Τους επιτέθηκαν με σπρέι, πήγαν σε άλλες δύο μπυραρίες-Τι κατέθεσε ο 54χρονος κατηγορούμενος για διπλό φονικό

Με την έναρξη της δίκης εντός δίκης, σε σχέση με την παράνομη κράτηση, σύλληψη και λήψη παρειακών χρισμάτων από τον ένα εκ των δύο κατηγορουμένων, συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού του Ύψωνα, που διαπράχθηκε στις 29 Ιουνίου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο, διέταξε τη διεξαγωγή της δίκης εντός δίκης, στη βάση των όσων παρουσίασε ο δικηγόρος του δεύτερου κατηγορούμενου, Ευστάθιος Ευσταθίου, ο οποίος κατήγγειλε πως ο πελάτης του κρατήθηκε παράνομα από τις τρεις τα ξημερώματα, μέχρι τις επτά το πρωί που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης εναντίον του, διάστημα κατά το οποίο έγινε λήψη παρειακών επιχρισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από αναβολή σε αναβολή το διπλό φονικό του Ύψωνα-Δίκη εντός δίκης, για παράνομη σύλληψη του ενός κατηγορουμένου

Πρώτη μάρτυρας κλήθηκε στο Δικαστήριο, αστυφύλακας του ΤΑΕ Λεμεσού, η οποία είχε ανακρίνει τον 54χρονο στις 4 και 20 τα ξημερώματα, η οποία μεταξύ άλλων ανέγνωσε κατάθεση της που λήφθηκε στις πέντε Ιουλίου, επτά ημέρες μετά το διπλό φονικό, σύμφωνα με την οποία, ανέγνωσε στον 54χρονο τα δικαιώματα του, με τον ίδιο να υπογράφει το σχετικό έντυπο στις 4 και 20 τα ξημερώματα, όπως επίσης και σχετικό έγγραφο για συγκατάθεση του, για διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, που υπογράφηκε δέκα λεπτά αργότερα, στις 4 και 30.

Επιπλέον κατατέθηκε ως τεκμήριο στο Δικαστήριο το ημερολόγιο ενεργείας της αστυφύλακος, που συντάχθηκε στις έξι και πέντε το πρωί, όπου καταγράφονται οι ενέργειες της. Ερωτηθείσα από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής, πώς προέκυψε η ανάγκη να λάβει προφορική ανάκριση από τον κατηγορούμενο, ανέφερε πως «είχα οδηγίες να ανακρίνω προφορικά τον κατηγορούμενο από τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού», ενώ ξεκαθάρισε πως τον δεδομένο χρόνο, ο κατηγορούμενος, δεν τελούσε υπό σύλληψη.

Μέσα από τα τεκμήρια που κατατέθηκαν, αποκαλύφθηκαν και οι πρώτοι ισχυρισμοί του 54χρονου, για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Όπως αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, στην πρώτη του κατάθεση στη συγκεκριμένη αστυφύλακα, ο 54χρονος ανέφερε πως με τον 41χρονο συγκατηγορούμενό του, είναι από παλιά φίλοι και σύχναζαν σε συγκεκριμένη μπυραρία. Το συγκεκριμένο βράδυ επισκέφθηκαν άλλες δύο μπυραρίες πριν καταλήξουν στις 12 και 30 στην μπυραρία που διαπράχθηκε το διπλό φονικό. Όπως ανέφερε, γύρω στις δύο τα ξημερώματα, όταν αποχώρησαν από την μπυραρία , ενώ μετέβαιναν στον χώρο που είχαν αφήσει το αυτοκίνητο, παρατήρησαν κάποια πρόσωπα να διαπληκτίζονται, ενώ δέχθηκαν επίθεση από δύο πρόσωπα με σπρέι πιπεριού. Πέντε λεπτά αργότερα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, διαπίστωσε ότι ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο και επέστρεψε στο εσωτερικό της μπυραρίας για να το πάρει.

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην πρώτη του κατάθεση, είδε έναν πελάτη να ρίχνει ποτήρια και τασάκια. Όταν επέστρεψε στο όχημα για να φύγουν, άγνωστοι τους έριχναν πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει ο ανεμοθώρακας του οχήματος.

Στην ακροαματική διαδικασία της δίκης εντός δίκης, κλήθηκαν ως μάρτυρες και ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, όπως και λοχίας που τον περασμένο Ιούνιο υπηρετούσε στο ΤΑΕ Λεμεσού και που ήταν το πρόσωπο που συνέλαβε τον 54χρονο, μετά από την έκδοση του διατάγματος κράτησης στις έξι και τριάντα το πρωί.

Αμφότεροι κλήθηκαν από την κατηγορούσα Αρχή να απαντήσουν για τις ενέργειες τους, μέχρι την ώρα σύλληψης του κατηγορούμενου. Η δίκη εντός δίκης, θα συνεχισθεί με την προσκόμιση μαρτυρίας από δύο ακόμη πρόσωπα στην επόμενη δικάσιμο.

Η ακροαματική διαδικασία, πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού στην αίθουσα του Δικαστηρίου, βρέθηκαν φίλοι και συγγενείς των δύο θυμάτων. Οι δύο κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, τραυματισμό, μαχαιροφορία, κατοχή και μεταφορά τέμνον οργάνου και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται πως το διπλό φονικό διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, 29 Ιουνίου, όταν 43χρονος φίλος των θυμάτων, φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορουμένους, έξω από το μπαράκι. Τα δύο θύματα, ο 44χρονος Μάριος Ονησιφόρου και ο 51χρονος Μιχάλης Μιχαήλ, έσπευσαν να τον βοηθήσουν και δέχτηκαν χτυπήματα από μαχαίρι, με αποτέλεσμα ο Ονησιφόρου να ξεψυχήσει λίγο αργότερα, ενώ ο Μιχαηλ, έχασε τη μάχη για τη ζωή τα μεσάνυχτα της επόμενης μέρας.

Δειτε Επισης

Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του για τη Δευτέρα το Δικαστήριο για τα επεισόδια έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Αεροπορική εταιρεία μηδένισε το κοντέρ για αιωνόβια επιβάτη-Είναι 101 και την έβγαλε... ενός
Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Ο Πούτιν ελέγχει πλέον τη Wagner-Πώς χιλιάδες μισθοφόροι του Πριγκόζιν παίρνουν εντολές από το Κρεμλίνο
BINTEO: Ο πιο εναλλακτικός μαραθωνοδρόμος-Αντί για νερό έπινε κρασί
Η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση με σκληρή απάντηση αν αγγίξει τα περιουσικά της στοιχεία που έχουν παγώσει
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»