Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα

Για άλλη μια φορά, ουραγός των εξελίξεων η Αστυνομία, η οποία τρέχει πίσω από τα γεγονότα, ανήμπορη να αποτρέψει εγκληματικές ενέργειες, ακόμα και στις περιπτώσεις όπου η κατάσταση μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Κάπως έτσι περιγράφονται τα δεδομένα τους τελευταίους μήνες, συμπέρασμα το οποίο μπορεί να εξάγει κανείς μόνο από τους απανωτούς εμπρησμούς και τις βομβιστικές επιθέσεις, για τις οποίες δεν χρειάζονται να λεχθούν πολλά, αφού όλοι γνωρίζουν λίγο πολύ τα δεδομένα γύρω από αυτές τις υποθέσεις. Στο κάδρο βέβαια, δεν απουσιάζουν και οι απόπειρες φόνου που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως επίσης και οι δύο δολοφονίες του περασμένου Οκτωβρίου, του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Θανάση Καλογερόπουλου, που τάραξαν τα νερά και τις ισορροπίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)

Αρκετές υποθέσεις που καταγράφονται, όχι μόνο στη Λευκωσία αλλά και σε άλλες Επαρχίες, ενδεχομένως να συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ενώ αρκετές από αυτές σχετίζονται με πρόσωπα και καταστάσεις της νύχτας. Ωστόσο, η Αστυνομία, πέραν του ότι παρουσιάζει σοβαρή αδυναμία στην εξιχνίαση, φαίνεται να μην μπορεί πλέον ούτε να μειώσει το σοβαρό έγκλημα, αφού για άλλη μια φορά οι ιθύνοντες έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως θα ενεργήσουν όποτε θέλουν, όπως θέλουν και με όποιο τρόπο θέλουν, αδειάζοντας κάθε επιχειρησιακό πλάνο και οποιαδήποτε μέτρα της Αστυνομίας.

440102352_1189700135522927_316497751765436163_n

Αυτό προκύπτει και από την νέα εγκληματική ενέργεια σε βάρος 34χρονου, γνωστού προσώπου, που διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Ανθούπολης, με την Αστυνομία, πέραν του ότι μένει για άλλη μια φορά εκτεθειμένη ως προς τα πολυδιαφημιζόμενα μέτρα, να τρέχει για να εξιχνιάσει την υπόθεση, που εάν τα καταφέρει, θα διαφανεί στον χρόνο.

Εντύπωση όμως προκαλεί ξανά ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες, των οποίων το modus operandi έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δείχνοντας πως δεν υπολογίζουν σε καμία περίπτωση τα μέτρα της Αστυνομίας. Και αυτό διότι, έστησαν ενέδρα μέρα μεσημέρι, σε ώρα αιχμής και σε κεντρικό πολυσύχναστο δρόμο, στον οποίο έστησαν καρτέρι στον 34χρονο, τις κινήσεις του οποίου φαίνεται να γνώριζαν. Σημειώνεται, πως αυτή δεν είναι η πρώτη εγκληματική ενέργεια που διαπράττεται σε ώρα αιχμής και πολυσύχναστο δρόμο, αφού πρόσφατα διαπράχθηκε το απόγευμα απόπειρα φόνου στην λεωφόρος Λάρνακος, ενώ προηγήθηκαν οι δύο δολοφονίες, Μαυρομιχάλη και Καλογερόπουλου. Επιπρόσθετα, καταγράφηκαν ρίψεις πυροβολισμών με το πρώτο φως της ημέρας ή ακόμα και εμπρησμοί αργά το απόγευμα.

438032576_1325994152126837_5394132513097568395_n

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος είχε επισκεφθεί πρόσωπο από το περιβάλλον του στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν μερικές ημέρες. Όταν έφυγε, ακολούθησε τον δρόμο της Λακατάμιας προς τον κυκλικό κόμβο της Ανθούπολης-Κοκκινοτριμιθιάς και σε κάποιο σημείο, οι δράστες, ενώ βρισκόταν εν κινήσει το θύμα, έριξαν τρεις πυροβολισμούς, εκ των οποίων η μία έπληξε τον 34χρονο στον λαιμό. Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή, η πορεία των οποίων καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακείμενου περιπτέρου, ωστόσο τα πρόσωπα τους δεν ήταν ακάλυπτα. Παρά κάποιες πληροφορίες που δόθηκαν ότι οι δράστες κατευθύνθηκαν προς το Καϊμακλί, εντούτοις από έρευνες που διενεργήθηκαν, δεν έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός τους, ωστόσο ενώπιον των Αρχών υπάρχει συγκεκριμένη περιγραφή της μοτοσικλέτας.

440108778_3632388457091894_2600607128927729048_n

Την ίδια ώρα, η σκηνή αποκλείστηκε και διενεργήθηκαν διάφορες εξετάσεις, ενώ παραλήφθηκαν τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις. Το θύμα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη.

Σε ότι αφορά τα κίνητρα, οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις, αφού το θύμα είχε ανοιχτά μέτωπα.

440167074_1482036656058646_3883287676112979151_n

Η νέα εγκληματική ενέργεια, φέρνει για άλλη μια φορά προ των ευθυνών της, την ηγεσία της Αστυνομίας αλλά και τον πολιτικό της προϊστάμενο. Και αυτό διότι, όχι γιατί ανέμενε κανείς πως θα εξαλειφθούν οι εγκληματικές ενέργειες, αφού κάτι τέτοιο θεωρείται ουτοπικό σε οποιαδήποτε χώρα, αλλά επειδή για άλλη μια φορά ο λεγόμενος υπόκοσμος έδειξε πως έχει το πάνω χέρι. Και δεν το έδειξε με αυτή την εγκληματική ενέργεια, αλλά καταγράφηκαν σωρεία υποθέσεων και τα τελευταία χρόνια καταγράφεται η αύξηση του σοβαρού εγκλήματος, με την ηγεσία της Αστυνομίας να μοιάζει αδύνατη και ανήμπορη να επιβάλει την τάξη, όπως είναι η αποστολή της.

Αποτέλεσμα, το αίσθημα ανασφάλειας να αυξάνεται όλο και περισσότερο και να μειώνεται ταυτόχρονα η εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του Σώματος Ασφαλείας. Και όλα αυτά, την ώρα που η ηγεσία της Αστυνομίας διατάζει έρευνες, είτε για διαρροές είτε γιατί μέλη της δυσφημούν το κύρος της, το οποίο όπως, εκ του αποτελέσματος, πλήττεται από άλλους λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα συρτάρια (και) η δολοφονία Μαυρομιχάλη-Μακρά η λίστα των ανεξιχνίαστων με φόντο τον υπόκοσμο

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat