Το άγνωστο περιστατικό με την ανακοπή οχήματος με κουκουλοφόρους της Μονής-Παραδέχθηκαν όπως έλαβαν οδηγίες για κάλυψη

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες, τόσο της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας, όσο και της Αστυνομίας, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στη Μονή Αββακούμ όλο και περισσότερες είναι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είτε αυτές αφορούν τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Ταμασού που αφορούν οικονομικά και ηθικά ζητήματα, είτε έχουν να κάνουν σχέση με τους ισχυρισμούς των εμπλεκόμενων μοναχών που καταγγέλλουν απαγωγή, άσκηση βίας και παράνομη παρακολούθηση μέσω των καμερών ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι, η έφοδος στη Μονή από την πλευρά του Μητροπολίτη Ταμασού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 5ης Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στη Μητρόπολη, εκεί όπου είχε καταμετρηθεί και το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε. Επίσης, στη Μητρόπολη Ταμασού έλαβαν χώρα τα όσα ισχυρίζονται οι μοναχοί, οι οποίοι στη συνέχεια βγήκαν στην αντεπίθεση και εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ, κατά του Ησαΐα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σώσον, Κύριε, την Εκκλησία, την Αστυνομία και τους θεσμούς σου...

Στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης βρέθηκαν οι ισχυρισμοί για κουκουλοφόρους που συμμετείχαν στην επιδρομή στη Μονή, ενώ το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο με κουκουλοφόρους να παραλαμβάνουν το χρηματοκιβώτιο από τη Μονή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του REPORTER, τρεις μέρες αργότερα, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα, οι οποίοι παραδέχθηκαν πως έφυγαν από τη Μονή Αββακούμ, ενώ στην κατοχή τους είχαν βρεθεί κουκούλες για τις οποίες υποστήριξαν πως έλαβαν οδηγίες για να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει ο REPORTER, στις 8/3/2024 ΚΑΙ γύρω στις 11:30 λήφθηκε πληροφορία τόσο στο ΤΑΕ Μόρφου, όσο και στον Αστυνομικό Σταθμό Περιστερώνας, από άτομα του Δασικού Σταθμού Παναγιάς, η οποία αφορούσε ύποπτο όχημα, τύπου σαλούν, άσπρου χρώματος, το οποίο δεν έφερε πινακίδες εγγραφής. Στο εν λόγω όχημα, επέβαιναν δύο πρόσωπα που φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ενώ κινήθηκε με κατεύθυνση την Κάτω Μονή.

Μια ώρα αργότερα, μέλη του οδοφράγματος Αστρομερίτη ανέκοψαν το όχημα που είχε κατεύθυνση από τις κατεχόμενες περιοχές προς τις ελεύθερες και προέβησαν σε σχετικό έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις, το όχημα οδηγείτο από Ελληνοκύπριο, ο οποίος ανέφερε πως εργάζεται ως ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας, ενώ ο συνοδηγός ήταν αλλοδαπός που διαμένει στην περιοχή κατοικεί ο Ελληνοκύπριος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα εντοπίστηκε μια κουκούλα, μαύρου χρώματος, με τον Ελληνοκύπριο οδηγό να αναφέρει πως ανήκει στον ίδιο και τη χρησιμοποιεί για τη δουλειά του. Περαιτέρω ανακρινόμενοι και δύο προφορικά παραδέχθηκαν ότι ήταν τα πρόσωπα, τα οποία επέβαιναν στο όχημα που δεν έφερε πινακίδες και που τα πρόσωπα τους ήταν καλυμμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αββακουμικοί Vs Ταμασιακοί: Ο ανελέητος Ιερός πόλεμος και το ερώτημα ποιος παραβίασε την 9η εντολή

Από την πλευρά του ο Ελληνοκύπριος οδηγός ανέφερε πως εργάζεται ως φρουρός ασφαλείας στη Μονή Αββακούμ στο Φτερικούδι και λόγω κάποιων περιστατικών που συνέβησαν στη Μονή, όλοι οι φρουροί έλαβαν οδηγίες από την εταιρεία τους όπως κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους στη Μονή, να φέρουν προσωπίδα και να αφαιρούν τις πινακίδες από τα οχήματα τους, για λόγους ανωνυμίας και προστασίας των ιδίων.

Από την άλλη ο αλλοδαπός συνοδηγός, ανέφερε ότι είναι φίλος του Ελληνοκύπριο και πως μετέβη στη Μονή κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής βάρδιας, ώστε να κάνει παρέα στον φίλο του. Επιπρόσθετα υποστήριξε πως ενημερώθηκε από τον φίλο του, για τις οδηγίες που είχε λάβει από την εταιρεία που εργάζεται. Και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι, όταν αναχώρησαν από τη Μονή παρέμειναν με καλυμμένα τα πρόσωπα και χωρίς πινακίδες εγγραφής στο όχημα που επέβαιναν, τις οποίες ωστόσο τοποθέτησαν σε κάποιο σημείο στο Ακάκι και ακολούθως πέρασαν στις κατεχόμενες περιοχές, προκειμένου να ανεφοδιαστούν με καύσιμα. Εξού και κατά την επιστροφή τους ανακόπηκαν από την Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε σχετικό έλεγχο.

Από περαιτέρω ενέργειες που διενήργησε η Αστυνομία, οι ισχυρισμοί τους επιβεβαιώθηκαν από τον εργοδότη τους, καθώς και από αστυνομικό ασφαλείας της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού, στην οποία υπάγεται η Μονή Αββακούμ.

Ακολούθησαν, με τη συγκατάθεση των δύο υπόπτων, έρευνες στις οικίες των δύο, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και τους ισχυρισμούς για πιθανή εμπλοκή αστυνομικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, λίγες ημέρες αργότερα, ζήτησε τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, ο διορισμός των οποίων ανακοινώθηκε στις 14 Μαρτίου.

Ωστόσο σημειώνεται ότι, η έρευνα από πλευράς Αστυνομίας άρχισε στις 8 Μαρτίου, οπότε προέβη σε καταγγελία ο Μητροπολίτης Ταμασου, δηλαδή την ίδια ημέρα που συνέβη το πιο πάνω περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αμηχανία των θεσμών απέναντι στο σκάνδαλο της Μονής, η ισχύς της Εκκλησίας και η στάση του Αρχιεπισκόπου

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο