Συνάντηση Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ με τον νέο Ύπατο Αρμοστή

Συνάντηση με τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Κυριάκο Κούρο είχε αντιπροσωπεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας, της οργάνωσης-ομπρέλα που εκπροσωπεί δεκάδες ομογενειακές οργανώσεις.

Ο κ. Κούρος ευχαρίστησε τα στελέχη της Ομοσπονδίας για τη συνάντηση και δήλωσε ότι είναι άνθρωπος των λίγων λόγων και περισσότερων έργων.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει ακράδαντα στον διάλογο που καθορίζει τις συνεργασίες και στην ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων.

Ο Ύπατος Αρμοστής επαίνεσε την Ομοσπονδία για τις πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις, τους πολύχρονους αγώνες της για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την προβολή του Κυπριακού στο ΗΒ, όπως γνωρίζει, είπε, από τα φοιτητικά του χρόνια.

Συμπλήρωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που καλείται να εργαστεί και να συνεργαστεί σε οικείο περιβάλλον με καλή οργάνωση και δομή.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής καλωσόρισε τον κ. Κούρο, τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας θα συνεργαστούν στενά μαζί του για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική προβολή των δικαίων της Κύπρου στη Βρετανία.

Ακολούθως, ενημέρωσε για τον ρόλο της Ομοσπονδίας στην παροικία, στο βρετανικό κοινοβούλιο και στα κέντρα αποφάσεων της Βρετανίας, αναφέρθηκε στους σκοπούς και στόχους της και υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία με την Αρμοστεία.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής Σπύρος Μιλτιάδης και ο Γενικός Πρόξενος Οδυσσέας Οδυσσέως.

Από πλευράς Εθνικής Ομοσπονδίας παρόντες ήταν ο κ. Καραολής, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Έλληνας, ο ταμίας Πάμπος Χαραλάμπους και οι εκτελεστικοί γραμματείς Ανδρέας Καραολής και Ελισάβετ Παρπή.

Οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν επίσης τον Ύπατο Αρμοστή για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ομογένεια με την πάροδο του χρόνου και τη διαδοχή των γενεών.

Αναφέρθηκαν στα πολλά προβλήματα και δυσκολίες που προέκυψαν μετά από το Brexit, μίλησαν για τις επερχόμενες βρετανικές εκλογές, αντήλλαξαν απόψεις επί του Κυπριακού και ενημέρωσαν για το έργο που επιτελείται στα ομογενειακά παροικιακά σχολεία.

Συζήτησαν επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο νησί και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ΗΒ στις προσπάθειες του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών.

Έγινε ιδιαίτερη μνεία στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις καταδίκης της 50χρονης τουρκικής εισβολής-κατοχής και τονίστηκε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, όσα χρόνια κι αν περάσουν, για μια Κύπρο ελεύθερη και ενωμένη, με μόνη αποδεκτή λύση αυτή που θα βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και θα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το κεκτημένο της ΕΕ.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ