Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι

Ενστάσεις που αφορούν τον ίδιο υποψήφιο δήμαρχο σε δήμο της Επαρχίας Λεμεσού, κατατέθηκαν ενώπιον του Γενικού Εφόρου Εκλογών. Σύμφωνα με τον Βοηθό Έφορο, Μενέλαο Βασιλείου, οι ενστάσεις κατατέθηκαν για συγκεκριμένό υποψήφιο και θα εξεταστούν από τον Έφορο Εκλογής Λεμεσού, εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις αφορούν το γεγονός, οτι σύμφωνα με αυτές, ο συγκεκριμένος υποψήφιος, δεν πληροί τα κριτήρια του Νόμου, για τον τόπο διαμονής ή εργασίας του. Αφού εξεταστούν, τότε αναλόγως της απόφασης, αναμένεται να υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, εντός της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία

Σε ότι αφορά τους αντιδημάρχους που εκλέγονται χωρίς ανθυποψήφιο, αυτοί ανέρχονται στους δέκα Παγκύπρια. Ειδικότερα, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακηρυχθούν ως αντιδήμαρχοι των δημοτικών διαμερισμάτων εντός της ημέρας.

Πρόκειται για τους αντιδημάρχους του Συνοικισμού Ανθούπολης στον Δήμο Λακατάμιας, Ιδαλίου και Ποταμιάς στον δήμο Νότιας Λευκωσίας, Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στον δήμο Δυτικής Λεμεσού, τον αντιδήμαρχο Λιβαδιών στη Λάρνακα, τον αντιδήμαρχο Κελλιών στο δήμο Αραδίππου, τους αντιδημάρχους Βάβλας και Δελίκηπου στον δήμο Λευκάρων, τους αντιδημάρχους Ακουρσού, και Πάνω Αρόδων στον Δήμο Ακάμα και τέλος τους αντιδημάρχους Μακούντας και Νέων Δημάτων.

Οι δεκατρείς αντιδήμαρχοι που εκλέγονται άνευ ανθυποψηφίου θα ανακηρυχθούν εντός της ημέρας, ωστόσο θα αναλάβουν καθήκοντα, μαζί με τους υπόλοιπους εκλεγμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την πρώτη Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβλήθηκαν συνολικά 3.232 υποψηφιότητες παγκύπρια, εκ των οποίων οι 13 αφορούν τους Προέδρους των πέντε Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, 82 το αξίωμα του Δημάρχου, 257 το αξίωμα του Αντιδημάρχου, 2.190 το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου και 690 το αξίωμα του Μέλους της Σχολικής Εφορείας, στους 29 ελεύθερους και κατεχόμενους Δήμους της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Ριπή ερωτήσεων από την υπεράσπιση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Μαραθώνια διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη