Αποδέχθηκε ότι οι δράστες του μακελειού είναι Ισλαμιστές, επιμένει όμως για εμπλοκή της Ουκρανίας ο Πούτιν

Η τρομοκρατική επίθεση το Crocus City Hall στη Μόσχα, πραγματοποιήθηκε από ριζοσπάστες ισλαμιστές, αλλά η Ρωσία ενδιαφέρεται για «τον οργανωτή», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.

«Γνωρίζουμε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε από τα χέρια ριζοσπαστικών ισλαμιστών, την ιδεολογία των οποίων ο ίδιος ο ισλαμικός κόσμος πολεμά εδώ και αιώνες. (…) Μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο οργανωτής», τόνισε, σε μια πρώτη επίσημη αποδοχή της εκδοχής ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, πραγματοποίησαν την επίθεση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, «τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω διαφόρων διαύλων, προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι δεν υπάρχει δήθεν κανένα ουκρανικό ίχνος σε αυτό το έγκλημα, ότι ο ISIS βρίσκεται πίσω από αυτό». Πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο «να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, ιδίως αν οι ισλαμιστές αποφάσισαν πραγματικά να χτυπήσουν τη Ρωσία και ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτή την πράξη εκφοβισμού».

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους χαρακτήρισε επίσης την τρομοκρατική επίθεση «ως κρίκο σε μια ολόκληρη σειρά προσπαθειών εκείνων που πολεμούν τη Μόσχα από το 2014 στα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου«.

Σκοπός τους είναι να σπείρουν τον πανικό στην κοινωνία, τόνισε. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι «όσοι υποστηρίζουν το Κίεβο δεν θέλουν να γίνουν συνένοχοι στην τρομοκρατία, αλλά παραμένουν πολλά ερωτήματα». Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «απαραίτητο να μάθουμε γιατί οι εγκληματίες προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία μετά την επίθεση και ποιος τους περίμενε εκεί».

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και ευχήθηκε ανάρρωση στους τραυματίες. Ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν τα θύματα. Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι Ρώσοι έδειξαν ένα παράδειγμα πραγματικής αλληλεγγύης, συνοχής και αμοιβαίας υποστήριξης.

«Αυτοί που σχεδίασαν αυτή την τρομοκρατική επίθεση ήλπιζαν να σπείρουν τον πανικό και τη διχόνοια στην κοινωνία μας, αλλά αντιμετωπίστηκαν με ενότητα και αποφασιστικότητα να αντισταθούμε σε αυτό το κακό«, είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι, παρά τον γενικό πόνο, τη θλίψη και τη δικαιολογημένη επιθυμία να τιμωρηθούν οι εγκληματίες, η έρευνα πρέπει να διεξαχθεί αντικειμενικά και χωρίς προκαταλήψεις.

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι δράστες ταξίδεψαν ανενόχλητοι από Τουρκία σε Ρωσία-«Δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους»

Δειτε Επισης

Πυκνώνουν οι αναφορές για επιδείνωση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου
Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας στην Αυστραλία-«Επιδημία η βία κατά των γυναικών»
Στοπ στον υπερτουρισμό βάζει η Ιαπωνία-Στήνει φράχτη για να μην φωτογραφίζουν το όρος Φούτζι
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες, των ΗΠΑ
Πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ υπερασπίζεται τη θανάτωση σκύλου διά πυροβολισμού
Εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας η Χαμάς
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή