Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά

Αυξημένοι αναμένεται να είναι οι λογαριασμοί της ΑΗΚ, για τον μήνα Απρίλιο, την ώρα που η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου έχει βγει στους δρόμους για να ξεκινήσει ελέγχους για παράνομες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών.

Όπως ανέφερε στον REPORTER η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, οι λογαριασμοί την ΑΗΚ αναμένεται να είναι αυξημένοι στο ύψος του 2,5% σε σχέση με τους λογαριασμούς Μαρτίου και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου διεθνώς. Σημειώνεται πως οι αυξήσεις στους λογαριασμούς αφορούν στις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου πριν από δύο μήνες.

Ερωτηθείσα αν θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες οι αυξήσεις στους λογαριασμούς, η κα. Παπαδοπούλου υπέδειξε πως αυτό εναπόκειται στις εξελίξεις και αν θα συνεχίσει να αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου.

Πιάστηκαν δύο εμπορικά υποστατικά με παράνομα φωτοβολταϊκά

Σημειώνεται πως η ΑΗΚ έχει ήδη αρχίσει τους ελέγχους, αναφορικά με τις παράνομες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν δύο εμπορικά υποστατικά να έχουν προβεί σε παρανομίες.

«Πρόκειται για μεγάλα υποστατικά και πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για ποια μέτρα θα λάβουμε. Πρέπει να γίνει αποσύνδεση, να υπάρχουν χρηματικές ποινές, ενώ θα ενημερωθεί και το ΕΤΕΚ, η ΡΑΕΚ και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία. Πρέπει να έχουν επιπτώσεις τόσο ο εγκαταστάτης όσο ο μελετητής όσο και ο διακινητής».

Οι έλεγχοι της ΑΗΚ ξεκίνησαν μετά από τις πληροφορίες που λήφθηκαν, όπως εξήγησε η κα. Παπαδοπούλου, ότι υπάρχουν κάποια παράνομα συνδεδεμένα φωτοβολταϊκά ή παράνομες εγκαταστάσεις, καθώς και μη εγκεκριμένες αυξήσεις της εγκατεστημένης ισχύος υφιστάμενης εγκατάστασης.

«Κάποιοι βάζουν φωτοβολταϊκά χωρίς να ενημερώνουν την ΑΗΚ, είτε αυξανούν την ισχύ του φωτοβολταϊκού χωρίς να ενημερώνεται η ΑΗΚ, για την ασφάλεια του δικτύου. Αυτό έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις και ίσως να υπάρχουν υπερτάσεις στο δίκτυο, κάτι που θα επηρεάσει τους καταναλωτές, είτε θα υπάρχει αστοχία στον υπολογισμό των ης ημερήσιας εκτιμώμενης παραγωγής από μονάδες ΑΠΕ που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο, οπωσδήποτε εγκυμονούν κίνδυνους για την προστασία των εργαζομένων της ΑΗΚ όσο και των ίδιων των καταναλωτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει σαφάρι ελέγχων η ΑΗΚ για τις πατέντες στα φωτοβολταϊκά-Κίνδυνος για black out στο σύστημα

Δειτε Επισης

Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα