Ανατροπή στην υπόθεση Κιουρσάτ-Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες, πέθανε ο βασικός μάρτυρας

Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες για την υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα ο τουρκοκύπριος δικηγόρος, Ακάν Κιουρσάτ, ο οποίος παρουσιάστηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν το πρωί ενώπιον του Δικαστηρίου από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, λήφθηκε απόφαση για αναστολή της ποινικής δίωξης, αφού ο Βρετανός βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση αυτή έχει αποβιώσει, τις προηγούμενες ημέρες.

Μετά από τον θάνατο του βασικού μάρτυρα, ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για αναστολή της ποινικής δίωξης του Κιουρσάτ και ως εκ τούτου αποσύρθηκαν όλες οι κατηγορίες και η υπόθεση έκλεισε.

Ο Κουρσάτ αντιμετώπιζε συνολικά είκοσι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για συνωμοσία για κακούργημα, συνωμοσία για πλημμέλημα , απόσπαση περιουσίας ψευδείς παραστάσεις, παράνομη κατοχή και χρήση γης εγγεγραμμένης σε άλλον, απόπειρα απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτη κατά την πώληση περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο τ/κ δικηγόρος συνελήφθη στη Ρώμη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, βάσει εντάλματος σύλληψης του 2007, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου συναίνεσε στην έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Κλεπίνη, στην επαρχία της Κερύνειας.

Το Δικαστήριο στις 9 Φεβρουαρίου διέταξε να αφεθεί ελεύθερος αφού δώσει ως εγγύηση €10.000 μετρητά και €65.000 με δύο τραπεζικές επιταγές από κυπριακές τράπεζες. Επίσης διέταξε να παρουσιάζεται κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα στον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου, μεταξύ 6-9 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ελεύθερος με όρους ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος-Θα δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη