Ελεύθερος με όρους ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος-Θα δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οδηγήθηκε ο Τουρκοκύρπιος δικηγόρος Ακάν Κιουρσάτ ο οποίος, μεταφέρθηκε εχθές από την Ιταλία, όπου είχε συλληφθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο Κουρσάτ, είναι αντιμετώπως με συνολικά είκοσι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για συνωμοσία για κακούργημα, συνωμοσία για πλημμέλημα , απόσπαση περιουσίας ψευδείς παραστάσεις, παράνομη κατοχή και χρήση γης εγγεγραμμένης σε άλλον, απόπειρα απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτη κατά την πώληση περιουσίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που τον εκπροσώπησε, Ρίκκο Μαππουρίδη, ο Τ/κ δικηγόρος θα δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ το Δικαστήριο διέταξε όπως, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, ο Ακάν Κιουρσάτ θα παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου, ενώ θα κατέβαλε προσωπική εγγύηση δέκα χιλιάδων ευρώ, σε μετρητά και 65 χιλιάδων ευρώ με τραπεζική εγγύηση, από τραπεζικό ίδρυμα πλην της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Υπενθυμίζεται πως ο Κιουρσάτ συνελήφθη στην ιταλική πρωτεύουσα, όπου ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και προσήχθη σε δικαστήριο της Ρώμης. Οι Ιταλοί εισαγγελείς εκτέλεσαν παλαιότερο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Μάλιστα, αρχικά είχε αντιταχθεί στην έκδοσή του στην Κύπρο ενώπιον του δικαστηρίου, άλλαξε τη στάση του στις 2 Φεβρουαρίου και ανακοίνωσε μέσω των δικηγόρων του ότι συναινεί στην έκδοσή του.

Σημειώνεται πως σήμερα στη διαδικασία παρέστη και πρόεδρος του τ/κ δικηγορικού συλλόγου, Χασάν Εσένταγλι, δικηγόρος του Ακάν Κιουρσάτ.

Ο κ. Εσένταγλι μίλησε στα τούρκικα σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την δίκη.

Δειτε Επισης

Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή
Βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση η αιτία θανάτου της 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα
Αναθεώρηση Οδηγών για προστασία πληροφοριοδοτών
Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για τον θάνατο εργαζόμενου-Άνοιξε η θύρα ανυψωτικού και έπεσε στο κενό
Άκαρπες οι έρευνες μετά τον εντοπισμό ανθρώπινου μέλους στη Λάρα
Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες-Έρευνες Αστυνομίας για τον αποστολέα
Συνελήφθη 44χρονος για κλοπή πορτοφολιού από υπεραγορά
Επαναρχίζουν οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπινου μέλους στην παραλία της Λάρας
Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα
Έρχονται αυστηρότερες ποινές για ρίψη πυροτεχνημάτων-Επιχειρεί να βάλει τάξη στην ασυδοσία η Κυβέρνηση