγίου Εφραίμ και Αγίας Αικατερίνης με προγράμματα κοινωφελούς σκοπού στην Αγία Νάπα στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και πως η εταιρεία «Πήγασος Πληροφορική» διεξάγει συλλογή υπογραφών για λογαριασμό της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό τη στήριξη στην ανέγερση της Μονής Αγίων Αικατερίνης και Εφραίμ στην Αγία Νάπα.

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο-Βομβαρδίζει νέες θέσεις της Χεζμπολάχ
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Μειώθηκαν οι καταγγελίες από τις κάμερες, αλλά οι στρεβλώσεις... παραμένουν
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει