Νέα πρόκληση από τις κατοχικές «αρχές»-Μπήκαν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου για έλεγχο στα βιβλία

Νέα πρόκληση από τις κατοχικές «αρχές», αφού το πρωί μπήκαν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου και άρχισαν έρευνες στα βιβλία, μία ενέργεια που έρχεται μετά την παρουσία της υπουργού Παιδείας στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ενημέρωσε τους βουλευτές για τις ενέργειες και τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, τέσσερις «αξιωματούχοι» των κατεχομένων μπήκαν στα τρία σχολεία του Ριζοκαρπάσου (σ.σ. νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο) και άρχισαν να κάνουν διάφορους ελέγχους στα βιβλία που διατίθενται στους μαθητές. Μία ενέργεια που συνήθως γίνεται κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ή όποτε επιτραπεί η αποστολή των βιβλίων, μετά την έγκριση του καταλόγου από την «κυβέρνηση».

Σημειώνεται πως μετά την αποστολή των βιβλίων στα σχολεία, πριν την έναρξη των μαθημάτων, «λειτουργοί» των κατεχομένων μεταβαίνουν στα σχολεία και ελέγχουν κατά πόσο τα βιβλία είναι εκείνα που εγκρίθηκαν.

Το γεγονός ότι ο έλεγχος έγινε μέσα Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει ερωτηματικά και είναι εύλογο να θεωρείται ότι συνδέεται με την παρουσία της υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου, όπου ενημέρωσε τους βουλευτές για τις προκλήσεις των κατεχομένων και τα εμπόδια που βάζουν στην εκπαίδευση των εγκλωβισμένων μαθητών.

Τέτοιες προκλήσεις θεωρείται η λογοκρισία των βιβλίων, η καθυστέρηση στην έγκριση των διορισμών των εκπαιδευτικών, καθώς και η απαγόρευση της εισόδου στους επιθεωρητές και τους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας στα σχολεία για επίσκεψη.

Δειτε Επισης

Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού