Απαντά στην αμφισβήτηση για το θρονικός επίτροπος ο Χρίστου-«Αυτοδιορίστηκα; Επέμβηκα από μόνος μου;»

Στις επικρίσεις και σε όσους αμφισβητούν πως ήταν θρονικός επίτροπος, απαντάει για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος βρισκόταν σε γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Μητρόπολη Ταμασού, απορρίπτοντας ωστόσο οποιαδήποτε εμπλοκή του, κατά την έφοδο στην Μονή Αββακούμ, όπου κατασχέθηκαν τεκμήρια.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Χρίστου, ανέφερε πως από τα όσα γνωρίζει, οι ισχυρισμοί περί απαγωγής και άσκησης βίας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επαναλαμβάνοντας την ίδια ώρα, πως ο ίδιος έφτασε αργά το απόγευμα στην Μητρόπολη Ταμασού, γύρω στις επτά, και αποχώρησε γύρω στις έντεκα το βράδυ, χωρίς ωστόσο να είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αναφορικά με την αμφισβήτηση του πιστοποιητικού που τον διορίζει θρονικό επίτροπο, αφού το όνομα του δεν είναι αναρτημένο στην σελίδα της Μητρόπολης Ταμασού όπως των υπολοίπων θρονικών επίτροπων, ο κ. Χρίστου ανέφερε πως «ευτυχώς η απάντηση έρχεται από εκατοντάδες άτομα οι οποίοι γνώριζαν την σχέση μου με την Μητρόπολη, λόγω και καταγωγής μου. Όλοι αυτοί που αναφέρεστε, δεν είναι αυτός ο σκοπός τους, αλλά να πλήξουν το ΕΛΑΜ λόγω εκλογών. Από και πέρα, δεν έχω καταλάβει ακόμα, αν είναι παράπτωμα ή αν είναι μεμπτό να μπαίνει ένα πολιτικό πρόσωπο σε θρονική επιτροπή. Αν είναι αυτή η προσέγγιση τους, γιατί όποτε γίνονται εκδηλώσεις σε διάφορες Μητροπόλεις, γιατί το ΑΚΕΛ είναι στην πρώτη σειρά των θέσεων; Μήπως για να εκμεταλλευτούν τους πιστούς και την Εκκλησία;».

Περαιτέρω, ερωτηθείς γιατί το όνομα του δεν είναι γραμμένο στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφορικά με τους θρονικούς επιτρόπους, ο κ. Χρίστου ανέφερε «αυτό καλύτερα να ρωτήσετε την Μητρόπολη Ταμασού. Εγώ έχω παρουσιάσει την επιστολή που έχω και από εκεί και πέρα, επειδή ρώτησε την Μητρόπολη, είναι θέμα διαδικασίας και δεν έχει ανανεώσει την σελίδα της. Επιμένετε να αμφισβητείται. Να σας ρωτήσω εγώ ένα εύλογο ερώτημα. Αυτοδιορίστηκα; Δηλαδή γνώριζα για ένα σκάνδαλο της Εκκλησίας και επέμβηκα από μόνος μου; Ρώτησα και μου είπαν πως για τεχνικούς λόγους δεν μπήκε το όνομα μου στη σελίδα».

Ως προς τον χρόνο που διορίστηκε, ανέφερε πως αυτό έγινε από την 1η Ιανουαρίου 2024, ενώ ερωτηθείς αν είχε γνώση των γεγονότων, είπε πως ενημερώθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τον Ησαία, όχι όμως για το τι συμβαίνει αλλά ότι υπάρχει θέμα στην Μονή. «Από εκεί και πέρα γνωρίζω, πως κατά καιρούς είχαν φτάσει διάφορες καταγγελίες, όμως θα πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος, να έχεις στοιχεία και τεκμήρια που να αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζεσαι».

Περαιτέρω, με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ θέλησε να αναφέρει πως, «τα φώτα της δημοσιότητας, δεν έχουν ακόμα δει ούτε στοιχεία, ούτε τεκμήρια. Και θεωρώ ότι στοιχειοθετείται συγκεκριμένη υπόθεση, όσο αφορά τα εκκλησιαστικά ζητήματα. Σε ότι αφορά τα ποινικά, είναι κάτι που θα εξετάσει η Αστυνομία».

Σε ότι αφορά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Μητρόπολη Ταμασού, ο κ. Χρίστου επανέλαβε πως είχε ρόλο παρατηρητή, όπως και άλλοι θρονικοί επίτροποι, υποστηρίζοντας τα περί απαγωγών, δεν συνέβησαν στην πραγματικότητα. «Θα μου επιτρέψετε, εγώ που ήμουν παρών, να ξέρω τι συνέβη», ανέφερε, προσθέτοντας πως όταν ο ίδιος έφτασε στην Μητρόπολη, οι μοναχοί ήταν ήδη στην Μητρόπολη αφού κλήθηκαν από τον Ησαία και ήταν ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία της απολογίας, έπειτα από την οποία ακολούθησε η καταμέτρηση των χρημάτων.

«Δεν υπάρχει ίχνος απαγωγής, για ένα και μόνο απλό λόγο. Οι μοναχοί καλέστηκαν από τον Μητροπολίτη τους να μεταβούν στην Μητρόπολη και μετέβησαν, γιατί να μην το πράξουν δηλαδή;»,

Σε ότι αφορά τους κουκουλοφόρους στην Μονή, ανέφερε πως δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή, ωστόσο όταν ρώτησε να μάθει τι συνέβη, ενημερώθηκε πως «επρόκειτο για μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας και ότι τα οχήματα μετέβησαν στην Μονή για να παραλάβουν στοιχεία, τεκμήρια και ότι άλλο χρειάζεται για την μεταφορά τους στην Μητρόπολη». Ερωτηθείς εάν αυτό δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας, ανέφερε «οι Αρχές ήταν παρούσες αλλά πέραν από αυτό, ήταν σε εξέλιξη εκκλησιαστική έρευνα. Ας μην προσανατολίζουμε τον κόσμο. Βεβαίως δικαιούται να διεξάγει έρευνα η Μητρόπολη».

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, έστρεψε τα βέλη του και προς το ΑΚΕΛ που ενέγραψε το θέμα στην Βουλή, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως το πολιτικό ζήτημα προέκυψε, καθώς έτυχε να είναι ο ίδιος. «Όσοι δήθεν ενδιαφέρονται για την κάθαρση της Εκκλησίας και αν αυτό τους ενδιέφερε, θα περίμεναν να ολοκληρωθούν οι έρευνες αλλά βιάστηκαν να μιλήσουν όσοι δεν ήταν εκεί. Η προσπάθεια είναι να πλήξουν τον κόσμο της Εκκλησίας και την Ορθοδοξία. Δεν είναι δυνατό να δεχτώ ότι το ΑΚΕΛ ξαφνικά απέκτησε ενδιαφέρον για τα θέματα της εκκλησίας, όταν είναι το πρώτο που θα χειροκροτήσει τον καθηγητή Γαβριήλ που προσβάλει την εκκλησία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σχεδίαζαν να θάψουν το χρηματοκιβώτιο κάτω από το πλυντήριο, περίμεναν την έφοδο-Αποκαλύπτουμε τους διαλόγους

Δειτε Επισης

Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Τα κλειδωμένα σενάρια για την σορό που βρέθηκε στη Σωτήρα-Περιορίστηκαν φάκελοι ελλειπόντων
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές