Από αναβολή σε αναβολή το διπλό φονικό του Ύψωνα-Δίκη εντός δίκης, για παράνομη σύλληψη του ενός κατηγορουμένου

Με νέα αναβολή, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, η δίκη για το διπλό φονικό του Ύψωνα, στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται δίκη εντός δίκης, σε σχέση με τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι πρόσωπα 49 και 54 ετών, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, καθώς και για τραυματισμό ενός 43χρονου, φιλικού προσώπου των δύο θυμάτων και κρατούνται ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβολή στη δίκη για διπλό φονικό στον Ύψωνα και ενημέρωση Δικαστηρίου για ξυλοδαρμό στις Κεντρικές

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει η δίκη εντός δίκης με την κατάθεση πέντε μαρτύρων. Το Δικαστήριο διέταξε τη διεξαγωγή δίκης εντός δίκης στη βάση των όσων παρουσίασε ο δικηγόρος του 54χρονου για παράνομη σύλληψη και ως εκ τούτου την παράνομη κράτηση του πελάτη του από τις τρεις τα ξημερώματα που συνελήφθησαν μέχρι τις επτά το πρωί που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης στις 29 Ιουνίου του 2023.

Ουσιαστικά, θέση του συνηγόρου υπεράσπισης του 54χρονου, Ευστάθιου Ευσταθίου, είναι πως από τις τρεις τα ξημερώματα, οι ανακρίσεις, η λήψη παρειακών επιχρισμάτων και η λήψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του πελάτη του, έγιναν παράνομα, αφού το ένταλμα σύλληψης από την Αστυνομία, εκδόθηκε στις επτά το πρωί.

Ο συνήγορος του 54χρονου, κατέθεσε προδικαστική ένσταση, πριν την έναρξη της δίκης εντός δίκης, θέτοντας ζήτημα κατάχρησης της διαδικασίας, αφού μέχρι και σήμερα δεν του έχει δοθεί στην ολότητα του το μαρτυρικό υλικό, που σύμφωνα με τον ίδιο σχετίζεται με την ουσία της δίκης εντός δίκης. Όπως εξήγησε, «ακόμα και σήμερα μας δόθηκε επιπρόσθετο μαρτυρικό υλικό που αφορά τη δίκη εντός δίκης που ξεκινά. Μας προκαλεί αμηχανία αυτή η κατάσταση. Αναμένουμε ακόμα μαρτυρικό υλικό και διερωτόμαστε αν όντως αυτό υπάρχει ενώπιον της κατηγορούσας Αρχής», ανέφερε ο κ. Ευσταθίου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, υπέδειξε πως κατ΄ εξαίρεσην ο ίδιος, κάλεσε τους δύο δικηγόρους των κατηγορουμένων στο γραφείο του και τους παραχώρησε πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης. Μάλιστα υπέβαλε, πως τους ενημέρωσε σχετικά από την προηγούμενη δικάσιμο και αυτοί τον επισκέφθηκαν μόλις την περασμένη Πέμπτη. «Ουδέποτε μέχρι την Πέμπτη μου ζήτησαν άλλο μαρτυρικό υλικό. Σήμερα τους έχω παραδώσει συγκεκριμένες μαρτυρίες», ανέφερε.

Στη βάση των θέσεων των δύο πλευρών το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα για αναβολή, ορίζοντας την συνέχιση της δίκης εντός δίκης στα τέλη του μήνα, δίδοντας τον χρόνο στην κατηγορούσα Αρχή, να παραδώσει στους δικηγόρους των κατηγορουμένων, τους φακέλους των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, από δύο εταιρείες τηλεφωνίας. Σημειώνεται ότι η κατηγορούσα Αρχή, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για αναβολή, με τον εκπρόσωπο της να δηλώνει πως, περιμένει με αγωνία να δει πώς συνδέονται τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα με τη δίκη εντός δίκης.

Σημειώνεται πως η υπεράσπιση, ζήτησε και τα ημερολόγια ενεργείας συγκεκριμένων αστυνομικών, που συνέλαβαν τον 54χρονο, ωστόσο σύμφωνα με την κατηγορούσα Αρχή, αυτά δεν υπάρχουν.

Η ακροαματική διαδικασία διεξάχθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην παρουσία συγγενών και φίλων των δύο θυμάτων. Υπό το φόβο επανάληψης των όσων συνέβησαν στην προηγούμενη διαδικασία μέλη της αστυνομίας βρίσκονταν εντός κι εκτός της αίθουσας του Δικαστηρίου, ενώ όσοι βρίσκονταν εντός υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο διάδρομο του Δικαστηρίου έγινε η επίθεση στον συγγενή ενός εκ των κατηγορουμένων του διπλού φονικού

Οι δύο κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, τραυματισμό, μαχαιροφορία, κατοχή και μεταφορά τέμνον οργάνου και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται πως το διπλό φονικό διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, 29 Ιουνίου, όταν 43χρονος φίλος των θυμάτων, φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορουμένους, έξω από το μπαράκι. Τα δύο θύματα, ο 44χρονος Μάριος Ονησιφόρου και ο 51χρονος Μιχάλης Μιχαήλ, έσπευσαν να τον βοηθήσουν και δέχτηκαν χτυπήματα από μαχαίρι, με αποτέλεσμα ο Ονησιφόρου να ξεψυχήσει λίγο αργότερα, ενώ ο 54χρονος Μιχαηλ, έχασε τη μάχη για τη ζωή τα μεσάνυχτα της επόμενης μέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διώκεται ποινικά ο 43χρονος που γρονθοκόπησε συγγενή του ενός εκ των κατηγορουμένων για το φονικό στον Ύψωνα

Δειτε Επισης

Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου-Ζητά τη διερεύνηση για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι
Παρέμβαση Αβέρωφ για κουρεμένους-Άμεση καταβολή 11 χιλιάδων αντί οκτώ στους δικαιούχους
Στην παρουσία της Ούρσουλας η εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Έφεση για τις ποινές χάδι και τις αθωώσεις ετοιμάζουν συγγενείς θυμάτων-Ο κίνδυνος της παραγραφής
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών
Έκρηξη οργής μετά την απόφαση για το Μάτι -Πώς τα 111 χρόνια έγιναν 5 και οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι
Συνελήφθη 26χρονη εκπαιδευτικός για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου