Παραπέμπεται σε δίκη η 31χρονη Ουκρανή-Μετέφερε πέραν των έξι εκατομμυρίων τους τελευταίους μήνες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αναμένεται να καταχωρηθεί, αύριο Πέμπτη, υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εναντίον της 31χρονης, η οποία φέρεται να μετέφερε εκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους μήνες στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αύριο εκπνέει το διάταγμα προσωποκράτησης της ύποπτης και ο φάκελος της υπόθεσης, που αφορά αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, θα καταχωρηθεί στο Δικαστήριο για παραπομπή της ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 31χρονη βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο των Διωκτικών Αρχών, καθώς τους τελευταίους 6-7 μήνες, μετέφερε συνολικά πέραν των 6 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία κάθε φορά δήλωνε στο Τμήμα Τελωνείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γραπτώς στο Τελωνείο πρέπει να δηλώνονται χρηματικά ποσά των 10.000 ευρώ και άνω

Οι έρευνες σε σχέση με τη διαδρομή και τους τελικούς παραλήπτες των χρημάτων συνεχίζονται από το Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης.

Υπενθυμίζεται ότι η 31χρονη είχε καταγγείλει, την περασμένη Παρασκευή, ότι έπεσε θύμα ληστείας στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, από δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.  Σύμφωνα με την ίδια, οι δράστες της απέσπασαν τσάντα που περιείχε 420 χιλιάδες ευρώ.

Ανακρινόμενη, ισχυρίστηκε ότι έφτασε στην Κύπρο για να αγοράσει διαμέρισμα, ενώ φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις και να μην συνεργάζεται με τους αστυνομικούς ανακριτές.

Από τις εξετάσεις κλειστών κυκλωμάτων και μαρτυρίων, η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, η ληστεία και κλοπή των χρημάτων να ήταν σκηνοθετημένη.

Την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ τους ισχυρισμούς της ότι έπεσε θύμα ληστείας, διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφερε στην Κύπρο εκατομμύρια ευρώ μέσα σε έξι μήνες η 31χρονη-Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Δειτε Επισης

Έρευνες για τα μαχαιρώματα στις Φυλακές, καμία σύλληψη επί του παρόντος-CCTV κατέγραψαν τις κινήσεις των κρατουμένων
Αυτός είναι ο 35χρονος τουρίστας που αγνοείται στη θάλασσα της Πάφου-Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Μοιράζει ευθύνες στους πάντες ο Χαρτσιώτης για τις λαμπρατζιές-Αντιστρέφουν τα πυρά Βουλή και Ένωση Δήμων
Έκαναν διαρρήξεις και έκλεβαν αντικείμενα, οχήματα και μοτοσικλέτες-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα
Έρευνες από ξηράς και αέρος για εντοπισμό του 35χρονου τουρίστα που αγνοείται στη θάλασσα της Πάφου
Εκεί που ο θάνατος συναντά την ελπίδα-Η ανθρωπιά των διασωστών στον αγώνα για ζωή
Ολονύχτιες οι έρευνες για εντοπισμό του τουρίστα στην Πάφο-Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε το σκάφος
Επιχείρηση εντοπισμού τουρίστα στην Πάφο-Πήγε σε παραλία στο Λατσί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του
Ξέσπασε πυρκαγιά στο Φρέναρος-Επηρεάστηκαν υποστατικά και ένα όχημα
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά σε σπίτι στην Κλήρου