Αλλού γι' αλλού ο Ερτουγρούλογλου-«Βιβλία με απαράδεκτο περιεχόμενο σε σχολεία του Ριζοκαρπάσου»

Βιβλία με «απαράδεκτο περιεχόμενο» εντοπίστηκαν στα ε/κ σχολεία του Ριζοκαρπάσου, έπειτα από σχετικό έλεγχο, ανέφερε ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου υποστηρίζοντας ότι η ε/κ «διοίκηση», όπως χαρακτήρισε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσπαθεί να στείλει σχολικά βιβλία που περιέχουν "ρατσιστικά σχόλια και ρητορική μίσους", «στα ε/κ σχολεία της 'χώρας' μας, προκειμένου να κάνει πλύση εγκεφάλου στα νεαρά παιδιά Ε/κ που διαμένουν στη 'χώρα' μας και να ενσταλάξει την εχθρότητα προς τους Τ/κ, όπως κάνει πάντα».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι τα εν λόγω βιβλία,  που παραδόθηκαν στο «υπουργείο παιδείας» μέσω της ειρηνευτικής δύναμης, εξετάστηκαν από τις «αρχές» και υπάρχει αντίρρηση «για τη διδασκαλία βιβλίων που εμπεριέχουν ρητορική μίσους». Καθήκον και ευθύνη του ψευδοκράτους, είπε, είναι να λάβει τα απαραίτητα μέτρα «για να αποτρέψει άτομα που διαμένουν στη 'χώρα' μας να μεγαλώνουν με μίσος και ρατσισμό».

Κατά τον έλεγχο, συνέχισε, στα ε/κ σχολεία του Ριζοκαρπάσου διαπιστώθηκε ότι «διδάσκονται από το 2015 σχολικά βιβλία που δεν επιτρέπουμε να διδάσκονται στη χώρα μας, επειδή το περιεχόμενό τους κρίνεται απαράδεκτο».

Υποστήριξε πως πρόκειται για "παιχνίδι που παίζει η ε/κ πλευρά" μέσω των σχολικών βιβλίων για να δηλητηριάσει τα μυαλά των νέων που μένουν στα κατεχόμενα, παρουσιάζοντας ως εγκλωβισμένους τους Ε/κ που επέλεξαν να διαμένουν στο ψευδοκράτος, και αυτό «προκαλεί ντροπή και μόνο».

Χαρακτήρισε δε "ανεπαρκή" τον ρόλο των ΗΕ αφού μέσω της ειρηνευτικής δύναμης αυτά τα βιβλία φτάνουν στα ε/κ σχολεία στο Ριζοκάρπασο, σημειώνοντας ότι στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας δεν λειτουργεί ούτε ένα τ/κ σχολείο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα "Μπουγκιούν Κίπρις" αναφέρει ότι ο έλεγχος στα βιβλία έγινε από τα «υπουργεία παιδείας και εξωτερικών» και επιθεωρητές, οι οποίοι πήγαν απροειδοποίητα στο σχολείο και ανέφεραν ότι δεν αφαιρέθηκαν από τα βιβλία «τα ρατσιστικά στοιχεία» που σημειώθηκαν προηγουμένως. Όπως πληροφορείται η εφημερίδα, στα βιβλία υπάρχει αιματοβαμμένος χάρτης της διαιρεμένης Κύπρου και το «πόδι του Αττίλα» πάνω από την αρχαία πόλη της Σαλαμίνας.  

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων (KTÖS), Μπουράκ Μαβίς δήλωσε ότι οι έλεγχοι των βιβλίων αποτελούν ρουτίνα, όμως τα βιβλία που εστάλησαν από τις ελεύθερες περιοχές έπρεπε να είχαν μελετηθεί στο «υπουργείο» κατά τους μήνες Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

Απευθύνοντας έκκληση προς την ελληνοκυπριακή συντεχνία των δασκάλων, ο Μαβίς είπε πως «αν σε τέτοιες περιπτώσεις έρχονται σε επαφή μαζί μας, μπορεί να κτίσουμε μια πιο υγιή επικοινωνία». 

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»