Απαντά στην ΟΕΛΜΕΚ η Μιχαηλίδου-«Δώσαμε ήδη τις απαντήσεις μας, την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση»

Την ερχόμενη εβδομάδα και πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ για ενημέρωση της, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου στην Πάφο, σημειώνοντας ότι «εμείς είμαστε στη διάθεση ανά πάσα στιγμή όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αλλά και όλων των εταίρων μας, για να ενημερώνουμε για τα θέματα, αλλά κυρίως για να ακούμε».

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας του Εθνικού Μνημόσυνου του Ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Γεώργιου Παπαβερκίου στον Ιερό Ναό Αγίου Καλανδίωνα, στις Πάνω Αρόδες στην Πάφο, η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως πήραν την προηγούμενη εβδομάδα μια επιστολή για μια συνάντηση, η οποία ούτως ή άλλως έχει προκαθοριστεί. Ωστόσο, συνέχισε, «λόγω άλλων υποχρεώσεων πρέπει να την αλλάξουμε και τη φέρνουμε και πιο νωρίς τη συνάντηση οπότε η ΟΕΛΜΕΚ θα είναι μαζί μας νωρίτερα».

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε πως εδώ και 11 μήνες, σχεδόν ένα χρόνο, έχει πολύ συχνή επικοινωνία με όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία μαζί τους πολύ σημαντική, όπως το έχει δηλώσει το έχει πάρα πολλές φορές .

Τα θέματα που θίγουν δεν είναι καινούργια συνεπώς είπε, «θέλουμε και εμείς τη συνάντηση αυτή για να τους ενημερώσουμε πού έχουμε φτάσει και πώς έχουμε προχωρήσει».

Επεσήμανε επίσης πως η αναφορά του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ για λήψη μέτρων «δεν μας αφορά αυτήν την στιγμή και ακόμη δεν τους έχουμε ενημερώσει για να κρίνουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συνεργασία μας με την οργάνωση», συνεπώς πρόσθεσε, «δεν βλέπουμε και κανέναν λόγο να κάνουμε τέτοιου είδους αναφορές πριν ακόμα έχουμε τη συνάντηση».

Η ΥΠΑΝ αναφερόταν σε δηλώσεις του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου χθες στο ΚΥΠΕ, ο οποίος σε σχετική παρατήρηση ότι δεν αποκλείονται και οποιαδήποτε μέτρα ,απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι για αυτά τα θέματα υπάρχει απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης, στις 21 Δεκεμβρίου 2023, που έχει εξουσιοδοτηθεί το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει και σε δυναμικά μέτρα.

Ερωτηθείσα η Δρ Μιχαηλίδου εάν έχει κάποιες λύσεις το Υπουργείο Παιδείας για τα θέματα που θέτει η ΟΕΛΜΕΚ, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «για μας δεν είναι εκκρεμή ζητήματα, είναι τα ζητήματα που έχουμε στο τραπέζι εδώ και αρκετό καιρό, είχαμε δώσει ήδη τις απαντήσεις μας για τα τέσσερα από τα πέντε ζητήματα και για το πέμπτο θέμα θα τους ενημερώσουμε στην επικείμενη συνάντηση μας και μαζί όπως κάνουμε πάντα θα συναποφασίσουμε πως προχωρούμε παρακάτω», συμπλήρωσε. Συνεπώς, συνέχισε, για εμάς δεν υπάρχει κάτι καινούργιο στην ατζέντα που θέτει η ΟΕΛΜΕΚ, αλλά αυτό που υπάρχει, όπως είπε, είναι η συνεχής και τακτή ενημέρωση, η οποία είναι πολύ σημαντική.

Στην επιστολή η ΟΕΛΜΕΚ αναφερόταν σε επείγοντα θέματα, όπως οι εξετάσεις τέλος της χρονιάς, χρόνο διάρκειας, ύλη, κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, πώς θα γίνει η στελέχωση τους, κ.λπ., στελέχωση ολοήμερων σχολείων όπου το αίτημα είναι να μετατραπούν και αυτά σε συμβάσεις. που διορίζονται από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Ερωτηθείσα σχετικά με την ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης, η Υπουργός Παιδείας είπε πως η συνάντηση της με την ΟΕΛΜΕΚ  θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να μην την αφήσουν να πάει πολύ μακριά.

Όπως ανέφερε, δεν τίθεται θέμα μέτρων αλλά θέμα έγκαιρης ενημέρωσης προσθέτοντας πως «και εμείς είμαστε στη διάθεση ανά πάσα στιγμή όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αλλά και όλων των εταίρων μας για να ενημερώνουμε για τα θέματα, αλλά κυρίως για να ακούμε».

Πρόσθεσε, τέλος, πως έχουν ήδη αποδείξει αυτή τη χρονιά ότι «ακούμε, συζητούμε και προχωρούμε συναινετικά, συνεπώς οι οποιεσδήποτε άλλες αναφορές, μας βρίσκουν εντελώς εκτός αυτού του συγκείμενου», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χρονοδιάγραμμα μερικών ημερών ΟΕΛΜΕΚ σε ΥΠΑΝ για έξι ζητήματα-Προειδοποιεί με λήψη δυναμικών μέτρων

Δειτε Επισης

Διαβούλευση από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη για δύο Νομοσχέδια
Αρχίζει η εισαγωγή κρέατος στα κατεχόμενα, κατάσχεση κρέατος στον Άγιο Δομέτιο
Στη φυλακή για τρεις μέρες ο Χαλίλ Καραπατσιάογλου
Κύματα καύσωνα, πλημμύρες, και ερημοποίηση-Ανησυχητικές οι προβλέψεις που δίνουν επιστημονικές έρευνες
Ικανοποιημένο το 92% των πολιτών από το ΓεΣΥ-83.166 επεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο
Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ-Ενταφιάστηκαν και επαναπατρίστηκαν οστά αγνοουμένων του 1974
Στήριξη Κομισιόν σε αγρότες σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων-Πώς θα λειτουργεί
Υπ. Γεωργίας: Διαβούλευση για νέα στρατηγική μελέτη για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Εργάζονταν 38,5 ώρες στην κυρία εργασία τους την εβδομάδα οι Κύπριοι το 2023
Οι ασθένειες του κυκλοφοριακού συστήματος η κυριότερη αιτία θανάτου στην Κύπρο