Γραπτώς στο Τελωνείο πρέπει να δηλώνονται χρηματικά ποσά των 10.000 ευρώ και άνω

Στην υποχρέωση φυσικών προσώπων που εισέρχονται ή εξέρχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία να δηλώσουν μετρητά αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των €10.000 κατά την είσοδο ή έξοδό τους, αναφέρεται το Τμήμα Τελωνείων. 

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το Τμήμα Τελωνείων παραθέτει την πρόνοια της νομοθεσίας του 2022 που διέπει την μεταφορά μετρητών από και προς την Κύπρο σύμφωνα με την οποία «φυσικό πρόσωπο το οποίο εισέρχεται στη Δημοκρατία από τρίτη χώρα ή άλλο κράτος μέλος ή εξέρχεται από αυτή προς τρίτη χώρα ή άλλο κράτος μέλος και μεταφέρει ρευστά διαθέσιμα αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των δέκα χιλιάδων ευρώ (€10.000), δηλώνει αυτό γραπτώς σε αρμόδιο λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων κατά την είσοδο του στην ή την έξοδο του από τη Δημοκρατία και τα καθιστά διαθέσιμα προς έλεγχο».

«Όλες οι δηλώσεις ρευστών διαθεσίμων, αφού τύχουν επεξεργασίας στο Τμήμα Τελωνείων διαβιβάζονται για περαιτέρω διερεύνηση στη ΜΟΚΑΣ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της», αναφέρεται.

Επίσης, σημειώνεται, «οι δηλώσεις ρευστών διαθεσίμων αξίας €100.000 και άνω διαβιβάζονται στην Αστυνομία για ενημέρωση και τις δικές της ενέργειες».

Δειτε Επισης

Οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θανατηφόρο τροχαίο του 27χρονου στην Ηλεία
Ολονύχτιες οι έρευνες για εντοπισμό του τουρίστα στην Πάφο-Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε το σκάφος
Μοναδικό θέαμα στην Εύβοια: Κοπάδι δελφινιών εμφανίστηκε στην Αιδηψό
Επιχείρηση εντοπισμού τουρίστα στην Πάφο-Πήγε σε παραλία στο Λατσί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του
Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ξέσπασε πυρκαγιά στο Φρέναρος-Επηρεάστηκαν υποστατικά και ένα όχημα
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά σε σπίτι στην Κλήρου
Ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια στην Εγνατία