«Συγγνώμη»-Διαμαρτυρία κατά της Αστυνομίας για τη βουτιά θανάτου του 24χρονου (pics)

Με συνθήματα και πλακάτ πολίτες διαμαρτυρήθηκαν κατά της Αστυνομίας για το τραγικό θάνατο του 24χρονου από τη Μπαγκλαντές, ο οποίος πήδηξε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη Λεμεσό προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο αστυνομικών της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, οι οποίοι μπήκαν στο διαμέρισμα όπου διέμενε μετά από πληροφορίες ότι εκεί υπήρχαν παράνομοι αλλοδαποί.

Οι διαμαρτυρόμενοι αρχικά μαζεύτηκαν στην περιοχή της εκκλησίας της Αγίας Νάπας, πλησίον της πολυκατοικίας όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό. Στη συνέχεια πορεύτηκαν προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

GLCXNGLXQAAhq5T

GLCPqw4XAAAnSoE

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν λίγη ώρα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία.

Οι διαμαρτυρόμενοι συνοδεύονταν από αστυνομικούς ενώ στην περιοχή βρισκόταν και το ααντιοχλαγωγικό Αίαντας.

GLCXNILWYAUT149

GLCXNGLXQAAhq5T

GLCPqw4XAAAnSoE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει έρευνα η Λοττίδη για την βουτιά θανάτου, ελέγχεται η Αστυνομία-Απευθύνεται στον Εισαγγελέα η ΑΑΔΙΠΑ

Ζητά διερεύνηση των ενεργειών της Αστυνομίας το Βολτ

Στο μεταξύ, την διερεύνηση των ενεργειών της Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 24χρονου, ζητά το Βολτ.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα αναφέρει πως «εκφράζουμε την λύπη και την οδύνη μας για το τραγικό γεγονός που οδήγησε στον θάνατο ένα νέο άνθρωπο 19 ετών».

Συνεχίζοντας, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «το συμβάν είναι αφενός απότοκο της δυστοκίας του κράτους να προφέρει νόμιμες λύσεις στην ομαλή ένταξη των μεταναστών και αφετέρου της τεράστιας ανάγκης για εργατικό δυναμικό που οδηγεί εργοδότες και εργοδοτούμενους σε παράνομες διευθετήσεις».

Καταλήγοντας, το Βολτ κάλεσε το κράτος «αντί να εξαντλείται σε ελέγχους και καταστολή με τραγικά αποτελέσματα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών του. Παράλληλα μετά και την παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως, το Βολτ ζητά πλήρη διερεύνηση των ενεργειών της αστυνομίας καθώς και των συνθηκών που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία».

Αρχίζει έρευνα η Λοττίδη

Υπενθυμίζεται πως, η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, ξεκινά αυτεπάγγελτη έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός βρέθηκε στο κενό από τον πέμπτο όροφο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Επίτροπος Διοικήσεως, που χαρακτήρισε την ενέργεια του θύματος ως «πράξη απελπισίας» θα διερευνήσει όλες τις πτυχές της τραγωδίας, σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις, ειδικότερα γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διενήργησε έλεγχο η Αστυνομία, λίγα λεπτά μετά τις έξι το πρωί, έπειτα από τον οποίο ένας άνθρωπος κατέληξε νεκρός, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν.

Το γραφείο της Επιτρόπου, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ήδη ζήτησε στοιχεία από την Αστυνομία, αναφορικά με την επιχείρηση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η διερεύνηση, η οποία θα καταδείξει εάν τα μέλη της Δύναμης που έλαβαν μέρος, λειτούργησαν στα σωστά πλαίσια ή αν υπερέβησαν τα όρια ή εάν τα μέτρα που έλαβαν ήταν δυσανάλογα της κατάστασης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, πέραν των αστυνομικών, αναμένεται να καταθέσουν και αλλοδαποί που διέμεναν στο υποστατικό, η κατάθεση των οποίων είναι σημαντική, ώστε να εξεταστεί και η δική τους εκδοχή, πέραν των όσων υποστηρίζει η Αστυνομία, η οποία υπεραμύνεται των χειρισμών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ερωτήματα για τις συνθήκες που εκτυλίχθηκε η τραγωδία στη Λεμεσό-Συγκρουόμενες θέσεις για την ανάγκη εντάλματος

Δειτε Επισης

Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου-Ζητά τη διερεύνηση για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι
Στην παρουσία της Ούρσουλας η εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Έφεση για τις ποινές χάδι και τις αθωώσεις ετοιμάζουν συγγενείς θυμάτων-Ο κίνδυνος της παραγραφής
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών
Έκρηξη οργής μετά την απόφαση για το Μάτι -Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι
Συνελήφθη 26χρονη εκπαιδευτικός για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου
Ο Μπάιντεν προτρέπει Κατάρ και Αίγυπτο να πιέσουν τη Χαμάς για ομήρους