Αλαλούμ με τη Μονή στο Καβό Γκρέκο-Από τις καταγγελίες για παρανομίες στις υπογραφές για ανέγερση

Τα ζητήματα που προκύπτουν με την υπό ανέγερση Μονή στο Κάβο Γκρέκο, αναμένεται να τεθούν και ενώπιον της Βουλής. Ήδη για το ζήτημα τοποθετήθηκε και το ΕΤΕΚ, την ίδια ώρα που η Μητρόπολη Κωσταντίας συλλέγει υπογραφές για ανέγερση της.

Το ζήτημα με την υπό ανέγερση Μονή έφερε στην επιφάνεια ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης ο οποίος έκανε λόγο για παρανομίες καθώς όπως, λέει, δεν εκδόθηκαν οι απαραίτητες άδειες.

Σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Παναγή, ανέφερε ότι οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί του έργου θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό του ΕΤΕΚ, το οποίο εκτός του ότι δεν λήφθηκαν άδειες, η ανέγερση γίνεται σε περιοχή Natura.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Κωνσταντή, παρατηρείται αύξηση στις περιπτώσεις παράνομων αναπτύξεων, με αποτέλεσμα να προκαλείται το περί δικαίου αίσθημα και τόνισε ότι το ΕΤΕΚ θα επιδείξει αυστηρότητα έναντι των μελών του, που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις.

Μέσα σε όλα αυτά, η Μητρόπολη Κωνσταντείας εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία γνωστοποιεί την συλλογή υπογραφών για ανέγερση της Μονής.

Συγκεκριμένα αναφέρει, πως «οι πολίτες μπορούν να εκδηλώσουν τη στήριξή τους για το έργο ανέγερσης Μετοχίου Αγίου Εφραίμ και Αγίας Αικατερίνης με προγράμματα κοινωφελούς σκοπού στην Αγία Νάπα στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και πως η εταιρεία «Πήγασος Πληροφορική» διεξάγει συλλογή υπογραφών για λογαριασμό της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό τη στήριξη στην ανέγερση της Μονής Αγίων Αικατερίνης και Εφραίμ στην Αγία Νάπα.

Προστίθεται ότι «η κυπριακή κοινωνία θεωρεί ότι το συγκεκριμένο έργο που ξεκίνησε να κτίζεται στην περιοχή Κορακίστρα της Αγίας Νάπας είναι αναγκαίο και ωφέλιμο για την επαρχία Αμμοχώστου και για την Κύπρο ευρύτερα, γιατί θα στεγάσει την άστεγη, μοναχική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγίας Νάπας, η οποία δεν μπορεί να στεγαστεί στην υφιστάμενη Ιερά Μονή στην Αγία Νάπα λόγω της θέσης της ανάμεσα στα νυχτερινά κέντρα».

Ακόμα «η Μονή θα παρέχει κοινωφελή ειδικά προγράμματα αποτοξίνωσης και απεξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ, καθώς και προγράμματα υποστήριξης άλλων ευαίσθητων περιπτώσεων», προστίθεται.

Με την Μητρόπολη να σημειώνει, ότι με τις κατάλληλες υποδείξεις και άδειες των αρμοδίων αρχών, το έργο μπορεί να γίνει στο συγκεκριμένο σημείο και θα συνδυάσει απόλυτα την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των ανθρώπων, αποτελώντας μια σπουδαία παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον».

Δειτε Επισης

Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων