«Εάν ο ανακριτής τη δεδομένη στιγμή έκανε καλά τη δουλειά του, ενδεχομένως να καταλήγαμε στον άγνωστο Χ»

Εν μέρει διακαιομένη, δεδομένου πως επιβεβαιώθηκαν όσοι φώναζαν για πλημμελή διερεύνηση σε σχέση με το θανατηφόρο του 2012, αισθάνεται η οικογένεια του άτυχου 17χρονου Ανδρέα Λοϊζου που είχε τραυματιστεί θανάσιμα, ωστόσο εκφράζει την απογοήτευση της, αφού οι ένοχοι που ευθύνονται για το τροχαίο, δεν θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται, πως ο επικεφαλής της ανακριτής ομάδας που διεξήγαγε την νέα έρευνα, μετά από αίτημα της οικογένειας και στη σκιά των νέων πληροφοριών που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, είχε εισηγηθεί οκτώ ποινικές διώξεις, εκ των οποίων οι επτά ήταν αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην διερεύνηση και ο άλλος, ο 21χρονος οδηγός, η πορεία του οποίου ανακόπηκε από άγνωστη γυναίκα, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να συγκρουστεί με την μοτοσικλέτα του άτυχου 17χρονου. Η Νομική Υπηρεσία, αφού εξέτασε το μαρτυρικό υλικό, αποφάσισε μόνο την ποινική δίωξη του εξεταστή της υπόθεσης, στον οποίο ρίχνει ολόκληρη την ευθύνη, βγάζοντας από την εξίσωση τα υπόλοιπα μέλη της αλυσίδας. Ο εν λόγω αστυνομικός, αναμένεται να κατηγορηθεί για εσκεμμένη παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, ενώ σε ότι αφορά τον 21χρονο, η Εισαγγελία αποφάσισε την μη δίωξη του, λόγω και του μεγάλου χρόνου που έχει παρέλθει και δεδομένου πως δεν είχε κατηγορηθεί κατά τον ουσιώδη χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίωξη ενός μόνου κρίκου στην αλυσίδα της πλημμελούς διερεύνησης-Έλεγε πως είχαν γίνει όλες έρευνες ο Αρχηγός

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 17χρονου, Αντώνης Δημητρίου, ανέφερε πως η οικογένεια αισθάνεται εν μέρει δικαιωμένη, σχολιάζοντας παράλληλα πως «το ότι επιτέλους κάποιος σε αυτό τον τόπο θα πληρώσει για την ανικανότητα και την αμέλεια, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός».

Από την άλλη όμως, όπως επισήμανε ο κ. Δημητρίου, «η οικογένεια είναι πολύ έντονη, γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτός που σκότωσε τον νεαρό Ανδρέα, δεν διώκεται και δεν διώκεται μετά από εισήγηση του ανακριτή τότε και πάρα το ότι ο θανατικός ανακριτής στο τελικό πόρισμα το 2015, άφηνε σαφής ενδείξεις ότι υπήρχε αμέλεια, όπως επαναλαμβάνεται εξάλλου από τη Νομική Υπηρεσία, η οποία για να είμαι ειλικρινής, με μια εμπεριστατωμένη ανάλυση, αναλύει και τις ευθύνες του οδηγού, όπου φαίνεται ότι ήταν επικίνδυνη η οδήγηση του υπό την επήρεια αλκοόλης και δεν έλαβε τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να λάβει, για να αποτραπεί το δυστύχημα».

Περαιτέρω, ανέφερε πως «διερωτάται κανείς όμως, αυτός που σκότωσε ένα νεαρό παιδί, παραμένει χωρίς συνέπειες και η οικογένεια με το δίκαιο της προβληματίζεται. Δικαιώνεται η οικογένεια επειδή θα διωχθεί ποινικά ο ανακριτής; Ενδεχομένως να είναι κάτι αυτό. Από την άλλη όμως, εάν ο ανακριτής τη δεδομένη στιγμή έκανε καλά τη δουλειά του, ενδεχομένως να καταλήγαμε και στον άγνωστο Χ, γιατί ίσως η πηγή του κακού να είναι το γεγονός ότι δεν έγινε ενδελεχής έρευνα για μια δολοφονία. Ούτε καν προσωποκράτηση τέθηκε στον οδηγό και από εκεί ξεκινά και διερωτάται κάποιος, ποιος είναι ο οδηγός αυτού του οχήματος, που τυγχάνει όλης αυτής της προστασίας... Αυτό που αντιλαμβάνομαι ως νομικός το σκεπτικό της νομικής υπηρεσίας είναι ορθό. Από την άλλη όμως, ηθικά, τι θα πεις αυτής της οικογένειας;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβεβαιώθηκε η πλημμελής διερεύνηση για θανατηφόρο 2012-Τα τέσσερα σημεία της ΝΥ και τα συμπεράσματα

Ο Αντώνης Δημητρίου, υπέδειξε παράλληλα, πως θα πρέπει να απαιτούμε την αριστεία και όχι την μετριότητα και την προχειρότητα, λέγοντας πως οι έρευνες και οι ανακρίσεις που έγιναν σήμερα, θα έπρεπε να γίνουν τότε, κατά τον ουσιώδη χρόνο. «Δεν διαμαρτύρεται κανείς όμως και δεν λέει κανείς τίποτα. Κάποτε, πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους άνθρωποι της διοίκησης της δημόσιας υπηρεσίας. Όταν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, να πηγαίνουν σπίτι τους. Μπορεί να διώξει κάποιος δημόσιο υπάλληλο; Δεν τολμά κανένας όμως, γιατί ποιος θα τα βάλει με τη δημόσια υπηρεσία;»

Καταληκτικά, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως αυτή η υπόθεση, αναδείχθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν και άλλες τόσες υποθέσεις.

Διαβάστε εδώ το χρονικό του θανατηφόρου του 2012-Οι δηλώσεις που έγιναν τότε, οι μαρτυρίες και οι χειρισμοί

Δειτε Επισης

Αγωγή Αρχιεπισκόπου σε Βικέττο για το σκάνδαλο στη Μονή-Τον προκαλεί ο δικηγόρος του για τη συμφωνία με Ησαΐα
Τσάκωσαν στο αεροδρόμιο ύποπτο για κλοπή σκάφους, ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από την Κύπρο
Για έντεκα χρόνια στη φυλακή 20χρονος που βίασε γυναίκα στην Αγία Νάπα
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Λυθροδόντα
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ιερέας στη Λεμεσό λόγω διακοπής φοίτησης της ανήλικης κόρης του
Φωτιά σε όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας-Έκλεισαν δύο λωρίδες
Εκταταμένες ζημιές από φωτιά σε δύο οχήματα στο κέντρο της Πάφου
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή των Κουκλιών
Στη φυλακή για πέντε χρόνια 27χρονος για εμπρησμό οχήματος-Διέπραξε σειρά αδικημάτων
Απαγωγή του 3χρονου γιου της στα κατεχόμενα καταγγέλλει αιτήτρια ασύλου στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με τ/κ Μέσο