Απαντά στα όσα της καταλογίζονται η Αστυνομία για το θάνατο του 24χρονου-«Δεν προκύπτει κάτι από τις καταθέσεις»

Απαντά στα όσα της καταλογίζονται, αναφορικά με το θάνατο του 24χρονου στη Λεμεσό, η Αστυνομία, η οποία τονίζει πως από τις καταθέσεις των ενοίκων του διαμερίσματος, δεν προκύπτει οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί παραβίασης της εισόδου από τα μέλη της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα, σχετικά με το θάνατο του 24χρονου Anisur Mohammad, στη Λεμεσό, η Αστυνομία αναφέρει ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους τους ενοίκους του διαμερίσματος όπου διέμενε ο 24χρονος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει έρευνα η Λοττίδη για την βουτιά θανάτου, ελέγχεται η Αστυνομία-Απευθύνεται στον Εισαγγελέα η ΑΑΔΙΠΑ

Στις καταθέσεις των πιο πάνω προσώπων, δεν προκύπτει ο οποιοσδήποτε ισχυρισμός σχετικά με παραβίαση οποιασδήποτε εισόδου του διαμερίσματος από μέλη της Αστυνομίας ή οποιοσδήποτε ισχυρισμός για άσκηση βίας από μέρους της Αστυνομίας.

Επίσης, σε σχέση με τον ισχυρισμό για είσοδο 15 αστυνομικών στο εν λόγω διαμέρισμα, σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό είχαν αρχικά επισκεφθεί μόνο δύο μέλη της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία καλεί οποιοδήποτε πρόσωπο διαθέτει οποιαδήποτε διαφορετική μαρτυρία σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Αρχηγείου στο τηλέφωνο 22-808094 ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ερωτήματα για τις συνθήκες που εκτυλίχθηκε η τραγωδία στη Λεμεσό-Συγκρουόμενες θέσεις για την ανάγκη εντάλματος

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στην υπόθεση, με πολίτες να συγκεντρώνονται με πανό και πλακάτ πλησίον της πολυκατοικίας που σημειώθηκε η τραγωδία.

«Συγγνώμη» έγραφαν τα πλακάτ, που αναρτήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους, ενώ το μεγάλο πανό έγραφε «το κράτος δολοφονεί τους μετανάστες». Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι πορεύτηκαν προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

GLCXNGLXQAAhq5T

GLCPqw4XAAAnSoE

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν λίγη ώρα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία.

Οι διαμαρτυρόμενοι συνοδεύονταν από αστυνομικούς ενώ στην περιοχή βρισκόταν και το αντιοχλαγωγικό Αίαντας.

GLCXNILWYAUT149

GLCXNGLXQAAhq5T

GLCPqw4XAAAnSoE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει έρευνα η Λοττίδη για την βουτιά θανάτου, ελέγχεται η Αστυνομία-Απευθύνεται στον Εισαγγελέα η ΑΑΔΙΠΑ

Ζητά διερεύνηση των ενεργειών της Αστυνομίας το Βολτ

Στο μεταξύ, την διερεύνηση των ενεργειών της Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 24χρονου, ζητά το Βολτ.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα αναφέρει πως «εκφράζουμε την λύπη και την οδύνη μας για το τραγικό γεγονός που οδήγησε στον θάνατο ένα νέο άνθρωπο 19 ετών».

Συνεχίζοντας, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «το συμβάν είναι αφενός απότοκο της δυστοκίας του κράτους να προφέρει νόμιμες λύσεις στην ομαλή ένταξη των μεταναστών και αφετέρου της τεράστιας ανάγκης για εργατικό δυναμικό που οδηγεί εργοδότες και εργοδοτούμενους σε παράνομες διευθετήσεις».

Καταλήγοντας, το Βολτ κάλεσε το κράτος «αντί να εξαντλείται σε ελέγχους και καταστολή με τραγικά αποτελέσματα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών του. Παράλληλα μετά και την παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως, το Βολτ ζητά πλήρη διερεύνηση των ενεργειών της αστυνομίας καθώς και των συνθηκών που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ερωτήματα για τις συνθήκες που εκτυλίχθηκε η τραγωδία στη Λεμεσό-Συγκρουόμενες θέσεις για την ανάγκη εντάλματος

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά