Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών

Αλληλοσυγκρουόμενες οι πληροφορίες σε σχέση με τις συνθήκες απόδρασης κρατούμενου από τις Κεντρικές Φυλακές, με το περιστατικό να χαρακτηρίζεται άκρως σοβαρό, αφού έχουν δημιουργηθεί τεράστια ερωτήματα ως προς τον τρόπο που κατάφερε να ξεφύγει, την ώρα που υπό κανονικές συνθήκες τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

Ο κρατούμενος, υπόδικος από την Συρία, είχε μεταφερθεί από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, με την ευθύνη των μεταφορών των κρατουμένων, προς και από τα Δικαστήριο, να ανήκει στην Αστυνομία.

Ωστόσο, πληροφορίες από τις τάξεις της Αστυνομίας, αναφέρουν πως ο κρατούμενος είχε παραδοθεί στις Φυλακές, έξω από το Γραφείο Πληροφοριών. Δηλαδή, για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για Γραφείο που βρίσκεται ακριβώς στα δεξιά, μόλις περάσεις την είσοδο των Κεντρικών Φυλακών, όπου σταθμεύει η κλούβα και αφού ήδη έχεις περάσει την πύλη του Σωφρονιστικού Ιδρύματος (σχετική η πιο πάνω φωτογραφία).

Από την πλευρά τους, πληροφορίες από τις τάξεις των Φυλακών, αναφέρουν πως αφέθηκε εκεί ο κρατούμενος και πριν περάσει τις σιδερένιες πόρτες ασφαλείας, ξέφυγε των αστυνομικών, με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να διαφύγει. Σε ό,τι αφορά το ερώτημα αν έφερε χειροπέδες και πάλι οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες.

Ωστόσο, ερώτημα παραμένει ως προς το πώς κατάφερε να ξεφύγει χωρίς να ανακοπεί, αφού υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να βρισκόταν υπό φρούρηση, μέχρι να εισέλθει εντός της Κλειστής Φυλακής. Περαιτέρω, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για εξέλθει από τις Φυλακές, θα έπρεπε να περάσει από την πύλη του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, πράγμα το οποίο φαίνεται να έπραξε χωρίς να γίνει αντιληπτός και χωρίς να ανακοπεί από οποιοδήποτε μέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο Σύρος στις 18 Οκτωβρίου 2023 παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, για εισαγωγή 1.228,6kg μεθαμφεταμίνης (ελεγχόμενο φάρμακο Τάξης Α), καθώς και για κατοχή της με σκοπό την προμήθειά της σε άλλα πρόσωπα.

Ο Σύρος, είχε συλληφθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 φτάνοντας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από τον Λίβανο, καθώς σε έρευνα στις αποσκευές του, εντοπίστηκαν οι εννέα συσκευασίες μεθαμφεταμίνης. Κατά τη σύλληψη του, προέβαλε τον ισχυρισμό ότι είναι έμπορος ο οποίος ταξιδεύει δις ή και τρις εβδομαδιαίως στον Λίβανο από όπου και μεταφέρει κατ' εντολήν πελατών του διάφορα αντικείμενα, για τα οποία χρεώνει €8 ανά κιλό και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τα ανευρεθέντα στις αποσκευές του.

Στις καταγγελίες που του είχαν απαγγελθεί, αρνήθηκε ενοχή, ενώ είχε διαταχθεί η κράτηση του, ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές. παρά το γεγονός πως η υπεράσπιση του, ζήτησε όπως αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες είχαν λεχθεί σε δικαστική διαδικασία, ο Σύρος έφτασε στην Κύπρο κατά το 2020, ως αιτητής ασύλου, με την οικογένεια του. Ωστόσο, στη συνέχεια απέσυρε το δικό του αίτημα για πολιτικό άσυλο και εξασφάλισε άδεια εργασίας, δηλαδή τις εισαγωγές από τον Λίβανο, ενώ διαμένει στην Πάφο.

Μετά την απόδραση του κρατούμενου, σήμανε συναγερμός σε Αστυνομία και Φυλακές, ωστόσο μετά από έρευνες έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Ωστόσο, οι συνθήκες απόδρασης του διερευνώνται, ενώ ζητήθηκαν εκθέσεις γεγονότων ώστε να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες.

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα