Το σκέφτεται για περιφερειάρχης ο Πυρίλλης-Ανατροπή στο Συναγερμικό αντάρτικο στο Παραλίμνι

Ανατροπή που αλλάζει τις ισορροπίες και τα δεδομένα, τόσο σε επίπεδο εκλογών για τον νέο δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας όσο και σε επίπεδο προεδρίας του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, καταγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, που φέρουν τον δήμαρχο Παραλιμνίου, Θεόδωρο Πυρίλλη, να μοιράζεται τις σκέψεις του να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τον νέο δήμο.

Ως γνωστόν, πρόκειται για μία περιοχή που το κόμμα έχει σοβαρή εκκρεμότητα, αφού λόγω των αρκετών ενδιαφερόμενων υποψηφίων για να λάβουν το χρίσμα το κόμμα δεν κατέληξε σε τελική απόφαση. Υπενθυμίζεται πως για τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας έχει ήδη εξαγγείλει από τον Σεπτέμβριο ανεξάρτητη υποψηφιότητα ο Θεόδωρος Πυρίλλης, προερχόμενος από τον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Επιπλέον, την υποψηφιότητα του έχει εξαγγείλει και ο Κωνσταντίνος Φυτιρής, αλλά και ο Παναγιώτης Κύζας, ο οποίος είχε διεκδικήσει το χρίσμα της Πινδάρου, ωστόσο λόγω της καθυστέρησης εξήγγειλε ανεξάρτητη υποψηφιότητα.

Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τα δεδομένα στον ΔΗΣΥ, πρώτος στην εσωκομματική δημοσκόπηση είχε έρθει ο Λούκας Πολυκάρπου, ο οποίος ενδιαφέρεται για το αξίωμα, ενώ η ηγεσία βρίσκεται εδώ και καιρό σε συζητήσεις για συνεργασία με την ΔΗΠΑ με υποψήφιο τον Γιώργο Νικολέττο, ο οποίος συμφώνησε να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της προεδρίας του Επαρχιακού Οργανισμού. Πέραν αυτών, ενδιαφέρον εκδήλωσαν και άλλα στελέχη του κόμματος στην περιοχή, όπως ο Κλεάνθης Κουτσόφτας περιπλέκοντας ιδιαίτερα το σκηνικό. Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές για τον Δήμο αυτό, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Σε ό,τι αφορά την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου, ο ΔΗΣΥ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα την διεκδικήσει με τον πρώην Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, ο οποίος έχει και την στήριξη της ΔΗΠΑ.

Εδώ και καιρό τρέχουν παρασκηνιακές διεργασίες στην παράταξη, ώστε να εξευρεθεί μία λύση και να μην βρεθεί το κόμμα, σε μια δυνατή για αυτό περιοχή, με έναν επίσημο υποψήφιο και διάφορους αντάρτες. Την Τετάρτη φαίνεται πως υπήρξε μια ανατροπή, η οποία ενδεχομένως να λύνει ένα πρόβλημα για τον ΔΗΣΥ αλλά δημιουργεί ένα άλλο, ίσως ακόμα μεγαλύτερο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πυρίλλης ανέφερε σε συνεδρίαση πως σκέφτεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία Παραλιμνίου αλλά να υποβάλει υποψηφιότητα για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αμμοχώστου. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΔΗΣΥ να έχει αντάρτη και στον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας, αλλά και στον ΕΟΑ Αμμοχώστου.

Σε αντίθεση με την επαρχία Πάφου, όπου το πρόβλημα εκπήγαζε από την εσωκομματική αντιπαράθεση για τις Προεδρικές Εκλογές, στην επαρχία Αμμοχώστου το ζήτημα είναι κυρίως τοπικιστικό, καθώς ο κ. Πυρίλλης είναι από το Παραλίμνι, όπως και οι υπόλοιποι Συναγερμικοί ενδιαφερόμενοι, ενώ ο κ. Καρούσος είναι από την Αγία Νάπα. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω περιοχή υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όταν σχεδιάζονταν οι συνενώσεις επί χάρτου, ακριβώς επειδή δημιουργούνταν εμπόδια λόγω αυτών των τοπικών ανταγωνισμών.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα προκύψουν οποιεσδήποτε άλλες ανακατατάξεις, οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν την εικόνα. Πάντως, ο Δήμος Παραλιμνίου παραμένει η μεγαλύτερη εκκρεμότητα του ΔΗΣΥ αυτή τη στιγμή, καθώς εκτός από υποψήφιο δήμαρχο δεν έχει αποφασίσει ούτε και τους περισσότερους υποψήφιους αντιδημάρχους.

Δειτε Επισης

Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ