Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»

Απάντηση με αιχμές έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στις αντιδράσεις των κομμάτων, στον απόηχο των αποφάσεων μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπέδειξε με νόημα πως η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση για την απονομή των Βραβείων ΘΟΚ, και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης σε σχέση με τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ακριβώς, τα μέτρα, είναι μέσα στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης που αυτή η Κυβέρνηση πολύ υπεύθυνα από την αρχή ακολουθεί: Επιδοματική πολιτική μέσα από τα μέτρα, αύξηση των μισθών μέσα από συγκεκριμένες αποφάσεις και αντιμετώπιση του κόστους της ενέργειας μέσα από σχέδια, γιατί από εκεί προκύπτει και η αύξηση των τιμών».

Πρόσθεσε δε, ότι, «ανέξοδες, ωραίες δηλώσεις και πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία, αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα

Οι αντιδράσεις ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΗΣΥ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Ονούφριου Κουλλά, ανέφερε ότι, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε συνθήκες υψηλού κόστους ζωής και ακρίβειας, χρειάζονται στοχευμένα μέτρα για τους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Από τα μέτρα της κυβέρνησης όμως, μένουν εκτός άλλες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών, όπως είναι οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες».

Ανάμεσα σε άλλα, ο ΔΗΣΥ τόνισε ότι, «δυστυχώς η επαναφορά μιας φορολογίας στα καύσιμα θα οδηγήσει και σε ανατιμήσεις άλλων αγαθών. Είναι για αυτό που θεωρούμε πως προτεραιότητα πολιτικής σήμερα δεν πρέπει να είναι η αύξηση των κρατικών εσόδων, τα οποία πάνε αρκετά καλά, αλλά η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και των συνεπειών του αυξανόμενου κόστους ζωής».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι, «πιστεύουμε πως λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων τις τελευταίες βδομάδες, το μέτρο θα μπορούσε να παραταθεί για ακόμη ένα χρονικό διάστημα, όχι να μονιμοποιηθεί, και η κυβέρνηση να εκπονήσει στο διάστημα αυτό ένα συνολικό πλάνο στήριξης της κοινωνίας».

Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τo κύμα ακρίβειας, σημειώνοντας πως, «η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη αποδεικνύεται ξανά κατώτερη των περιστάσεων. Και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τo κύμα ακρίβειας για τα ευάλωτα στρώματα και τη μεσαία τάξη».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε το κόμμα της Αριστεράς, «εξακολουθεί να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις για να καλύψει την ανεπάρκεια της αφήνοντας σε εκκρεμότητα προηγούμενες της εξαγγελίες όπως είναι η επιδότηση των επιτοκίων. Ο  δε τερματισμός της επιδότησης στα καύσιμα είναι βεβιασμένος και ακατανόητος από την στιγμή που εφαρμόζονται κι άλλα οριζόντια μέτρα. Αφήνει απροστάτευτους τους καταναλωτές σε μια περίοδο που έπονται νέες αυξήσεις καθώς και οι λεγόμενες πράσινες φορολογίες. Το κράτος θα συνεχίσει να εισπράττει εκατομμύρια σε φόρους επιστρέφοντας στην κοινωνία ψίχουλα. Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με εφάπαξ ποσά αλλά ούτε και με τον αποκλεισμό της μεσαίας τάξης και των χαμηλόμισθων εργαζομένων οι οποίοι δεν λαμβάνουν επιδόματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα

Δειτε Επισης

Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία