Στα ράφια των ανεξιχνίαστων υποθέσεων και η δεύτερη βομβιστική επίθεση σε δημόσια κατήγορο

Ήταν 21 Ιανουαρίου όταν άπαντες, με πρώτο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, καταδίκασαν την βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί το προηγούμενο βράδυ σε βάρος 58χρονης δημόσιας κατήγορου στην Πάφο και ζήτησαν άμεση διερεύνηση του περιστατικού, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στο Δικαστήριο. Ένα ακριβώς μήνα μετά, η υπόθεση παραμένει στα ανεξιχνίαστα και πιθανόν δύσκολα θα αλλάξει η κατάστασή της, αφού η Αστυνομία δεν έχει στα χέρια της στοιχεία που να δικαιολογούν εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Βρισκόταν με την οικογένειά της στην οικία της την ώρα της έκρηξης η δημόσια κατήγορος-Ψάχνουν τους βομβιστές

Όπως στις πλείστες των περιπτώσεων βομβιστικών επιθέσεων, έτσι και στην προκειμένη, οι Αρχές δεν έχουν εντοπίσει εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονταν για να οδηγηθούν στον ή στους δράστες της επίθεσης, παρά τις έρευνες που έγιναν. Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, επιβεβαιώνονται οι αριθμοί που δείχνουν ότι οι βομβιστικές επιθέσεις είναι ένα όπλο των παρανομούντων, το οποίο δεν μπορεί να αφοπλίσει η Αστυνομία, αφού οι περισσότερες τέτοιας φύσεως υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Σημειώνεται, πως ήταν η δεύτερη επίθεση σε δημόσια κατήγορο σε διάστημα ενός μηνός, ωστόσο και η πρώτη υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη από το ΤΑΕ Πάφου.

Αρμόδια αστυνομική πηγή, μιλώντας στον REPORTER, υπέδειξε πως για την υπόθεση εντοπίστηκαν κάποια στοιχεία μέσω κλειστών κυκλωμάτων, τα οποία ωστόσο δεν τους βοήθησαν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών, οι οποίοι πιθανότατα είχαν κίνητρα που σχετίζονται με τον επαγγελματικό τομέα της 58χρονης. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, η 58χρονη είχε δώσει γραμμή, για κάποια πρόσωπα που υποπτευόταν, ωστόσο εναντίον τους δεν προέκυψε οτιδήποτε, ώστε να μπορέσει η Αστυνομία να τους συνδέσει με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο εξωτερικά της πόρτας της κουζίνας, της κατοικίας της δημόσιας κατήγορου, την ώρα που η ίδια βρισκόταν εντός της οικίας με την οικογένειά της. Από την έκρηξη, η δικηγόρος της Δημοκρατίας τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:233 εμπρησμοί και βόμβες το 2023-Έσπασαν το ρεκόρ των τελευταίων χρόνων, στα τάρταρα η εξιχνίαση

Δειτε Επισης

Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες