Παραπέμφθηκε σε δίκη ο δεσμοφύλακας για τα ναρκωτικά στο Φρουραρχείο των Φυλακών, ελεύθερος υπό όρους

Καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, η υπόθεση σε βάρος του 42χρονου δεσμοφύλακα, ο οποίος συνελήφθη για τα 125 γραμμάρια ναρκωτικά που εντοπίστηκαν σε ντουλάπι στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών.

Στον δεσμοφύλακα, δεν απαγγέλθηκαν για την ώρα κατηγορίες, καθώς από πλευράς της υπεράσπισης, ζητήθηκε χρόνος για να μελετηθεί το μαρτυρικό υλικό προτού απαντήσει στα όσα του καταλογίζονται, χρόνος ο οποίος δόθηκε από το Δικαστήριο.

Ο 42χρονος, ο οποίος τελούσε υπό οκταήμερη κράτηση, αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να καταβάλει εγγύηση ύψους 3000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών, ειδοποιήθηκε η ΥΚΑΝ η οποία παρέλαβε την κάνναβη, ενώ ακολούθως διενήργησε έρευνες στο ντουλάπι, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν και άλλα τεκμήρια. Μεταξύ αυτών και ένα έγγραφο, το οποίο έφερε το όνομα του, εξού και οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη του, ενώ όπως αναφέρθηκε, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε πως είναι ο κάτοχος του συγκεκριμένου ντουλαπιού.

Όπως είχε αναφέρει ο ανακριτής, μια ημέρα πριν τον εντοπισμό των ναρκωτικών, διαπιστώθηκε πως ο 42χρονος πέρασε στις Κεντρικές Φυλακές κρατώντας μια τσάντα με νάιλον, ενώ μετά από έλεγχο στο μηχάνημα, διαπιστώθηκε πως υπήρχε ένα αντικείμενο τυλιγμένο, που ομοίαζε με τη συσκευασία που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια έφτασε μαρτυρία ενώπιον της Διεύθυνση, ενώ ακολούθως εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά και διεξήγαγε έρευνα η ΥΚΑΝ, χωρίς την παρουσία του υπόπτου.

Αξιολογώντας τα δεδομένα, η Αστυνομία στη συνέχεια προχώρησε στην σύλληψη του δεσμοφύλακα που χρησιμοποιούσε το ντουλάπι, ενώ από έρευνα που έγινε στην οικία του, παραλήφθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία τέθηκαν στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας και εξετάστηκαν κλειστά κυκλώματα των Φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης