Στην Κύπρο η επικεφαλής ερευνήτρια για το Κράτος Μαφία-Καταρτίζουν πλάνο και αρχίζουν καταθέσεις

Ξανά στην Κύπρο, έτσι ώστε να ξεκινήσει το ουσιαστικό μέρος της έρευνας σε σχέση με την αυτεπάγγελτη έρευνα για τα όσα εμπεριέχονται στο βιβλίο του συγγραφέα-ερευνητή, Μακάριου Δρουσιώτη, βρίσκεται η Αυστραλέζα ερευνητής Γκάμπριελ, η οποία διορίστηκε από την Αρχή κατά της Διαφθοράς, ως επικεφαλής της έρευνας, η οποία θα διερευνήσει, τα όσα αναφέρει ο συγγραφέας στο βιβλίο του για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

Υπενθυμίζεται πως η Αρχή κατά της Διαφθοράς, έχει διορίσει πέραν της κυρίας Μακ Ιντύρ, τους Κύπριους δικηγόρους, Χαρίλαο Χρυσάνθου, Ορέστη Νικήτα και Ανδρέα Ευθυμίου, με όρο εντολής, να διερευνήσουν τα σημεία του βιβλίου «Κράτος Μαφία», που ενδεχομένως να περιέχουν στοιχεία διαφθοράς.

Η Αυστραλή ερευνητής, σε αυτό το δεύτερο ταξίδι της στην Κύπρο, θα συναντηθεί με τα υπόλοιπα μέλη της ερευνητικής ομάδας, έτσι ώστε να καταρτιστεί ένα προκαταρκτικό πλάνο για τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, καθώς και τη σειρά της κλήτευσης των μαρτύρων. Αμέσως μετά τις συναντήσεις αυτής της εβδομάδας, ενδεχομένως να αρχίσει και η κλήτευση των πρώτων μαρτύρων. Πρώτος, αναμένεται να είναι ο συγγραφέας του βιβλίου, Μακάριος Δρουσιώτης, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να παρέχει στην ερευνητική ομάδα, στοιχεία και αποδείξεις για όσα καταγράφονται στο «Κράτος Μαφία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίκεινται αποκαλύψεις εγγράφων και στοιχείων στα πλαίσια της αγωγής τεσσάρων αστυνομικών κατά Δρουσιώτη

Μετά τις συναντήσεις αυτής της εβδομάδας, η επικεφαλής της επιτροπής, θα αναχωρήσει εκ νέου από την Κύπρο και θα επιστρέψει, για να είναι παρούσα για τις καταθέσεις των βασικών μαρτύρων. Σύμφωνα με τον Μακάριο Δρουσιώτη, η κατάθεση του τοποθετείται χρονικά, περί τα μέσα Μαρτίου και θα διαρκέσει κάποιες ημέρες. Όπως σημειώνει ο ίδιος, κατέχει όλα τα στοιχεία και τα τεκμήρια για να να υποστηρίξει όσα γράφει στο βιβλίο του.

Υπενθυμίζεται, ότι πέραν του Μακάριου Δρουσιώτη και των όσων στοιχείων θα καταθέσει στην ερευνητική ομάδα, αναμένεται ότι θα λάβουν κλήση για να δώσουν τη δική τους μαρτυρία και πρόσωπα που κατείχαν θέσεις-κλειδιά, την περίοδο που πραγματεύεται το βιβλίο. Μεταξύ αυτών, είναι πρώην υπουργοί και στενοί συνεργάτες του τέως Προέδρου, καθώς επίσης και άλλοι πρώην ανεξάρτητοι αξιωματούχοι, όπως ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, το όνομα του οποίου καταγράφεται σε διάφορα σημεία του βιβλίου και η μαρτυρία του αξιολογείται ως σημαντική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μακρά η λίστα μαρτύρων για το Κράτος Μαφία-Πρώην κρατικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί ενώπιον των «4»

Κατέθεσε για εκτροπή Κούρη

Εξάλλου, σε μια άλλη εξέλιξη την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατέθεσε ενώπιον της Αρχής κατά της Διαφθοράς ο Μακάριος Δρουσιώτης, για ένα άλλο θέμα, αυτό της εκτροπής του Κούρη. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, αναδείχθηκε μέσα από κείμενα του κ. Δρουσιώτη και μετά από μια εκτενή έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν παρανομίες σε διάφορα επίπεδα που συντελούνται στην Τριμίκλινη, με την εκτροπή των νερών από τον ποταμό Κούρη, που καταλήγουν σε εγκαταστάσεις που διατηρεί χωρίς άδεια ιδιωτικό ιχθυοτροφείο.

Η καταγγελία ενώπιον της Αρχής κατά της Διαφθοράς, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έγινε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, αν και η Αρχή, είχε εκφράσει την πρόθεση της να διεξάγει αυτεπάγγελτη έρευνα. Αυτό που θα διερευνηθεί, είναι αν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, λειτούργησαν με τρόπο, που συνιστά διαφθορά, αφού τα λάθη, οι παραλείψεις και η αμέλεια που επιδείχθηκε, σε διάφορα επίπεδα, σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής, είναι πρωτοφανής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντόπισε παρανομίες με την εκτροπή του Κούρη η Ελεγκτική-Διαβιβάζει την υπόθεση στην Αρχή κατά της Διαφθοράς

Δειτε Επισης

Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς στη Λεμεσό
Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε περιφραγμένο Αρχαιολογικό χώρο στην Πάφο
Μπαλάκι η υπόθεση της παιδοκόμου-Πήρε πίσω τον φάκελο η Αστυνομία και τον στέλνει ξανά στην Εισαγγελία
Τι είχες... Πάσχα μου, τι είχα πάντα-Κροτίδες, οχληρία, κλοπές και ένα νομοσχέδιο για λαμπρατζιές στα συρτάρια
Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη Λεμεσό-Σε κινητοποίηση Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών
Σύλληψη δυο προσώπων για κλοπές-Εντοπίστηκαν στην κατοχή τους κλοπιμαία
Χειροπέδες σε 16χρονο στη Λάρνακα-Απείλησε με μαχαίρι τουρίστες λόγω της καταγωγής τους
Καταγγέλλει απειλές κατά της ζωής του ο Βέργας-Μετέβη στην Αστυνομία
Επίθεση Ελεγκτή σε Εισαγγελία για τα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Επεξεργάζονται σχέδιο εξόντωσης μου»
Απουσιάζει από το χώρο διαμονής του 15χρονος στη Λάρνακα