Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου

Πίστωση χρόνου στο Υπουργείο Παιδείας δίνουν οι δάσκαλοι, όσον αφορά στο κεφάλαιο των αντικαταστατών, μετά από διαβεβαιώσεις που έχει λάβει η οργάνωση από το Υπουργείο Παιδείας, ότι αρκετές εισηγήσεις που υπέβαλε είναι υπό μελέτη και ενδεχομένως να τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη σχολική χρονιά. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι το θέμα έχει επιλυθεί, με τους δάσκαλους να παρακολουθούν στενά το Υπουργείο Παιδείας και τις κινήσεις του επί του ζητήματος.

Το θέμα των αντικαταστατών ήταν ένα από τα σοβαρά ζητήματα που απασχολεί την ΠΟΕΔ εδώ και χρόνια, αφού είναι πάγιο αίτημα να βρεθεί η φόρμουλα που θα βάλει ένα τέρμα στο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τα δημόσια σχολεία, που είναι συνέπεια των διαδικασιών της στελέχωσης των Δημοτικών. Μάλιστα, κατά το προηγούμενο διάστημα, η ηγεσία της οργάνωσης των δασκάλων είχε θέσει το ζήτημα ενώπιον της υπουργού Παιδείας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, καλώντας την να εξετάσει τα δεδομένα και να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν το δημόσιο σχολείο και θα λύσει το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν ικανοποίησαν τους δασκάλους οι αποφάσεις για αντικαταστάτες-«Φτηνές λύσεις»

«Από την επικοινωνία που είχαμε με την υπουργό, μας είπε ότι θα έβλεπε περισσότερο κάποιες από τις εισηγήσεις μας και αρκετές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από τη νέα σχολική χρονιά. Είναι σημαντική και η αναφορά της υπουργού ότι θα δημιουργηθεί ομάδα, που θα μπορέσει να διαβουλευτεί το εργασιακό πλαίσιο των αντικαταστατών. Φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας εξετάσει τις εισηγήσεις της οργάνωσης και εμείς παρακολουθούμε την πορεία», εξήγησε στον REPORTER η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Αν και αρχικά διαφάνηκε πως υπήρχε χάσμα απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, εντούτοις, μέσα από το συνεχιζόμενο διάλογο που υπήρχε, διαφάνηκε πως βρέθηκαν στην μέση υπουργός και δάσκαλοι, με τους δεύτερους να δίνουν πίστωση χρόνου στην πρώτη, ώστε να τους ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις.

«Θα μπορούσαν ήδη να γίνουν περισσότερα πράγματα, ακόμη και στο αμέσως επόμενο διάστημα. Εμείς ενημερώσαμε τα μέλη μας, όπως ήταν το ένα από τα μέτρα που είχαμε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο, όμως πλέον είμαστε σε μία διαδικασία που παρακολουθούμε το Υπουργείο Παιδείας, για να δούμε αν θα εφαρμοστούν όσα έχει αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας».

Πάντως, αυτό που τονίζεται από πλευράς ΠΟΕΔ είναι ότι κάποια πράγματα επί του θέματος έχουν ήδη εφαρμοστεί, άλλα ζητήματα αναμένονται να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ υπάρχουν και εκείνα που θα εφαρμοστούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με την κα. Βασιλείου να τονίζει πως αναλόγως της εισήγησης θα δοθεί και ο κατάλληλος χρόνος στο Υπουργείο Παιδείας.

«Το παρακολουθούμε το θέμα. Είναι σημαντικό ότι προχώρησαν κάποια πράγματα. Είναι επίσης σημαντικό ότι υπάρχουν γραπτές διαβεβαιώσεις από την υπουργό Παιδείας ότι θα λάβει υπόψη της κάποιες από τις εισηγήσεις μας και είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε κατά πόσο είμαστε στο σωστό δρόμο και κατά πόσο θα πρέπει να αντιδράσουμε».

Μεγάλος ο κατάλογος με τα ανοιχτά κεφάλαια

Στο μεταξύ, το κεφάλαιο των αντικαταστατών ήταν ένα από τα πολλά που είναι ανοιχτά και προκαλούν επιμέρους προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, με την ΠΟΕΔ να τονίζει πως είναι αρκετά τα θέματα που τρέχουν και είναι σε ανοιχτό διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας. Κάποια από αυτά είναι:

-Η αύξηση του διοικητικού χρόνου της διευθυντικής ομάδας, για το οποίο υπάρχει πρόταση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, με την οργάνωση των δασκάλων να αναμένει ότι θα εφαρμοστεί την ερχόμενη σχολική χρονιά.

-Το θέμα του διαλόγου για το νέο σύστημα διορισμού και στρεβλώσεις που πρέπει να διορθωθούν και ανάγκης διατήρησης του καταλόγου διοριστέων και μετά το 2027.

«Υπάρχουν αρκετά κεφάλαια ανοιχτά, που θέλουμε να συζητήσουμε με την υπουργό. Αυτά είναι κάποια από τα πολλά. Όμως, πρέπει κάποια να δρομολογηθούν για να προχωρήσουμε στα επόμενα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενοχλημένοι οι δάσκαλοι με την έλλειψη αντικαταστατών-Ζητούν λήψη μέτρων από το Υπουργείο Παιδείας

Δειτε Επισης

Ζητά σύσκεψη στο Προεδρικό για το μέλλον του Τσιρείου η Επιτροπή Παιδείας
Έντονη αντίδραση Ισότητας για τους ωρομίσθιους ταχυδρομικούς διανομείς-«Αδιαφορία από τη Διεύθυνση»
Διευκολύνσεις σε 363 περιπτώσεις που έλαβαν λάθος λογαριασμούς νερού στο Δήμο Πάφου
Έκκληση ΟΣΑΚ για τα ενέσιμα συσκευάσματα για διαβήτη-«Σε οριακά επίπεδα τα αποθέματα»
Ενώπιον Παναγιώτου η σύμβαση στην οικοδομική-Επίσπευση διαδικασίας ζητούν ΣΕΚ-ΠΕΟ
Πρόταση Τσίγκη για έντονες σημάνσεις σε σταθερές και κινητές κάμερες-«Εντός 60 ημερών αν εκλεγώ»
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής η Ημερίδα Άσκησης και Προσφοράς για τους Μικρούς Ήρωες
Η ανακοίνωση του Υπ. Άμυνας για στολές, ιατρικές εξετάσεις και επιλογή βαθμοφόρων για τους στρατεύσιμους
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Ζητούν μέτρα και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι οδηγοί ΤΑΞΙ-Καταγγέλλουν παρανομίες στα αεροδρόμια