Απαντά στον Στεφάνου ο ΔΗΣΥ για την πράσινη φορολογία-«Ας δεσμευτεί να στηρίξει την πρότασή μας»

Απαντά στον Στέφανο Στεφάνου, για το θέμα της πράσινης φορολογίας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος να αναφέρει πως θα μπορούσε να δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την πρότασή τους για την εφαρμογή του οικογενειακού αφορολόγητου εισοδήματος.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Ονούφριου Κουλλά, «ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ φαίνεται να ξεχνά πως επί της καταστροφικής διακυβέρνησής τους επιβλήθηκαν ένα σωρό φορολογίες. Και φαίνεται να ξεχνά πως είναι η νοικοκυρεμένη πολιτική του Δημοκρατικού Συναγερμού που επέτρεψε τη σταδιακή μείωση του φορολογικού βάρους στους πολίτες και στις επιχειρήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της

Ο κ. Κουλλά πρόσθεσε πως «το εξωφρενικό δε, είναι που το ΑΚΕΛ αντιδρούσε σε κάθε μείωση ή κατάργηση φορολογιών. Υπενθυμίζουμε μόνο την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας που πλήρωναν 274.000 νοικοκυριά, τη μείωση της φορολογίας στους τόκους που πλήρωναν πέραν των 500.000 καταθετών και την πρόσφατη κατάργηση του ετήσιου τέλους των €350 που πλήρωναν πέραν των 110.000 εταιρειών. Φορολογίες που όλες επιβλήθηκαν επί ΑΚΕΛ».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουλλά υπενθύμισε ότι «θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως προβλήθηκε μόλις προχθές από την Πρόεδρό μας, είναι πως καμία νέα φορολογική επιβάρυνση δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή. Θα μπορούσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, προβάλλοντας το όψιμο ενδιαφέρον του για τους φορολογούμενους, να πει απλά ότι συμφωνεί με τον ΔΗΣΥ».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ τόνισε πως «αντί να κατηγορεί τον ΔΗΣΥ για φορολογίες ας δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την πρότασή μας για εφαρμογή του οικογενειακού αφορολόγητου εισοδήματος, που θα βοηθήσει τις οικογένειες μεσαίου εισοδήματος που ένας εκ των δύο συζύγων είναι χαμηλόμισθος. Ή μήπως και πάλι θα διαφωνεί το ΑΚΕΛ;».

Δειτε Επισης

Ανοίγει ξανά το θέμα συμμετοχής του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ ο ΔΗΣΥ
Συνεργασία για προώθηση ισότητας φύλων συζήτησε στην Αθήνα η Επίτροπος Ισότητας
Α. Δημητρίου: Στην τελική ευθεία οι εκλογές, κρίσιμα τα διακυβεύματα
Kάλεσμα από ΠΕΠ στους πρόσφυγες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές
Μεταναστευτικό και INTERREG στο επίκεντρο της συνάντησης Ιωάννου με Στυλιανίδη
Ευγενία Χριστοδούλου και Γιώργος Καρατζιάς οι νέοι εκτελεστικοί σύμβουλοι στο Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας
Η φορολογική μεταρρύθμιση στο επίκεντρο συνεδρίου της FMW
Διαψεύδει τα περί υπουργοποίησής του ο Παπαχαραλάμπους και βλέπει κακόβουλα κίνητρα
Ετοιμάστηκε ο ειδικός εκλογικός κατάλογος των εγκλωβισμένων πολιτών
Ιωάννου: Έντονες παραστάσεις προς ΟΚΥπΥ για το Νοσοκομείο Τροόδους για να προχωρήσουν τα έργα