Απαντήσεις για την εμπλοκή Χρίστου στο σκάνδαλο με τη Μονή ζητούν οι Οικολόγοι-«Ποια η σχέση του με τους κουκουλοφόρους;»

Απαντήσεις αναφορικά με την εμπλοκή του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, στην υπόθεση με την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, ζητά το Κίνημα Οικολόγων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι, «η χθεσινή είδηση στο κεντρικό δελτίο του ΡΙΚ σύμφωνα με την οποία ο κ. Χρίστου, βουλευτής και πρόεδρος πολιτικού κόμματος, μεσολάβησε για να μισθώσει η μητρόπολη Ταμασού τους γνωστούς κουκουλοφόρους που επέδραμαν στην Μονή Αββακούμ, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα σε σχέση με την εμπλοκή του πολιτικού σε αυτή την υπόθεση. Ποια η σχέση του κ. Χρίστου με την ομάδα κουκουλοφόρων;  Είναι οι κουκουλοφόροι μέλη κάποιας υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας; Ποια είναι αυτή η εταιρεία; Λειτουργεί νόμιμα και με βάσει όλες τις πρόνοιες της νομοθεσίας;».

Παράλληλα προστίθεται ότι, «ο κ. Χρίστου οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Αλλά και τα πολιτικά κόμματα, που με καθυστέρηση φαίνεται να αντιδρούν, πρέπει να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις. Υπάρχουν και άλλοι αρχηγοί κομμάτων ή βουλευτές που έχουν διοριστεί (ή εκλεγεί κατά άλλους) θρονικοί επίτροποι σε μητροπόλεις ή ακόμα και στην αρχιεπισκοπή; Πότε θα σταματήσουν να εμπλέκονται οι πολιτικοί στα θέματα διοίκησης της εκκλησίας;»

Καταλήγοντας το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει, «γιατί δεν καλείται άμεσα ο κ. Χρίστου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής; Γιατί τα κόμματα ενώ καλούν -καλώς- την Aστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της, δεν αναλαμβάνουν και τα ίδια την δική τους ευθύνη; Περιμένουμε απαντήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»