Επανέρχεται το ΑΚΕΛ για τη Μονή-«Εκτεθειμένοι Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, Χαρτσιώτης ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ»

«Το ΑΚΕΛ ζήτησε την εγγραφή στην Επιτροπή Εσωτερικών του θέματος της οικονομικής εκμετάλλευσης της θρησκευτικής πίστης, θέμα που δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση και δεν περιορίζεται στο ζήτημα της νομοθεσίας για τους εράνους. Η απόφαση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να εμποδίσουν την εγγραφή του θέματος, τα αφήνει εκτεθειμένα», τονίζει το ΑΚΕΛ σε νέα ανακοίνωση του με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με το σκάνδαλο στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ.

Όπως αναφέρει το κόμμα της Αριστεράς, «η υπόθεση της Μονής Αββακούμ συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία και την Εκκλησία αλλά ταυτόχρονα εκθέτει την κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, την Αστυνομία και συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα.

  1. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι διότι επιχείρησαν να παρουσιάσουν το θέμα ως εσωτερικό ζήτημα της Εκκλησίας, την ώρα που καταγγελλόταν η διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων από διάφορες πλευρές ενώ η ίδια η Αστυνομία είχε εμπλακεί στην υπόθεση εξ αρχής. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό ότι η Αστυνομία βάζει πλάτη για να λύνουν ρασοφόροι τις διαφορές τους έξω από τις διαδικασίες του νόμου και του συντεταγμένου κράτους. κυβέρνηση και ηγεσία της Αστυνομίας οφείλουν να λογοδοτήσουν και για αυτό το ΑΚΕΛ ζήτησε την εγγραφή στην Επιτροπή Νομικών του θέματος των χειρισμών της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση.
  2. Η θρησκευτική πίστη και η εκδήλωσή της είναι κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτό που όχι μόνο δεν σχετίζεται με τη θρησκευτική πίστη, αλλά προσβάλλει και αμαυρώνει τη θρησκευτική πίστη είναι τα κυκλώματα τσαρλατανισμού και οι μπίζινες που στήνονται πάνω στον ανθρώπινο πόνο. Η πάταξη αυτών των κυκλωμάτων δεν είναι μόνο υπόθεση της Εκκλησίας, η οποία θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί πολύ νωρίτερα. Είναι χρέος και της Πολιτείας να προστατεύσει από αυτά τα κυκλώματα τους πολίτες και δη συμπολίτες μας που βρίσκονται σε τραγικές καταστάσεις πόνου και απόγνωσης».

Παράλληλα το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι, «ζήτησε την εγγραφή στην Επιτροπή Εσωτερικών του θέματος της οικονομικής εκμετάλλευσης της θρησκευτικής πίστης, θέμα που δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση και δεν περιορίζεται στο ζήτημα της νομοθεσίας για τους εράνους. Η απόφαση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να εμποδίσουν την εγγραφή του θέματος, τα αφήνει εκτεθειμένα. Αυτά τα κόμματα είτε δεν κατανοούν την ευθύνη που έχει το Κοινοβούλιο έναντι της κοινωνίας, είτε δεν θέλουν να συγκρουστούν με αυτά τα κυκλώματα εξαπάτησης».

Στη συνέχεια προσθέτει ότι, «η εμπλοκή του αρχηγού του ΕΛΑΜ στην υπόθεση και η παρουσία του σε ένα σκηνικό για το οποίο καταγγέλλεται η διάπραξη σωρείας ποινικών αδικημάτων πρέπει να διερευνηθεί. Πόσο δε μάλλον που αυτή η αποκάλυψη ήρθε να προστεθεί και στην αντίδραση του συγκεκριμένου κόμματος στη συζήτηση στη Βουλή τόσο του θέματος των κυκλωμάτων τσαρλατανισμού όσο και την εμπλοκή της Αστυνομίας στην υπόθεση Αββακούμ».

Καταλήγοντας το ΑΚΕΛ τονίζει πως δεν πρόκειται να δεχθεί κουκούλωμα. «Με ευθύνη έναντι όλων των πολιτών, το ΑΚΕΛ θα επιμένει να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, να παταχθεί η οικονομική εκμετάλλευση των θρησκευτικών αισθημάτων των πιστών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ-Κατηγορούν το ΑΚΕΛ για πολιτικές σκοπιμότητες στην υπόθεση Αββακούμ

Δειτε Επισης

Πάει Βελιγράδι και Ποντγκόριτσα ο Χριστοδουλίδης ενόψει την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Το μυστήριο με τον διορισμό Ολγκίν, τα μηνύματα υποτέλειας Ερντογάν στους Τ/κ και οι νέες προκλήσεις
Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η πλήρη ένταξη της Κύπρου στο χώρο Σένγκεν
Με αφαλατώσεις από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αντιμετωπίσει η Κύπρος το υδατικό
Πυρά Ερχίουρμαν σε Τατάρ για το Κυπριακό-«Πρώτη φορά δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις για συνολική επίλυση
Διαβεβαιώσεις Πάλμα για την ασφάλεια και σταθερότητα στο λαό-«Προβαίνουμε σε όλες τις δέουσες ενέργειες»
Διαστρεβλώνει ξανά την ιστορία ο Τατάρ-«Αποτέλεσμα βούλησης των τ/κ για κυριαρχία» η εισβολή του 1974
Ισχυρίζονται ότι παραποιήθηκε η ιστορία για την εισβολή και επιμένουν στο αφήγημά τους για το Κυπριακό οι Τούρκοι
Πάει στα κατεχόμενα να τους «δειχτεί» για την μαντίλα ο Ερντογάν-«Όταν δεν τους βάζεις όρια, δεν γνωρίζουν τη θέση τους»
Τέλος στη συγγενοκρατία στο δημόσιο θέλει να θέσει η Βουλή-Η πρόταση νόμου που προωθείται