Η συνέχεια των διαλόγων για το θάψιμο του χρηματοκιβωτίου-«Εν τζαι γίνεται να φέρω τη μαγισσούλα να κάμει άμπρα κατάμπρα»

Συνέχεια στους διαλόγους μεταξύ των μοναχών και τρίτου προσώπου, οι οποίοι αφορούν τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να εντοπίσουν τον χώρο που θα έκρυβαν το χρηματοκιβώτιο, δίνει ο REPORTER, ο οποίος σας παρουσιάζει την καταγεγραμμένη συνομιλία των εμπλεκομένων από βίντεο, το οποίο βρίσκεται ενώπιον τόσο των Αρχών όσο και της Ιεράς Συνόδου. Πρόκειται, για μια συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή την απόκτηση κάποιων χρημάτων, κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι αναφέρονται σε ενδεχόμενη επικείμενη έφοδο από πλευράς Μητροπολίτη Ταμασού, εξού και κατέθεταν ιδέες για το πού θα μπορούσε να κρυφτεί το χρηματοκιβώτιο.

Όπως αποκαλύψαμε στο πρώτο μέρος του θέματος, οι μοναχοί, μεταξύ άλλων, συζητούσαν την ιδέα να κρυφτεί το χρηματοκιβώτιο στο έδαφος και να ριχθεί από πάνω μπετόν ή ακόμα, να θαφτεί κάτω από το πλυντήριο που βρίσκεται στην αποθήκη. Πάντως, όπως καταγράφεται, οι εμπλεκόμενοι έψαχναν να εντοπίσουν τον χώρο που θα έπρεπε να φυλαχτεί το χρηματοκιβώτιο, καθώς θεωρούσαν πως ο Μητροπολίτης θα πραγματοποιούσε έφοδο, όταν αυτοί θα βρίσκονταν σε ταξίδι εκτός Κύπρου.

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος των συνομιλιών

Στις νέες συνομιλίες που φέρνουμε στο φως, συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων, οι οποίοι από την μια ήθελαν να κρύψουν τα χρήματα, από την άλλη, ήθελαν να αφήσουν άδειο χρηματοκιβώτιο, ώστε να εντοπιστεί αυτό από τον Μητροπολίτη, στην περίπτωση εφόδου.

l1

Η συζήτηση στην συνέχεια επικεντρώνεται στην εισήγηση για να θαφτεί το χρηματοκιβώτιο στην γη, ωστόσο υπάρχει διαφωνία, καθώς όπως αναφέρεται, αυτό δεν θα ήταν πρακτικό, αφού θα πρέπει να ξεσκάβουν κάθε εβδομάδα για να παίρνουν χρήματα τα οποία χρειαζόντουσαν.

l2

l3

Μετά την σκέψη για να θαφτεί κάτω από το πλυντήριο ή πίσω από ερμάρι κτλ, στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα για να κρυφτεί το χρηματοκιβώτιο στον χώρο όπου βρίσκονται οι παπαγάλοι και όχι στην μητέρα του ενός μοναχού, καθώς θα ήταν ο πρώτος χώρος που θα υποψιάζονταν. Η συζήτηση στη συνέχεια, επικεντρώνεται στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζουν εάν θαφτεί στην γη, με τους εμπλεκόμενους να διακωμωδούν την κατάσταση.

l4

l5

Ακολουθεί τηλεφώνημα μοναχού σε πρόσωπο, που θα βοηθούσε στην κατασκευή της κρυψώνας. Τηλεφώνημα το οποίο έγινε μέσω εφαρμογής, σε περίπτωση που παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα, όπως ανέφερε ο μοναχός, ο οποίος ακολούθως ζήτησε την άποψη του συνομιλητή του, για το πού και το πώς θα έπρεπε να γίνει η κατασκευή, ενώ εξέφρασε φόβους για το τι μπορεί να συμβεί με τον Μητροπολίτη Ταμασού, αναφορικά με τα χρήματα που θα έπρεπε να κρύψει, τα οποία ενδεχομένους να έπαιρνε με «κλεψιά» αλλά «νόμιμες διαδικασίες» ο Ησαίας.

l6

Ακολούθως, ο μοναχός αναφέρει στον συνομιλητή του, πως η δημιουργία της κατασκευής είναι επείγον, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να φέρει «την μαγισσούλα να μου το κάμει άμπρα κατάμπρα» το χρηματοκιβώτιο, ενώ του εξέφρασε τους φόβους του, εξού και του υπέδειξε πως θέλει να είναι προληπτικός.

l7

*Θα ακολουθήσει νέο ρεπορτάζ, με την έναρξη της συζήτησης που αφορά την απόκτηση μεγάλου χρηματικού ποσού, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε για το πώς και πού θα πρέπει να κρυφτεί το χρηματοκιβώτιο, υπό τον φόβο εφόδου από τον Μητροπολίτη Ταμασού.

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό-Στο σημείο Πυροσβεστική και Αστυνομία
«Θα τη χτυπήσω με το μαχαίρι»-Νέες αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της 13χρονης
Επιμένουν οι Τούρκοι, νέα καταγγελία κατά ΚΔ και Ελλάδας για ισχυριζόμενες «παραβιάσεις εναέριου χώρου»
Κηδεύεται ο Χασάν Νασράλα-Χιλιάδες άνθρωποι με φωτογραφίες και σημαίες στα περίχωρα της Βηρυτού
Φρίκη στην Ινδία-Συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες και άγνωστοι βίαζαν 13χρονη επί πέντε χρόνια
Οι Γερμανικές εκλογές βάζουν τέλος στα ταμπού-Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση
Τιμήθηκαν οι ήρωες του Αγίου Βασιλείου-«Ζωντανό μέρος της ταυτότητάς μας, κομμάτι της ιστορίας»
Προσβλέπει σε διεύρυνση οριζόντων ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο ο ΠτΔ-«Σημαντικό βήμα οι δύο συμφωνίες»
Στιγμές τρόμου για 68χρονο-Του έστησε καρτέρι κουκουλοφόρος και τον λήστεψε
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Θα συνεχίζει κανονικά»