Η αναμενόμενη απόφαση για Νικολέττο, η πολυκοσμία υποψηφίων και η περίπτωση Πυρίλλη

Άλλη μια εκκρεμότητα, από αυτές που έμειναν, σε σχέση με το κλείσιμο των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα επιχειρήσει να κλείσει στο Πολιτικό Γραφείο του Σαββάτου ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Ειδικότερα, το Εκτελεστικό Γραφείο, θα καταθέσει την εισήγηση του, για έγκριση της υποψηφιότητας του Γιώργου Νικολέττου, για τον δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας.

Υπενθυμίζεται, ότι για τον εν λόγω δήμο, υπήρξε έντονο παρασκήνιο το προηγούμενο διάστημα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από στελέχη του κόμματος σε Παραλίμνι και Δερύνεια, για να λάβουν το χρίσμα. Δεδομένης μάλιστα της θετικής προσέγγισης του Γιώργου Νικολέττου, ο οποίος διεκδίκησε το χρίσμα για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης, ωστόσο απέσυρε το ενδιαφέρον του για να διεκδικηθεί η εν λόγω θέση από τον τέως υπουργό Μεταφορών, η ηγεσία του κόμματος, επεδίωξε να πάρει το κομματικό χρίσμα για τον δήμο ο ίδιος.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πολιτικό Γραφείο του Σαββάτου, όπου μεταξύ άλλων θα γίνει και η ψηφοφορία για το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, αναμένεται να επικυρώσει την εν λόγω απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι τον δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας, διεκδικεί ως ανεξάρτητος το μέλος του κόμματος Παναγιώτης Κύζας, ο οποίος διεκδίκησε το χρίσμα, ωστόσο λόγω της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε για τη λήψη τελικής απόφασης, υπέβαλε ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Εξάλλου τον δήμο διεκδικεί και ο Κωνσταντίνος Φυτιρής, ενώ πληροφορίες του REPORTER, θέλουν τον Θεόδωρο Πυρίλλη, να σκέφτεται να αποσύρει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τον δήμο και να διεκδικεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης.

Για πολλούς η απόφαση του ΔΗΣΥ, ήταν δεδομένη και πλέον αυτό που αναμένεται να συμβεί, είναι η επίσημη εξαγγελία από τον Γιώργο Νικολέττο και ακολούθως οι αποφάσεις από τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, που σύμφωνα με την ηγεσία του ΔΗΣΥ, θα στηρίξει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Στην επίσημη ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, περιγράφει τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για στήριξη Νικολέττου. Συγκεκριμένα αναφέρει πως, στηρίχθηκε πρώτον, στα αποτελέσματα τριών αξιόπιστων ερευνών στις οποίες καταδεικνύεται πως ο κ. Νικολέττος κερδίζει σε όλα τα πιθανά σενάρια, δεύτερον στην πρόθεση άλλων πολιτικών δυνάμεων για υποστήριξη της ίδιας υποψηφιότητας, και τρίτον στην καταστατική πρόνοια που εφαρμόστηκε για ολόκληρη την Κύπρο, η οποία επισημαίνει πως σε περίπτωση συνεργασίας κομμάτων αποφασίζει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος και δεν διενεργούνται ενδοκομματικές εκλογές.

Βέβαια, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις που η Πινδάρου στήριξε συγκεκριμένο υποψήφιο, πρώτα κλείδωνε τη συνεργασία με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, πότε με τη ΔΗΠΑ και πότε με το ΔΗΚΟ, και ακολούθως κατέληξε στην επικύρωση της απόφασης από το Εκτελεστικό. Όπως έγινε για παράδειγμα για τον δήμο Λευκωσίας και τη στήριξη του Νίκου Τορναρίτη. Στην προκειμένη, αυτό που σημειώνεται, είναι η πρόθεση της ΔΗΠΑ να στηρίξει τον Γιώργο Νικολέττο, κάτι που δεν προηγήθηκε της απόφασης του ΔΗΣΥ

Σε ένα άλλο επίπεδο, αναμένονται οι αποφάσεις του Λουκά Πολυκάρπου που διεκδίκησε το χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού για τον δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας, με τις πληροφορίες να φέρουν να εμμένει στην απόφαση του να είναι υποψήφιος, παρά τις πιέσεις που δέχεται για να αποχωρήσει από την κούρσα.

Με αυτά τα δεδομένα οι υποψήφιοι για τον δήμο Παραλμινίου-Δερύνειας θα είναι ο Κώστας Φυτιρής, ο οποίος κατέρχεται ως ανεξάρτητος, ο Γιώργος Νικολέττος, που εκκρεμεί η επίσημη απόφαση του ΠΓ του ΔΗΣΥ, αλλά και η στήριξη από τη ΔΗΠΑ-Συνεργασίά, ο Παναγιώτης Κύζας, που επίσης κατέρχεται ως ανεξάρτητος, ο Λούκας Πολυκάρπου και ο Δρ. Μιχάλης Ζιουβάνης, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως να στηρίξει το ΑΚΕΛ. Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες φέρουν το ΔΗΚΟ, να λαμβάνει απόφαση για κατά βούληση.

Επιπλέον, αναμένονται με ενδιαφέρον οι τελικές αποφάσεις του κ. Πυρίλλη για το ποια θέση θα διεκδικήσει, αφού αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που τον φέρουν να διεκδικεί τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης, τότε θα τεθεί ανθυποψήφιος με τον Γιάννη Καρούσο, ενώ εκκρεμούν και οι τελικές αποφάσεις του ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το σκέφτεται για περιφερειάρχης ο Πυρίλλης-Ανατροπή στο Συναγερμικό αντάρτικο στο Παραλίμνι

Οι υπόλοιπες εκκρεμότητες

Αυτή τη στιγμή, με δεδομένο ότι η υπόθεση Παραλίμνι-Δερύνεια κλείνει για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, απομένουν οι σοβαρές εκκρεμότητες της Λάρνακας. Υπενθυμίζεται πως το κόμμα δεν έχει καταλήξει στον υποψήφιο του, ούτε για τη θέση του Περιφερειάρχη, ούτε για τη θέση του δημάρχου του μητροπολητικού δήμου, ούτε για τη θέση του δημάρχου Δρομολαξιάς-Μενεού. Ταυτόχρονα σε Παγκύπριο επίπεδο, παραμένουν κάποιες εκκρεμότητες για τις θέσεις των Αντιδημάρχων, που αναμένεται αργά ή γρήγορα να αποφασισθούν.

Η περίπτωση του Επαρχιακού Οργανισμού Λάρνακας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού κατά καιρούς στο τραπέζι βρέθηκαν διάφορα ονόματα. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον του Ευάγγελου Ευαγγελίδη, ο οποίος μάλιστα έκοψε πρώτος το νήμα στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η περίπτωση του Χάρη Μίλλα και του Θεολόγου Μανώλη. Δεν αποκλείεται, πάντως, η απόφαση για την προεδρία του ΕΟΑ, να επηρεάσει και το ποιος θα είναι υποψήφιος, απέναντι στον Ανδρέα Βύρα.

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος