Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου οδηγήθηκε ο 42χρονος δεσμοφύλακας που συνελήφθη για τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν σε ντουλάπι στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών, το οποίο διέταξε την κράτηση του.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία την οποία παρακολούθησε ο REPORTER, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών, ειδοποιήθηκε η ΥΚΑΝ η οποία παρέλαβε την κάνναβη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστός, ήταν περίπου 125 γραμμάρια και ακολούθως διενήργησε έρευνες, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν και άλλα τεκμήρια. Μεταξύ αυτών και ένα έγγραφο, το οποίο έφερε το όνομα του, εξού και οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη του, ενώ όπως αναφέρθηκε, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε πως είναι ο κάτοχος του συγκεκριμένου ντουλαπιού.

Από περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε πως μια ημέρα πριν τον εντοπισμό των ναρκωτικών, ο ύποπτος πέρασε στις Κεντρικές Φυλακές κρατώντας μια τσάντα με νάιλον, ενώ μετά από έλεγχο στο μηχάνημα, διαπιστώθηκε πως υπήρχε ένα αντικείμενο τυλιγμένο, που ομοίαζε με τη συσκευασία που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια έφτασε μαρτυρία ενώπιον της Διεύθυνση, ενώ ακολούθως εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά και διεξήγαγε έρευνα η ΥΚΑΝ, χωρίς την παρουσία του υπόπτου.

Αξιολογώντας τα δεδομένα, η Αστυνομία στη συνέχεια προχώρησε στην σύλληψη του δεσμοφύλακα που χρησιμοποιούσε το ντουλάπι, ενώ από έρευνα που έγινε στην οικία του, παραλήφθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω, όπως ανέφερε ο ανακριτής, λήφθηκε αριθμός καταθέσεων, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 30 καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του υπόπτου. Επιπρόσθετα, θα εξεταστούν τα κινητά του τηλέφωνα και θα διερευνηθεί ποιος ή ποιοι ήταν οι παραλήπτες, που εκτιμάται πως τα ναρκωτικά θα κατέληγαν σε κρατούμενους των Κεντρικών Φυλακών.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, αναμένεται να εξεταστούν τα κλειστά κυκλώματα των Φυλακών και θα ζητηθεί άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αλλά και τραπεζικών λογαριασμών, ενώ λήφθηκαν δείγματα για γενετικό υλικό. Και αυτό διότι, θα πρέπει να διαπιστωθεί από ποιους χρησιμοποιείται, αφού ο δικηγόρος του έθεσε θέμα πως από την στιγμή που ανοίχτηκε χωρίς παρουσία του υπόπτου, αυτό συνεπάγεται με πρόσβαση και από άλλα άτομα.

Στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση οκτώ ημερών, έφερε ένσταση ο δικηγόρος του υπόπτου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν είναι απαραίτητη η κράτηση του, αφού δεν μπορεί να επηρεάσει μαρτυρίες, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν λήφθηκε κατάθεση από τον πελάτη του. Περαιτέρω ανέφερε πως δεν υπάρχει εύλογη δικαιολογημένη υποψία για επηρεασμό μαρτύρων, λέγοντας πως «για την έκδοση διατάγματος κράτησης πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις και δεν υπάρχει καμία μα καμία πιθανότητα επηρεασμού μαρτύρων, ούτε γνωρίζει ο πελάτης μου από ποιους θα ληφθεί κατάθεση».

Στην αντίπερα όχθη, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως συντρέχουν οι λόγοι για κράτηση του υπόπτου, καθώς υπαρχή εύλογη υποψία για αδικήματα στα οποία ενδεχομένως να ενέχεται ο δεσμοφύλακας.

Το Δικαστήριο, στην βάση των όσων κατατέθηκαν ενώπιον του, διέταξε την κράτηση του υπόπτου για έξι ημέρες και όχι οκτώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους

Δειτε Επισης

Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Νετανιάχου: Σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας η πιθανή έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για ανάπλαση εμπορικού τριγώνου στον Δήμο Λευκωσίας
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Ραουνά-Στο επίκεντρο το κράτος δικαίου
Εκτίμηση για ρόλο Κύπρου στη μεταφορά ανθρ. βοήθειας στη Γάζα από Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή
Ανέλυσαν σενάρια για ταχεία ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ Χριστοδουλίδης και CEO της Eni
Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
Προθεσμία ως την Τετάρτη το βράδυ στη Χαμάς από Ισραήλ για να απαντήσει στην πρόταση εκεχειρίας
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας