Απαντά στο ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ για τη Μονή-«Μαρτυρεί εργαλειοποίηση αισθημάτων πικρίας των συμπολιτών μας»

Βγαίνει μπροστά και απαντά στο ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ, κατηγορώντας το για «πολιτική εκμετάλλευση και εργαλειοποίηση των αισθημάτων πικρίας των συμπολιτών μας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι απαίτησε από την πρώτη στιγμή την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση κάθε πτυχής του θέματος, συμπεριλαμβανομένης και της ανάμειξης του Προέδρου του ΕΛΑΜ, κάτι που έπραξαν και άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Παράλληλα προσθέτει ότι, «η επιμονή του ΑΚΕΛ να παρουσιάζεται ως ο μοναδικός προστάτης της νομιμότητας, μαρτυρεί κατ' ουσίαν την πρόθεσή του για πολιτική εκμετάλλευση και εργαλειοποίηση των αισθημάτων πικρίας των συμπολιτών μας».

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ, «η οικονομική εξαπάτηση συνιστά αδίκημα ούτως ή άλλως. Και όπως έχουμε ήδη πει, ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Είναι γι’ αυτό που μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις είπαμε πως δεν χρειάζεται η εγγραφή ενός τέτοιου θέματος στη Βουλή, όπως ήθελε να κάνει το ΑΚΕΛ για τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες».

Καταλήγοντας ο Δημοκρατικός Συναγερμός υπέδειξε ότι, «όταν υπάρχει εν εξελίξει ερευνητική διαδικασία δεν είναι δουλειά της νομοθετικής εξουσίας να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης, με κίνδυνο οι ένοχοι να αθωωθούν. Ούτε είναι ωφέλιμο να αφήνονται σκιές στο σύνολο του έργου της Εκκλησίας, η οποία είμαστε βέβαιοι, ότι πρωτίστως η ίδια, επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατηγορεί το ΑΚΕΛ για εκμετάλλευση της υπόθεσης Αββακούμ το ΔΗΚΟ, συμφωνεί όμως για ΕΛΑΜ

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

«Το ΑΚΕΛ ζήτησε την εγγραφή στην Επιτροπή Εσωτερικών του θέματος της οικονομικής εκμετάλλευσης της θρησκευτικής πίστης, θέμα που δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση και δεν περιορίζεται στο ζήτημα της νομοθεσίας για τους εράνους. Η απόφαση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να εμποδίσουν την εγγραφή του θέματος, τα αφήνει εκτεθειμένα», τόνισε το ΑΚΕΛ στη δική του ανακοίνωση του με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με το σκάνδαλο στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ.

Όπως ανέφερε το κόμμα της Αριστεράς, «η υπόθεση της Μονής Αββακούμ συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία και την Εκκλησία αλλά ταυτόχρονα εκθέτει την κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, την Αστυνομία και συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα.

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι διότι επιχείρησαν να παρουσιάσουν το θέμα ως εσωτερικό ζήτημα της Εκκλησίας, την ώρα που καταγγελλόταν η διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων από διάφορες πλευρές ενώ η ίδια η Αστυνομία είχε εμπλακεί στην υπόθεση εξ αρχής. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό ότι η Αστυνομία βάζει πλάτη για να λύνουν ρασοφόροι τις διαφορές τους έξω από τις διαδικασίες του νόμου και του συντεταγμένου κράτους. κυβέρνηση και ηγεσία της Αστυνομίας οφείλουν να λογοδοτήσουν και για αυτό το ΑΚΕΛ ζήτησε την εγγραφή στην Επιτροπή Νομικών του θέματος των χειρισμών της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η θρησκευτική πίστη και η εκδήλωσή της είναι κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτό που όχι μόνο δεν σχετίζεται με τη θρησκευτική πίστη, αλλά προσβάλλει και αμαυρώνει τη θρησκευτική πίστη είναι τα κυκλώματα τσαρλατανισμού και οι μπίζινες που στήνονται πάνω στον ανθρώπινο πόνο. Η πάταξη αυτών των κυκλωμάτων δεν είναι μόνο υπόθεση της Εκκλησίας, η οποία θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί πολύ νωρίτερα. Είναι χρέος και της Πολιτείας να προστατεύσει από αυτά τα κυκλώματα τους πολίτες και δη συμπολίτες μας που βρίσκονται σε τραγικές καταστάσεις πόνου και απόγνωσης».

Παράλληλα το ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι, «ζήτησε την εγγραφή στην Επιτροπή Εσωτερικών του θέματος της οικονομικής εκμετάλλευσης της θρησκευτικής πίστης, θέμα που δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση και δεν περιορίζεται στο ζήτημα της νομοθεσίας για τους εράνους. Η απόφαση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να εμποδίσουν την εγγραφή του θέματος, τα αφήνει εκτεθειμένα. Αυτά τα κόμματα είτε δεν κατανοούν την ευθύνη που έχει το Κοινοβούλιο έναντι της κοινωνίας, είτε δεν θέλουν να συγκρουστούν με αυτά τα κυκλώματα εξαπάτησης».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η εμπλοκή του αρχηγού του ΕΛΑΜ στην υπόθεση και η παρουσία του σε ένα σκηνικό για το οποίο καταγγέλλεται η διάπραξη σωρείας ποινικών αδικημάτων πρέπει να διερευνηθεί. Πόσο δε μάλλον που αυτή η αποκάλυψη ήρθε να προστεθεί και στην αντίδραση του συγκεκριμένου κόμματος στη συζήτηση στη Βουλή τόσο του θέματος των κυκλωμάτων τσαρλατανισμού όσο και την εμπλοκή της Αστυνομίας στην υπόθεση Αββακούμ».

Καταλήγοντας το ΑΚΕΛ προειδοποίησε πως δεν πρόκειται να δεχθεί κουκούλωμα. «Με ευθύνη έναντι όλων των πολιτών, το ΑΚΕΛ θα επιμένει να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, να παταχθεί η οικονομική εκμετάλλευση των θρησκευτικών αισθημάτων των πιστών».

Δειτε Επισης

Αρχιεπίσκοπος: Ο Μακάριος να γίνει το μέτρο για εθνική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Ομήρου: Αδήριτη αναγκαιότητα η συνεπής εθνική στρατηγική για Κυπριακό
Κήρυξαν πένθος στα κατεχόμενα για την φωτιά σε ξενοδοχείο στην Τουρκία
Αρνητικός με το πακέτο του Προέδρου ο Τατάρ-Φωνάζει για όλα, ετοιμάζει επιστολή προς τον Γκουτέρες
Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων έστειλε η Αννίτα Δημητρίου
Σύγκληση Εθνικού και απαντήσεις για το πακέτο των οχτώ σημείων αναμένει ο Στεφάνου
Οι αλλαγές που προωθούνται για το δικαίωμα ψήφου από τα 17
Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Μενελάου και Ονάρ για τα σημεία διέλευσης
Πράσινο Υπουργικού για το δικαίωμα ψήφου από τα 17-Η δέσμη με δεκατρείς τροποποιήσεις στη νομοθεσία
«Ιστορική» χαρακτήρισε ο ΠτΔ την απόφαση για έγκριση δικαιώματος ψήφου από τα 17 έτη