Αντικαθίστανται με φιλοδώρημα οι πολλαπλές συντάξεις-Προανήγγειλε διαβούλευση με αρχηγούς ο ΥΠΟΙΚ

Διαβούλευση με τα κόμματα, σε σχέση με τα Νομοσχέδια που αφορούν την κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων πολιτειακών αξιωματούχων και βουλευτών, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Μιλώντας μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Μάκης Κεραυνός υπέδειξε πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να καταργηθούν από τώρα και στο εξής, για να σταματήσει να υπάρχει αυτή η πρόκληση στην ευρύτερη κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νομοθετική ρύθμιση για τις πολλαπλές συντάξεις σε αξιωματούχους-Στην Πρόεδρο της Βουλής τα νομοσχέδια

«Έχει γίνει όλη η εργασία από το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση και αναμένεται διαβούλευση, και αντί  πολλαπλών συντάξεων θα έχουμε πλέον, με την λήξη υπηρεσίας κάποιου αξιωματούχου, να υπάρχει απλώς ένα φιλοδώρημα», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση με ποιον θα γίνει η διαβούλευση ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στην ΠτΒ για να γίνει μια διαβούλευση «αλλά η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε μια άλλη άποψη» και θα αποταθεί και στους αρχηγούς κομμάτων «για να μας πουν τις απόψεις τους, είναι ένα θέμα που τους αφορά άμεσα γιατί αφορά και τους Βουλευτές».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε νέο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ Μάκη Κεραυνού και Αννίτας Δημητρίου, όταν η δεύτερη αντέδρασε, όταν προωθήθηκαν στη Βουλή τα δύο Νομοσχέδια που ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών, πριν εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα τα δύο Νομοσχέδια είχαν αποσταλεί ως προσχέδια, έτσι ώστε ο υπουργός να λάβει τις απόψεις των κομμάτων.

Σε αυτή την ενέργεια αντέδρασε η Αννίτα Δημητρίου, η οποία υπέδειξε πως ήταν εκτός θεσμικού πλαισίου η αποστολή των Νομοσχεδίων πριν περάσουν από το Υπουργικό, με τον υπουργό, να ακολουθεί τελικά τη θεσμοθετημένη διαδικασία.

Τα δύο Νομοσχέδια , αφορούν ουσιαστικά δύο θέματα. Η πρώτη σημαντική αλλαγή, προβλέπει πως οι πολιτειακοί αξιωματούχοι θα λαμβάνουν πλέον σύνταξη στα εξηντα πέντε αντί στα εξήντα, ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει η δεύτερη σημαντική αλλαγή, που θα προβλέπει την κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων και την αντικατάστασή τους με φιλοδώρημα. Αυτό που αναμένεται να ξεκαθαρίσει, είναι στη βάση ποιας φόρμουλας, κάθε πολιτικός που υπηρετεί σε ένα αξίωμα, μετά τη συνταξιοδότησή του, θα λαμβάνει το συγκεκριμένο φιλοδώρημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα επιστολή ΠτΒ σε Κεραυνό για τις πολλαπλές συντάξεις-Ζητά να μάθει τις προθέσεις της Κυβέρνησης

Δειτε Επισης

Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Πρώην σύζυγος εμίρη του ISIS αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες στη Γαλλία-«Ήξερε ότι ο άνδρας της με βίαζε»
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων
Φόβοι για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο-Πιέσεις να μην εκδοθεί
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Θεριεύει η «πολεμική μηχανή» του Ερντογάν-Tα σημεία με τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας