Στην αντεπίθεση ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ-Κατηγορούν το ΑΚΕΛ για πολιτικές σκοπιμότητες στην υπόθεση Αββακούμ

Στα πυρά του ΑΚΕΛ απάντησε ο ΔΗΣΥ, κατηγορώντας το κόμμα της Αριστεράς για εργαλειοποίηση και επικοινωνιακή εκμετάλλευση του ζητήματος της Μονής Αββακούμ, με το ΔΗΚΟ να λαμβάνει την σκυτάλη, τονίζοντας ότι η σοβαρότητα του θέματος δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το ΑΚΕΛ επιτέθηκε σε ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, λόγω της άρνησής τους για εγγραφή του θέματος της οικονομικής εκμετάλλευσης της θρησκευτικής πίστης στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής. «Την ώρα που η κυπριακή κοινωνία συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ, ορισμένες δυνάμεις αρνούνται να συζητηθούν αυτές οι ανήθικες και παράνομες πρακτικές», υποστήριξε το ΑΚΕΛ. Πρόσθεσε περαιτέρω πως «αρνούνται ότι η Πολιτεία έχει ευθύνη να εμποδίσει όσους εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και να εξαρθρώσει τα κυκλώματα τσαρλατανισμού που εκμεταλλεύονται την θρησκευτική πίστη για να βγάλουν χρήματα».

Ο ΔΗΣΥ βγήκε στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι «την ώρα που η κυπριακή κοινωνία συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ, διαπιστώνουμε ότι το ΑΚΕΛ δεν χάνει την ευκαιρία να εφαρμόσει τη συνήθη πρακτική της εργαλειοποίησης και της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης ακόμη ενός ζητήματος».

«Θα πρέπει να γνωρίζουν στο ΑΚΕΛ», υπέδειξε το κόμμα της Δεξιάς, «ότι ήδη υπάρχει νομοσχέδιο στη Βουλή για ρύθμιση και έλεγχο των εράνων, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας και για να διασφαλιστεί ότι οι εισφορές εξυπηρετούν αποκλειστικά τον σκοπό για τον οποίο αυτός διενεργείται». «Αυτό είναι που πρέπει άμεσα να συζητηθεί και όχι να εγείρουμε ζητήματα για να εξυπηρετούνται επικοινωνιακές ή πολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΔΗΚΟ. Στη δική του ανακοίνωση, ανέφερε πως «τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις αποκαλύψεις στη μόνη Αββακούμ, προκαλούν σε όλους θλίψη, συγκλονισμό και απογοήτευση. Δυστυχώς, κάποιες πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο περιστατικό, μεταφέροντας στην Βουλή τη συζήτηση και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την εκκλησία».

«Παρά το γεγονός ότι χθες το Δημοκρατικό Κόμμα συναίνεσε στην εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος αναφορικά με τους χειρισμούς της αστυνομίας στην εν λόγω υπόθεση και με την προϋπόθεση να συζητηθεί μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας, σήμερα το ΑΚΕΛ επανήλθε, ζητώντας την εγγραφή νέου συναφούς θέματος στην Επιτροπή Εσωτερικών που αφορά την οικονομική πτυχή της υπόθεσης», εξήγησε το ΔΗΚΟ.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την συζήτηση του όποιου θέματος στην παρούσα φάση, ώστε η οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής να μην επηρεάσει την πορεία των ερευνών. Θεωρούμε ότι λόγω των συνεχών εξελίξεων και της σοβαρότητας του θέματος αυτό δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση», τόνισε.

«Επιπρόσθετα, υπενθυμίζουμε ότι ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών εκκρεμεί νομοσχέδιο για ρύθμιση και έλεγχο των εράνων, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας», κατέληξε το κόμμα του Κέντρου.

Δειτε Επισης

Α. Καυκαλιάς: Κορυφαίο ορόσημο η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ
Ν. Τορναρίτης: Η Κύπρος δεν είναι μόνη με την ΕΕ, μπορεί να κάμει περισσότερα
Σ. Ιωάννου: Να διεκδικήσουμε περισσότερα για το Κυπριακό στην Ευρώπη
A. Δημητρίου: Θεαματική πρόοδος σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας του Ευρωπαίου πολίτη
Αποδεχτή ύστερα από τροποποίηση αναπομπή από ΠτΔ στον νόμο περί Δικαστηρίων
Πρόεδρος της Βουλής: Ευρωπαϊκό ζήτημα ότι η Κύπρος παραμένει υπό κατοχή
Η Βουλή απέρριψε αναπομπή από τον Πρόεδρο για διορισμούς και προαγωγές στην Αστυνομία
Επετειακή συνεδρία και ημερίδα Βουλής για τα 20 χρόνια ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Γρατσούνισε ευαίσθητες χορδές η Ολγκίν-Ο όρος «κοινωνία των πολιτών» και τι αντιπροσωπεύει
Η αποχώρηση Ξάνθου από τους Οικολόγους και ο καθυστερημένος απόηχος των Προεδρικών