Χρονοδιάγραμμα μερικών ημερών ΟΕΛΜΕΚ σε ΥΠΑΝ για έξι ζητήματα-Προειδοποιεί με λήψη δυναμικών μέτρων

Η ΟΕΛΜΕΚ απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας για να δουν επείγοντα θέματα, όπως τις εξετάσεις τέλος της χρονιάς, χρόνου διάρκειας, ύλη, κ.λπ., που είναι αδιευκρίνιστα ακόμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Δημήτρης Ταλιαδώρος στο ΚΥΠΕ.

Σημείωσε ότι η Υπουργός Παιδείας μετά την επιστολή τους είχε καθορίσει συνάντηση για τις 16 Φεβρουαρίου, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε από πλευράς της Υπουργού.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταλιαδώρος στο ΚΥΠΕ, σε επιστολή που έστειλε πρόσφατα η Οργάνωση, έθεσε έξι ζητήματα για τα οποία έθετε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου.

«Και το χρονοδιάγραμμα μπαίνει και από τη λογική ότι ορισμένα πράγματα θα πρέπει να αποφασιστούν άμεσα, δηλαδή πώς θα προχωρήσει στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, πώς θα γίνει η στελέχωση τους, κ.λπ. Είναι θέματα που πρέπει να αποφασιστούν τώρα. Είναι εκεί που ζητούμε εμείς όπως τα Ολοήμερα σχολεία να μετατραπούν και αυτά σε συμβάσεις που διορίζονται από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Άρα, το ζήτημα δεν είναι ότι πιέζει η ΟΕΛΜΕΚ, πιέζουν τα ίδια τα θέματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι προτίθεται να κάνει η ΟΕΛΜΕΚ από τώρα μέχρι και το τέλος του χρονοδιαγράμματος που έθεσαν, ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι θα αναμένουν να λήξει το πρώτο δεκαήμερο και ανάλογα με το χειρισμό που θα κάνει η Υπουργός, με τις απαντήσεις που θα δώσει, αν δώσει, θα πρέπει να συνέλθει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και να αποφασίσει.

«Και νομίζω δεν αποκλείεται τίποτε», σημείωσε.

Σε παρατήρηση ότι δηλαδή δε αποκλείονται και οποιαδήποτε μέτρα, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι για αυτά τα θέματα υπάρχει απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης, στις 21 Δεκεμβρίου 2023, που έχει εξουσιοδοτηθεί το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει και σε δυναμικά μέτρα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται, να συζητούνται, να γίνεται ο διάλογος και να λαμβάνονται οι αποφάσεις.

«Επ' άπειρον να συνεχίζεται ο διάλογος άνευ αποτελέσματος δεν είναι η καλύτερη μέθοδος. Με τη Γραμματεία η τελευταία συνάντηση που έγινε με την Υπουργό ήταν τον Οκτώβριο. Όσες συναντήσεις έγιναν μετά είτε ήρθε η ίδια στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο εθιμοτυπικά είτε για ζητήματα διαφόρων κλάδων της ΟΕΛΜΕΚ», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν αναμένουν, επομένως, να οριστεί συνάντηση με την Υπουργό, ούτως ώστε να βρεθούν και οι λύσεις στα ζητήματα που έχει θέσει η Οργάνωση, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι αναμένουν τις απαντήσεις και να έχουν ληφθεί υπόψιν οι θέσεις της Οργάνωσης.

«Αν υπάρχει διαφωνία, να μας πει για ποιους λόγους διαφωνούν. Δηλαδή δεν μπορεί να ακολουθείς άλλη διαδικασία σε άλλες βαθμίδες και σε εμάς άλλες διαδικασίες», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι με την εξάντληση του πρώτου δεκαημέρου του τρέχοντος μηνός θα συνέλθει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης και θα ληφθούν οι αποφάσεις με βάση και τις αποφάσεις της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης.

Δειτε Επισης

Διαβούλευση από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη για δύο Νομοσχέδια
Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που εγκατέλειψε το πόστο του
Politicο: Οι ακροδεξιοί θα είναι περισσότεροι στην Ευρωβουλή, αλλά το ΕΛΚ θα παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη
Εφάρμοσε πλήρως όλες τις συστάσεις GRECO για Δικαστές η Κύπρος
Αρχίζει η εισαγωγή κρέατος στα κατεχόμενα, κατάσχεση κρέατος στον Άγιο Δομέτιο
Στη φυλακή για τρεις μέρες ο Χαλίλ Καραπατσιάογλου
Κύματα καύσωνα, πλημμύρες, και ερημοποίηση-Ανησυχητικές οι προβλέψεις που δίνουν επιστημονικές έρευνες
Ικανοποιημένο το 92% των πολιτών από το ΓεΣΥ-83.166 επεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο
Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ-Ενταφιάστηκαν και επαναπατρίστηκαν οστά αγνοουμένων του 1974
Στήριξη Κομισιόν σε αγρότες σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων-Πώς θα λειτουργεί