Πώς απαντά ο Εισαγγελέας για υπόθεση Δρουσιώτη, την πιθανή εμπλοκή ΝΥ και τη σχέση του με Αναστασιάδη

Στις σκιές που έχουν δημιουργηθεί, αναφορικά με την φιλική σχέση του με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ελέγχεται από την Αρχή κατά της Διαφθοράς που εξετάζει τα όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του Κράτος Μαφία ο συγγραφέας Μακάριος Δρουσιώτης, κλήθηκε να απαντήσει ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Ενόψει της έναρξης των ερευνών, οι οποίες ξεκίνησαν με την κατάθεση του ερευνητή, ερωτηθείς ο κ. Σαββίδης για το πώς απαντά σε όσους αμφισβητούν τις ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας λόγω και των σχέσεων σας με τον Νίκο Αναστασιάδη, απάντησε πως «πιστεύω ότι ήδη προτρέχουμε για κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι εξέλιξή της. Είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός ο οποίος έχουμε στην Ανεξάρτητη Αρχή και αυτό το αποδείξαμε κατά τη διάρκεια που εξεταζόταν η υπόθεση εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα».

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Σαββίδης ανέφερε «πιστεύω ότι το έντιμο και το σωστό θα ήταν αυτό το οποίο έκανα, να μην αποκρύψω σε οποιονδήποτε την προσωπική σχέση φιλίας που μας συνδέει εδώ και σαράντα χρόνια, κάτι το οποίο έπραξα από την πρώτη στιγμή. Από εκεί και πέρα, εάν και εφόσον δημιουργηθούν οποιεσδήποτε συνθήκες, οι οποίες θα κληθεί η Νομική Υπηρεσία να πάρει οποιεσδήποτε αποφάσεις, ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχουν τρόποι και διέξοδα για να λυθούν οι οποιεσδήποτε σχέσεις ή οποιεσδήποτε συγκρούσεις ή τα οποιαδήποτε θέματα τα οποία ενδεχομένως να δημιουργούν το οποιοδήποτε πρόβλημα».

Ερωτηθείς εάν ενδεχομένως να εξαιρεθεί από την μελλοντική διαδικασία, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε «δεν θέλω να πάρω οποιαδήποτε θέση στο στάδιο αυτό. Εκείνο το οποίο θέλω να σας επαναλάβω είναι ότι θεωρώ πως ουδέποτε απέκρυψα τη φιλία την προσωπική μου σχέση με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πιστεύω ότι αυτό ήταν το σωστό και το έντιμο που θα έπρεπε να κάνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολύωρη η πρώτη κατάθεση Δρουσιώτη, αγγίζει πέντε ενότητες-«Θα τεκμηριώσω όσα έχω γράψει»

Δειτε Επισης

Σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του ο 21χρονος
«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα-Εικοσιενάχρονος σκότωσε τη μητέρα του (pics)
Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων για τα... 20 εκατοστά στη Γέφυρα της Καλαβασού
Χειροπέδες σε 25χρονο για συμπλοκή που διαπράχθηκε το 2023
Απουσιάζει από την οικία του στο Κίτι ο 44χρονος Μιχαλάκης (pic)
Δεν κλειδώνει η ληστεία πίσω από τα μαχαιρώματα 35χρονου-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
Θέλουν να βγουν και από πάνω στα κατεχόμενα μετά την καταδίκη για σφετερισμό-Αντίποινα με απειλές για πλήρες άνοιγμα Βαρωσιού
Σπάει τη σιωπή της η οικιακή βοηθός για τον χαμό της οικογένειας στο Ελληνικό-«Χωρίς να φταίω, με βγάζουν δολοφόνο»