Απαντά στον Στεφάνου ο ΔΗΣΥ για την πράσινη φορολογία-«Ας δεσμευτεί να στηρίξει την πρότασή μας»

Απαντά στον Στέφανο Στεφάνου, για το θέμα της πράσινης φορολογίας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος να αναφέρει πως θα μπορούσε να δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την πρότασή τους για την εφαρμογή του οικογενειακού αφορολόγητου εισοδήματος.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Ονούφριου Κουλλά, «ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ φαίνεται να ξεχνά πως επί της καταστροφικής διακυβέρνησής τους επιβλήθηκαν ένα σωρό φορολογίες. Και φαίνεται να ξεχνά πως είναι η νοικοκυρεμένη πολιτική του Δημοκρατικού Συναγερμού που επέτρεψε τη σταδιακή μείωση του φορολογικού βάρους στους πολίτες και στις επιχειρήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της

Ο κ. Κουλλά πρόσθεσε πως «το εξωφρενικό δε, είναι που το ΑΚΕΛ αντιδρούσε σε κάθε μείωση ή κατάργηση φορολογιών. Υπενθυμίζουμε μόνο την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας που πλήρωναν 274.000 νοικοκυριά, τη μείωση της φορολογίας στους τόκους που πλήρωναν πέραν των 500.000 καταθετών και την πρόσφατη κατάργηση του ετήσιου τέλους των €350 που πλήρωναν πέραν των 110.000 εταιρειών. Φορολογίες που όλες επιβλήθηκαν επί ΑΚΕΛ».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουλλά υπενθύμισε ότι «θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως προβλήθηκε μόλις προχθές από την Πρόεδρό μας, είναι πως καμία νέα φορολογική επιβάρυνση δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή. Θα μπορούσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, προβάλλοντας το όψιμο ενδιαφέρον του για τους φορολογούμενους, να πει απλά ότι συμφωνεί με τον ΔΗΣΥ».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ τόνισε πως «αντί να κατηγορεί τον ΔΗΣΥ για φορολογίες ας δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την πρότασή μας για εφαρμογή του οικογενειακού αφορολόγητου εισοδήματος, που θα βοηθήσει τις οικογένειες μεσαίου εισοδήματος που ένας εκ των δύο συζύγων είναι χαμηλόμισθος. Ή μήπως και πάλι θα διαφωνεί το ΑΚΕΛ;».

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας