Αυστηρή επιστολή Νικόλα στον Κεραυνό για πολλαπλές συντάξεις-«Έριξαν άκυρο» στον ΥΠΟΙΚ τα κόμματα

Κρίση ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα και τον υπουργό Οικονομικών, φαίνεται να προκαλεί το ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων, με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, να αποστέλλει επιστολή σε αυστηρό ύφος στον Μάκη Κεραυνό, κοινοποιώντας του την απόφαση να μην παραστεί στη σημερινή συνάντηση.

Σημειώνεται πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη σκιά της μακροσκελούς ανακοίνωσης που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Ελεγκτής. Εξάλλου στην σύσκεψη, πέραν του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν προσήλθαν ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το ΑΚΕΛ, η ΔΗΠΑ, και το ΕΛΑΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά Οδυσσέα κατά Κυβέρνησης και Εισαγγελέα για πολλαπλές συντάξεις-«Δεν επιθυμούν να λύσουν το πρόβλημα»

Στην ανακοίνωση του ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφέρει πως, «σε σχέση με τη σημερινή συνάντηση για τη ρύθμιση των Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων των Κρατικών Αξιωματούχων (πολλαπλές συντάξεις), όπως σας είχαμε ενημερώσει στην προηγούμενη συνεδρία επί του θέματος, για να μπορέσουμε να εξετάσουμε τις συγκεκριμένες θέσεις έχουμε ζητήσει γραπτώς τις γνωματεύσεις της Γενικής Εισαγγελίας σε σχέση με την συνταγματικότητα αντισυνταγματικότητα:

α) των Κυβερνητικών Νομοσχεδίων που μας έχετε κοινοποιήσει,

β) ή/και των Προτάσεων Νόμου που έχουν κατατεθεί ή/και εκκρεμούν αυτή τη στιγμή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σχετικά με το πιο πάνω ζήτημα».

Επίσης, προσθέτει πως, «όπως σας είχαμε εισηγηθεί θα έπρεπε να κληθεί εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ώστε να ακουστούν και οι θέσεις της Υπηρεσίας σε σχέση με τα Κυβερνητικά Νομοσχέδια ή/και τις Προτάσεις Νόμου που εκκρεμούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

«Από τη στιγμή που ούτε το ένα, ούτε το άλλο έχουν γίνει θεωρούμε πως δεν υπάρχει αντικείμενο της σημερινής συνάντησης και ως εκ τούτου θα αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες σας πριν συγκληθεί οποιαδήποτε άλλη συνάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα», καταλήγει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Γενικός Ελεγκτής, με μακροσκελή επιστολή του, κατηγορεί μεταξύ άλλων την Κυβέρνηση, πως δεν επιθυμεί να λύσει το θέμα των πολλαπλών συντάξεων.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία με ανακοίνωση της, εκφράζει τη διαφωνία της με τη γνωμάτευση που ετοίμασε η Νομική Υπηρεσία, ενώ αφήνει αιχμές, αφενός για το γεγονός ότι οι απόψεις της δεν λήφθηκαν υπόψη από την Κυβέρνηση και αφετέρου διότι δεν προσκλήθηκε σε σημερινή συνάντηση, όπου ουσιαστικά, η Κυβέρνηση θα ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τις αλλαγές που προνοούν τα Νομοσχέδια.

Ειδικότερα, η Ελεγκτική Υπηρεσία κατηγορεί την Κυβέρνηση πως εξακολουθεί να μην αγγίζει το θέμα των πολλαπλών συντάξεων για τους υφιστάμενους αξιωματούχους, αφήνοντας αιχμές ότι, «δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα», ενώ καλεί τη Βουλή να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και με προτάσεις νόμου να άρει τις στρεβλώσεις, όπως τις χαρακτηρίζει, «που δικαίως θεωρούνται πρόκληση από την κοινωνία των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντικαθίστανται με φιλοδώρημα οι πολλαπλές συντάξεις-Προανήγγειλε διαβούλευση με αρχηγούς ο ΥΠΟΙΚ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ
Έρχιουρμαν: Η ομοσπονδία και όχι η «επιτροπή» θα λύσει το περιουσιακό πρόβλημα
Πόσοι υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις κοινοτάρχη και μέλους συμβουλίων-Ποιοι εκλέγονται από τώρα
«Έμπρακτη απόδειξη του ενεργού ρόλου της ΕΕ στην περιοχή» το πακέτο βοήθειας για τον Λίβανο
Πρόεδρος για λιμάνι Λάρνακας: Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε
Επαφές αντιπροσωπείας από κατεχόμενα στην Άγκυρα για σχέσεις με ΕΕ
Καταδίκασε ξανά για χάρη του ΑΚΕΛ το πραξικόπημα ο Πρόεδρος-Έτεινε χέρι συνεργασίας σε όλους
Σαρλ Μισέλ: Ανοικτή η πόρτα για παρέμβαση ΕΕ στο Κυπριακό, εάν αισθανθούμε πως θα ήταν χρήσιμο
Ελπίδα Προέδρου για νέα δεδομένα που θα επιτρέπουν αισιοδοξία για επανέναρξη των συνομιλιών
Προσπάθησε να αποτρέψει την αίτηση για παύση Ελεγκτή ο Πρόεδρος-«Ναι, έκανα κινήσεις»