Ποια ονόματα έχουν προβάδισμα για το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ-Κλείδωσε η Θέμις Ανθοπούλου

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, εξελίσσεται η προσπάθεια του Μάριου Καρογιάν, να κλείσει το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας για τις Ευρωεκλογές. Αν και η αρχική προσπάθεια, ήταν το ψηφοδέλτιο να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, μια σειρά από ζητήματα που προκύπτουν, ενδεχομένως να προκαλέσει μια μικρή καθυστέρηση.

Ο Μάριος Καρογιάν, ο οποίος εξ αρχής έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για τις Ευρωεκλογές, επεξεργάζεται μια σειρά από ονόματα και πλέον αυτό που καλείται να πράξει, είναι να πετύχει έναν όσο το δυνατό καλύτερο συνδυασμό, για να μεγιστοποιήσει τη δυναμική του κόμματός του στις Ευρωεκλογές. Το γεγονός πάντως, πως παραμένει το μοναδικό κόμμα, που δεν έχει ανακοινώσει ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές, αυξάνει την πίεση προς την ηγεσία, για να το πράξει το συντομότερο δυνατό.

Όπως έγραψε και νωρίτερα σήμερα ο REPORTER, ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονταν το τελευταίο διάστημα είναι αυτά του αντιπροέδρου του κόμματος Μαρίνου Κλεάνθους, του βουλευτή Λευκωσίας Αλέκου Τρυφωνίδη και του βουλευτή Αμμοχώστου Μιχάλη Γιακουμή. Αρκετά ηχηρό όνομα, εάν τελικά βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, είναι αυτό του πρώην υπουργού Χρίστου Πατσαλίδη, που συζητείτο το προηγούμενο διάστημα στη ΔΗΠΑ. Επίσης, κατ’ επανάληψη έχει αναφερθεί πως στους εκλεκτούς του Μάριου Καρογιάν βρίσκεται και ο εκτελεστικός διευθυντής της Europa Donna, Μάριος Χαραλαμπίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζεται να ανακοινώσει ψηφοδέλτιο η ΔΗΠΑ-Οι παράγοντες στην εξίσωση των Ευρωεκλογών

Πέραν των πιο πάνω ονομάτων, στη λίστα προστίθεται και η Θέμις Ανθοπούλου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ότι έχει κλειδώσει ως αριστίνδην του κόμματος. Η κα. Ανθοπούλου υπηρετεί ως Γενική Γραμματέας του Παγκύπριου Οργανισμού Ατόμων με Αναπηρίες. Υπενθυμίζεται πως έχει γινεί γνωστή στο ευρύ κοινό, μέσω της ακτιβιστικής δράσης που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια, μετά από εργατικό ατύχημα που είχε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, που είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει το αριστερό της χέρι.

Το ζήτημα που προκύπτει, για το Ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ, έχει να κάνει και με τη συμμετοχή γυναικών. Με τα πιο πάνω δεδομένα, αυτή τη στιγμή προκύπτει ότι στη λίστα του Μάριου Καρογιάν βρίσκονται πέντε άνδρες και μόλις μια γυναίκα. Συνεπώς δεν θα αποτελέσει έκπληξη, αν κάποιος εκ των ανδρών που αναφέρονται πιο πάνω, μείνει εκτός εξάδας για να συμπεριληφθεί ακόμη μια γυναίκα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συνεχώς αυτές τις ημέρες συναντήσεις, στις οποίες δίνονται οδηγίες σε υποψηφίους για τις τοπικές εκλογές, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν με τις προεκλογικές τους δράσεις, ασχέτως αν δεν έχουν ακόμη επίσημα ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτια. Αναμένεται πως η διαδικασία ανακοινώσεων θα ξεκινήσει από την ΔΗΠΑ μετά την γνωστοποίηση του ψηφοδελτίου των Ευρωεκλογών, εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απρίλη. Ωστόσο οι υποψήφιοι για τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Σχολικές Εφορείες φαίνεται πως ήδη εργάζονται τόσο σε επίπεδο οργανωτικών όσο και σε επίπεδο άμεσων επαφών με τους ψηφοφόρους, καθώς πλέον θεωρείται τυπική η διαδικασία επικύρωσης και ανακοίνωσης.

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας