Διορίζονται και πιάνουν δουλειά οι ερευνητές για το «Κράτος Μαφία»-Από Αυστραλία η Επικεφαλής

Στις ράγες της διερεύνησης των όσων καταγγέλλονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία», για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, μπαίνει η Αρχή κατά της Διαφθοράς, η οποία την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινώσει την ερευνητική ομάδα που θα αναλάβει την έρευνα για το βιβλίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχή κατά της Διαφθοράς, μετά από μια περίοδο αναζήτησης, ικανών και πρόθυμων να συμμετάσχουν στην έρευνα της, ερευνητών, κατέληξε σε μια ερευνήτρια από την Αυστραλία και σε άλλους τρεις Κύπριους, που θα συστήσουν την ομάδα. Η επικεφαλής της έρευνας, έχει ήδη έρθει στην Κύπρο για να ενημερωθεί λεπτομερώς για την έρευνα, ενώ αναχώρησε για να επιστρέψει εκ νέου τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται πως η εν λόγω ερευνήτρια, δεν έχει οποιουσδήποτε δεσμούς με την Κύπρο, ενώ επισκέφθηκε το νησί για πρώτη φορά.

Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση από την Αρχή κατά της Διαφθοράς, σχετικά με τα ονόματα των προσώπων που θα απαρτίζουν την ερευνητική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκαθαρίζονται και κάποια άλλα ζητήματα, δεδομένου πως οι τρεις εκ των τεσσάρων, είναι Κύπριοι. Επιπλέον η Αρχή κατά της Διαφθοράς, αναμένεται να ανακοινώσει τους όρους εντολής της έρευνας που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Αφού συσταθεί η ομάδα ερευνητών και λάβει οδηγίες από την Αρχή, τότε θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, έτσι ώστε να καταρτιστεί ο προγραμματισμός, για τον τρόπο που θα εργαστεί. Αναμένεται, εκτός απροόπτου, ότι ο πρώτος μάρτυρας που θα κληθεί από την Αρχή κατά της Διαφθοράς, θα είναι ο συγγραφέας του βιβλίου, «Κράτος Μαφία», Μακάριος Δρουσιώτης, ενώ ως είθισται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα κληθεί στα τελικά στάδια της έρευνας, ώστε να αντικρούσει και να απαντήσει στα ερωτήματα που θα μαζέψει η ερευνητική ομάδα, όχι μόνο από την ανάγνωση του βιβλίου, αλλά και από τους μάρτυρες που θα μεσολαβήσουν, ανάμεσα στον ίδιο και τον Μακάριο Δρουσιώτη. Ωστόσο, ο τελικός λόγος, ως προς το πότε θα καταθέσει ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι στους ερευνητές.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα της έρευνας της Αρχής κατά της Διαφθοράς, για τα όσα καταγγέλλει ουσιαστικά, μέσα από το βιβλίου του ο Μακάριος Δρουσιώτης, εκκρεμεί εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ απασχόλησε και προεκλογικά, κάποιους εκ των υποψηφίων προέδρων. Μάλιστα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, είχε συναντηθεί με τα μέλη της Αρχής κατά της Διαφθοράς τον Νοέμβριο του 2022, όπου συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα με τον Χάρη Πογιατζή, χωρίς ωστόσο να υποβάλει καταγγελία.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη έρευνα της Αρχής, είναι αυτεπάγγελτη και δεν διεξάγεται μετά από επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία. Εξάλλου, ο ίδιος ο τέως Πρόεδρος, απέστειλε επιστολή, μετά τη συνάντηση του Χάρη Πογιατζή με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, με την οποία ζητούσε τη διεξαγωγή έρευνας, «το ταχύτερο».

«Θεωρώ καθήκον μου να συμβάλω με τεκμηριωμένα στοιχεία ώστε η Επιτροπή με ασφάλεια να καταλήξει στα δικά της συμπεράσματα. Επιφυλάσσω παράλληλα όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου να κινηθώ δικαστικά εναντίον όσων προέβαλαν, προβάλλουν ή υιοθετούν ανάλογους συκοφαντικούς ισχυρισμούς», υπέδειξε μεταξύ άλλων ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε και η συνάντηση του συμβουλίου της Αρχής με τον ίδιο τον Μακάριο Δρουσιώτη και τη δικηγόρο του, όπου ο συγγραφέας, παρουσιάστηκε έτοιμος να συμβάλει κι αυτός στο έργο της έρευνας, μέσω της κατάθεσης στοιχείων για τα όσα αναφέρει ή καταγγέλλει στο βιβλίο του.

Δειτε Επισης

Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν