Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης

Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να καταχωρηθούν τελικά οι εφέσεις επί της απόφασης του πρωτόδικου Δικαστηρίου σε σχέση με την κράτηση τουλάχιστον τεσσάρων εκ των υπόπτων για την απόπειρα φόνου κατά του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστού «Δημητρούι», που διαπράχθηκε στο μεσημέρι της 23ης Απριλίου στο κεντρικό δρόμο της Ανθούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερους τους τρεις εκ των δέκα υπόπτων που έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία, καθώς στη βάση της μαρτυρίας που τέθηκε ενώπιον του, έκρινε πως αυτή ήταν «απογυμνωμένη» και δεν δημιουργεί υπόνοια για εμπλοκή τους στα υπό διερεύνηση αδικήματα, τον χορό των εφέσεων άνοιξε η πλευρά του πρώτου υπόπτου, τον οποίο ο ανακριτής έδειξε ως το πρόσωπο που έδωσε την εντολή.

Οι δικηγόροι του 45χρονου, Βίκτωρας Ακάμας και Αγαθοκλής Κορέλλης, έλαβαν αμέσως την απόφαση να προχωρήσουν με έφεση, στην βάση των όσων ανέφερε το Δικαστήριο, ενώ τον δρόμο του Εφετείου θα ακολουθήσουν άλλοι τρεις συλληφθέντες, χωρίς βέβαια να αποκλείεται ότι στο κάδρο θα προστεθούν και οι υπόλοιποι ύποπτοι.

Αν και ήταν προγραμματισμένο να καταχωρηθούν την Δευτέρα οι εφέσεις, εντούτοις, λόγω της καθυστέρησης να λάβουν την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου, η διαδικασία μεταφέρεται για την Τρίτη, ενώ τα αιτήματα αναμένεται να εξεταστούν άμεσα, δηλαδή εντός των επόμενων ημερών, δεδομένου πως οι ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση.

Βασικός άξονας όλων των συλληφθέντων, είναι η απόφαση του Δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερους τους τρεις εκ των δέκα υπόπτων, παρά το γεγονός πως εναντίον τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, στην βάση της ίδιας μαρτυρίας. Δηλαδή, του πληροφοριοδότη που ενέπλεξε τους υπόπτους και απέδωσε στον κάθε ένα συγκεκριμένο ρόλο, ενώ ψηλά στο κάδρο θα βρεθεί το γεγονός πως η δικαστής που εξέτασε το αίτημα προσωποκράτησης, ήταν αυτή που εξέδωσε και τα εντάλματα. Συνεπώς, θα προωθηθεί η θέση, πως στην βάση της ίδιας μαρτυρίας, εξέδωσε εντάλματα ακόμα και στα πρόσωπα που αποφάσισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία και απέρριψε το αίτημα για κράτηση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές

Στο επίκεντρο, θα βρεθεί και η ουσία της μαρτυρίας της Αστυνομίας που προερχόταν από πληροφοριοδότη, με τους δικηγόρους να προωθούν την θέση πως αυτή δεν συνοδευόταν από ουσιώδη γεγονότα και στοιχεία που να δείχνουν πιθανή εμπλοκή στα υπό διερεύνηση αδικήματα, αλλά επρόκειτο για γενικούς ισχυρισμούς που δεν διερευνήθηκαν περαιτέρω, παραπέμποντας μάλιστα σε άλλες αποφάσεις του Εφετείου που στην βάση πληροφοριοδοτών είχαν εκδοθεί εντάλματα, τα οποία στη συνέχεια τα ακύρωσε.

Επιπρόσθετα στην εξίσωση θα προστεθεί και το γεγονός πως με την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου, αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες που κατά τον πληροφοριοδότη, αποτελούσαν μέλη της αλυσίδας που ακολουθήθηκε, μέχρι την διάπραξη των αδικημάτων. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του πρώτου υπόπτου, αναφέρθηκε πως δύο τουλάχιστον περιπτώσεις είπε σε άλλους δύο υπόπτους, ότι ο 34χρονος επείγει να φύγει άμεσα από την μέση. Ωστόσο αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε αυτούς καταλογίστηκε πως επικοινώνησαν με άλλους υπόπτους για να εξασφαλιστεί η μοτοσικλέτα των δραστών και το όπλο.

Συνεπώς, θα προωθηθεί η θέση, πως ενώ έγινε αποδεκτή η μαρτυρία για τους επτά, για τους υπόλοιπους τρεις, που στην ουσία ο πληροφοριοδότης τους έδειξε ο μεσάζοντες και ως εκ τούτου, έσπασε η αλυσίδα, αφού δεν υπάρχει μαρτυρία για παράδειγμα, όπως υποστηρίζεται, πως ο πρώτος ύποπτος συνομίλησε απευθείας με άλλο ύποπτο, χωρίς τους μεσάζοντες.

Σε ό,τι αφορά την γραμμή πλεύσης της Εισαγγελίας, πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανόν να φέρει ένσταση, αφού όπως υποστηρίχθηκε και ενώπιον πρωτόδικου Δικαστηρίου, υπάρχει μαρτυρία για τους υπόπτους που δημιουργεί υπόνοιες για εμπλοκή τους στα υπό διερεύνηση αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο

Δειτε Επισης

Οι Χούτι απειλούν με νέες επιθέσεις σε όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το Ισραήλ
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης
Ηχητικό ντοκουμέντο: Τα ουρλιαχτά και οι εκκλήσεις της 40χρονης για βοήθεια λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα
Πράσινο Bουλής για προμήθεια και εγκατάσταση 400.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού από τη CYTA
Διχάζει την Ευρώπη η απόφαση 28χρονης Ολλανδής να υποβληθεί σε ευθανασία λόγω ψυχικής ασθένειας
Έγκριση κανονισμών Φορέα προς ικανοποίηση ιδιοκτητών κατεχόμενης περιουσίας
Η Βουλή εξέφρασε αλληλεγγύη με Σλοβακία μετά την απόπειρα κατά του Πρωθυπουργού
Η Ολγκίν δεν κατάλαβε το Κυπριακό, ισχυρίζεται ο Τ/κ πρώην διαπραγματευτής
Να παραιτηθεί αν δεν έχει βούληση για λύση ο Τατάρ, ζητά ο Ερχιουρμάν