Επίθεση Αναστασιάδη σε Δρουσιώτη για το Κράτος Μαφία-«Το μόνο που πρέπει να τον φοβίζει είναι η αλήθεια»

Λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Αρχής κατά της Διαφθοράς, σε σχέση με τους ερευνητές που θα αναλάβουν τα εξετάσουν τα όσα καταγράφονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη, Κράτος Μαφία, κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης βγαίνει ξανά στην επίθεση, υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά, πως τα όσα ισχυρίζεται ο συγγραφέας είναι ψευδείς, ζητώντας παράλληλα, όπως το πόρισμα της Αρχής, δοθεί στη δημοσιότητα.

Σε ανακοίνωση του ο Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρει πως «με αφορμή την ανακοίνωση διορισμού της κ. Gabrielle Louise McIntyre για διερεύνηση των κακόβουλων και συκοφαντικών ισχυρισμών που περιέχονται στο βιβλίο «Κράτος Μαφία» του «ερευνητή» κ. Μακάριου Δρουσιώτη επιθυμώ να σημειώσω τα ακόλουθα:

(α) Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση την έναρξη διερεύνησης ψευδών και ατεκμηρίωτων ισχυρισμών και μιας αναπαραγόμενης μυθοπλασίας που με φέρει ως εμπλεκόμενο σε πράξεις διαφθοράς. Ήταν και παραμένει η θέση μου πως το όποιο πόρισμα θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα.

(β) Στους ισχυρισμούς πως η απόφαση για λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον του κ. Μακάριου Δρουσιώτη αποσκοπεί στον εκφοβισμό του, δεν αποτελεί παρά ένα νέο εύρημα του «ερευνητή» εν όψει των αποκαλυπτηρίων του.

(γ) Επιθυμώ να διαβεβαιώσω αλλά και να επισημάνω στον κ. Δρουσιώτη πως το μόνο που πρέπει να τον φοβίζει είναι η αλήθεια ! Και η αλήθεια είναι τα όσα ψευδώς και επί σκοπώ κατέγραψε στα βιβλία του κατ' αντίθεση με τις επιστολές, τα σημειώματα και τις μελέτες που ο ίδιος συνέτασσε και μου επέδιδε κατά την υπηρεσία του ή και μεταγενέστερα. Όπως θα πρέπει να τον φοβίζουν οι εκ προθέσεως διαστρεβλώσεις κειμένων, αντιφατικών και αναληθών ισχυρισμών και αυτοδιαψεύσεων αλλά και τα όσα τεκμήρια θα κατατεθούν στην Επιτροπή και το Δικαστήριο, που καταρρίπτουν ένα προς ένα τα κακόβουλα και συκοφαντικά ψεύδη του».

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης στην ανακοίνωση του αναφέρει πως «είμαι βέβαιος, πως ως λάτρης της αλήθειας, θα έχει την τόλμη να εκθέσει τα μυθεύματα του τόσο στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς όσο και στο Δικαστήριο. Εν αναμονή της έρευνας περιορίζομαι στα ελάχιστα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίκεινται αποκαλύψεις εγγράφων και στοιχείων στα πλαίσια της αγωγής τεσσάρων αστυνομικών κατά Δρουσιώτη

Υπενθυμίζεται πως ο Μακάριος Δρουσιώτης, την περασμένη Παρασκευή, γνωστοποίησε πως ο Νίκος Αναστασιάδης, προχώρησε στη λήψη νομικών μέτρων εναντίον του, λίγο πριν την έναρξη της έρευνας από την Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στο X, o Μακάριος Δρουσιώτης ανέφερε πως: «Τις παραμονές της έναρξης της έρευνας έλαβα επιστολή από το δικηγορικό γραφείο Άντη Τριανταφυλλίδη, το οποίο μαζί με το γραφείο Θεόδωρου Οικονόμου, εκπροσωπούν τον κ. Αναστασιάδη. Ο τέως πρόεδρος, δια των δικηγόρων του, αξιώνει απόσυρση των βιβλίων μου, απολογία και αποζημιώσεις!»

Ακολούθως, αναφέρει ότι ασφαλώς και απορρίπτω τα αιτήματα του για τους ακόλουθους λόγους:

  • Τα όσα έγραψα είναι αληθή γεγονότα ή/και σχόλια.
  • Ήταν καθήκον και υποχρέωση μου να αποκαλύψω οτιδήποτε περιήλθε σε γνώση μου για θέματα διαφθοράς.
  • Το κράτος δικαίου είναι στις προτεραιότητες της ΕΕ στην οποία, ευτυχώς, η Κύπρος είναι κράτος μέλος.

«Θεωρώ την κίνηση αυτή του τέως Προέδρου ως προσπάθεια εκφοβισμού μου, ενόψει της επικείμενης έρευνας από την Αρχή Κατά της Διαφθοράς», υποστήριξε ο κ. Δρουσιώτης.

«Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να με εκφοβίσει. Ανυπομονώ να κληθώ ενώπιον Αρχής για να τεκμηριώσω όσα καταγράφω στο βιβλίο μου», τόνισε καταληκτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διορίζονται και πιάνουν δουλειά οι ερευνητές για το «Κράτος Μαφία»-Από Αυστραλία η Επικεφαλής

Δειτε Επισης

Νεκρή η πεζή που παρασύρθηκε από όχημα στην Κοκκινοτριμιθιά-Παραδόθηκε ο οδηγός
Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών-Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο