Αναβιώνει η υπόθεση απόπειρας φόνου στον Μαζωτό-Επεισόδιο με καταδικασθέντα που αποφυλακίστηκε με Parole

Στο προσκήνιο έρχεται η απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε στον Μαζωτό το 2016, όπου 23χρονος, τότε, αποπειράθηκε να επιφέρει το θάνατο νεαρού, 29 ετών, με τη χρήση μαχαιριού, προκαλώντας του τραύματα στο θώρακα και την τραχηλική χώρα.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, το 2019, επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων στον κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ύστερα από ακροαματική διαδικασία σε τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για απόπειρα φόνου του συγγενή και ομοχώριου του, μεταφορά μαχαιριού εκτός κατοικίας και απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2016 στον Μαζωτό της επαρχίας Λάρνακας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το 2022, ο καταδικασθέντας αποφυλακίστηκε από το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως με Parole (αποφυλάκισης επ’ αδεία) και βρισκόταν ελεύθερος υπό όρους. Εντούτοις, χθες βράδυ φαίνεται να εκτυλίχθηκε επεισόδιο μεταξύ του ιδίου και του αδελφού του θύματος της απόπειρας φόνου, με την Αστυνομία να προχωρεί στην σύλληψη του αποφυλακισθέντα, μετά από σχετική καταγγελία για εξύβριση, επίθεση και απειλή. Μάλιστα, σήμερα το πρωί, προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης, ενώ δεδομένου πως παραβίασε τους όρους αποφυλάκισης του, με την επαναδιάπραξη αδικημάτων, οι κανονισμοί προνοούν την επιστροφή του στις Κεντρικές Φυλακές για συνέχιση της έκτισης της ποινής φυλάκισης του.

Υπενθυμίζεται ότι τα γεγονότα της υπόθεσης διαδραματίστηκαν στις 01.30 τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου 2016 σε καφενείο στο Μαζωτό, όπου μετά από λογομαχία σημειώθηκε συμπλοκή κατηγορουμένου και θύματος με κλωτσιές και μπουνιές. Αφού διαχωρίστηκαν από άλλους θαμώνες του καφενείου, ο κατηγορούμενος έφυγε για το σπίτι του και επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα με το αυτοκίνητο του με το οποίο, όπως παραδέχθηκε στον πατέρα του, σκόπευε να κτυπήσει το θύμα.

Ωστόσο τελευταία στιγμή η σύγκρουση αποφεύγεται, αφού το θύμα πετάχτηκε από το πεζοδρόμιο έξω από υπεραγορά της Κοινότητας, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να βγει από το αυτοκίνητο του και να κατευθυνθεί προς τον 29χρονο (τότε) κρατώντας ένα ανοιγμένο μαχαίρι.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση του Δικαστηρίου της 2ης Ιουλίου 2019 στην οποία κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «η επίθεση εναντίον του θύματος δεν διαρκεί πέραν λίγων δευτερολέπτων, καταφέρνοντας στον 29χρονο δύο κτυπήματα. Το πρώτο αποκρούεται μερικώς και καταλήγει στο σβέρκο όπου τραυματίζει το θύμα και ακολουθεί το δεύτερο και καίριο κτύπημα στο σημείο της καρδιάς. Τέτοια ήταν η δύναμη που κατέβαλε που το μαχαίρι τρύπησε την καρδιά του θύματος προκαλώντας δύο τραύματα, ένα 2 cm στον τοιχωματικό υπερζωκότα και άλλο 2,5 cm στην δεξιά κοιλία».

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου είχε αναφερθεί επίσης ότι «ο κατηγορούμενος θίχτηκε και πληγώθηκε ο εγωϊσμός του επειδή δεν κατόρθωσε να καθηλώσει το θύμα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον κάρφωσε στην καρδία όταν το πρώτο κτύπημα που κατευθυνόταν στον λαιμό, αποκρούστηκε από το θύμα. Είμαστε της γνώμης ότι οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα, ότι πρόθεση του κατηγορουμένου δεν ήταν άλλη από τη θανάτωση του θύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις εγκληματικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της νύχτας-Εμπρησμός, έκρηξη βόμβας και ρίψη πυροβολισμών

Δειτε Επισης

Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ
Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές